Hienkestävä meikkipohja

°Sisältää mainoslinkkejä

Kova väite otsikolla. Nyökkään ja myönnän. Palailen tässä hiljakseen kolmetuntisen aamukahvin voimin festareiden jälkeiseen arkeen ja ajattelin vinkata teille meikkipohjakokeilusta, joka läpäisi viikonlopun erikoiskokeen. Männä-Ruisrock oli poikkeuksellisen aurinkoinen, kuuma, täyteen ahdettu ja hyvin piinaavan pyöräretken päässä. Koska kuivan ja ohuen ihon suojaaminen sekä auringolta että hieltä onnistui poikkeuksellisen hyvin, avaan taikayhdistelmäni uteliaille katseille. Ehkäpä tästä nelikohtaisesta kerrostustekniikasta voisi olla iloa muillekin?

Sen lyhyen hetkisen kun olen avannut meikissä käyttämiäni tuotteita listaksi, siellä on keikkunut pohjustajana MACin Natural Radiance. Se on geelimäinen, nopeasti imeytyvä ja jättää iholle kaipaamani liukkaan pinnan. Olen kokeillut monenlaista, mutta palaan kokeilujen jälkeen uskollisesti tähän. Silottavuus ja kosteus ovat tarpeen, jotta voin kerrostaa päälle peittävän (ja tässä festaritapauksessa myös mattaisen) meikkipohjan.

Natural Radiancen päälle levitän toisen pohjustusvoiteen. MAC Prep+Prime Face Protect SPF50 on jämäkämpi, kiiltoa hillitsevä pohjustusvoide, jossa on korkea aurinkosuoja. Koska alla on jo yksi kostea ja silottava voide, vältän ylimääräistä hieromista ja levitän Face Protectin vähin liikkein, jotta yhdistelmä ei lähde rullaamaan. Saattaa kuulostaa hankalalta, mutta pienellä maltilla tämä kahden primerin tekniikka toimi hyvin. Pelkkä Face Protect on aavikkonaamalleni liian mattainen, kun taas pelkkä Natural Radiance ei pidä kiiltoa poissa yhtä hyvin eikä sisällä aurinkosuojaa. Tässä tapauksessa molempi parempi.

Perusteellisen pohjustamisen jälkeen piilotan punoituksen mattaisella peitevoiteella, tässä tapauksessa MACin Pro Longwear Concealerilla, joka sekin on yksi luottotuotteistani. Hipsuttelen värin paikoilleen tasapäisellä siveltimellä, jolloin kerrokset jäävät riittävän ohuiksi, mutta peittävät.

Peitevoiteen päälle painelen sienellä peittävää meikkipuuteria, MACin Studio Fix Powderia. Tässä työvaiheessa kannattaa pitää meikkipohjan paksuutta silmällä, sillä liika meikkipuuteri voi näyttää turhan tuhdilta. Tämä festariviikonlopun jälkeen kuitenkin väitän, että yhdessä tuplapohjustuksen kanssa tämä neljän tuotteen yhdistelmä on kokeellisuudestaan huolimatta paras testaamani hikilukko. Ja hikilukolla tarkoitan sellaista istun-pyörän-satulaan-ensimmäistä-kertaa-tänä-vuonna-ja-poljen-ensi-istumalta-kymmenen-kilsan-mäkilenkin-painava-reppu-selässä-ja-liian-massavat-buutsit-jalassa-ihmistungoksessa-suorassa-auringonpaisteessa-mustissa-vaatteissa -hikilukkoa. Ja jokainen, joka on joskus aamuyöllä pursunnut väkimassan seassa pois Ruissalon saarelta tietää, että kotimatka ei ole sen auvoisempi vaikkei aurinko enää paistakaan.

Summa summarum, yli-inhimillisen kestävä meikkipohja syntyy tälle nassulle neljällä työvaiheella.

1. Kosteuttava ja silottava pohjustusvoide (MAC Prep+Prime Natural Radiance)
+
2. Mattainen ja auringolta suojaava pohjustusvoide (MAC Prep+Prime Face Protect)
+
3. Mattainen ja peittävä peitevoide (MAC Pro Longwear Concealer)
+
4. Mattainen ja peittävä meikkipuuteri (MAC Studio Fix Powder)

En väitä näyttäneeni meikittömältä, mutta kaiken sen tuskaisen festarihauskuuden jälkeen iho oli kotipeilissä täysin matta ja meikkipohja paikoillaan ilman ainoatakaan korjailua tai puuteripaperointia. Ainoastaan nenänpielet olivat ottaneet pientä osumaa niistäessäni Kansanpuiston hiekkaa pois käkättimestä, mutta muuten – jawohl.

Meneekö liialliseksi hifistelyksi vai oletko valmis kokeilemaan mitä tahansa pysyvän meikkipohjan eteen? Tietotaito jakoon, millä sinä pidät meikkipohjasi virheettömänä?

°MACin tuotteet voit ostaa kätevästi täältä.

15 Comments Lisää omasi

 1. Salla sanoo:

  Olen valmis kokeilemaan mitä tahansa :D Joskus vaan tuntuu, että nätin pohjan tekeminen on vähintäänkin avaruustiedettä, joskus onnistuu ja joskus todella ei. Yritys, erehdys ja silleen :D

  1. Joo, ehdottomasti! Ja rivien välistä saatoit ehkä lukea, että tässä ei ollut tavoitteena se luonnollinen ja kuulas meikkipohja vaan nimenomaan se hc-olosuhteet kestävä jankki. :D Mutta joskus sitäkin tarvitaan ja tällä reseptillä onnistuu!

 2. Piia Pai sanoo:

  Mihinä se kuva on? Meikistä siis. Mihin bändiin tykästyit eniten? olitko 3 päivää?

  Ja liuta muita kysymyksiä,
  Piia ;)

  1. Meikkikuvaa ei ole, eivät riittäneet enää voimat eivätkä valaistusolosuhteet ja silmätilanne on edelleen sen verran kehno, etten mielelläni puuhaa kasvokuvien kanssa vielä.

   Kolmeen päivään mahtui monia tosi hyviä, mutta erityismaininnan annan Erinille ja Examplelle, olivat kaikki järjettömän hyviä. Myös Loiri oli vakuuttava. Kivat kinkerit, mutta näin mukavuudenhaluisella ei mahdu kesään kuin yhdet festit. :)

   1. Piia Pai sanoo:

    Kiva, että oli hyviä artisteja! Joo, on toi festarihomma kovaa. Mikään mahti ei sais mua enää sinne :).

 3. PlusMimmi sanoo:

  Oijoi, täälläkin ollaan vähän kohmeessa, mutta jospa parin tunnin päästä starttaava Keski-Euroopan reissu auttaisi asiaa! Olipa kiva törmätä eilen, vaikkakin vaan superpikaisesti! Ois pitänyt järkätä ihan Bellojen miitti Ruississa, meitä kun tuntui useampikin olevan liikekannalla. Nähdään taas! :)

  1. Jep, ensi kerralla sitten! Mukavaa reissua! :)

 4. Chagak sanoo:

  Kiinnostava aihe :) itselleni MAC on aika vieras merkkinä. Pitäisi tutustua paremmin :) Minkä hintaluokan tuotteita nämä on?

  1. Tässä esiteltyjen tuotteiden hintaluokka on 20-40e. :)

 5. Martina sanoo:

  Hmm, Studio Fix Powder on kärkipäässä MAC-ostoslistallani. Taitaa olla varsinkin rasvoittuvalle iholle loistava tuote?

  1. Jep – matta, peittävä ja häivyttää mun makuun vielä aika kivasti huokosiakin. Kokeilet ehdottomasti! :)

 6. Siellähän on monta suosikkia! On kyllä varmasti toimiva kombo. :)

  1. Joo! Ja se kikkailuosuus liittyy tällä nassulla siihen, että tämän saa paikoilleen niin ettei missään näy kuivaa röpöä. Mutta sain, pienet sille! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.