Kuukauden MACit

 

Jos olet käynyt tässä blogissa aiemmin, on varmasti käynyt selväksi, että MACilla on tämän purkkimafiosan sydämessä aivan erityinen paikka. Taulukoin vastikään kuukausittaisia kosmetiikkamenojani ja olin laskevinani, että kannan kuukausipalkastani noin 5% MACille. Säästin excelistä yhden palkin erikseen MAC-ostoksille, koska niitä on suhteessa enemmän kuin mitään muuta yksittäistä tuotemerkkiä – palkin täyttäminen on sekä valaisevaa että kipeää.

Esittelen yksittäisiä ostoksiani blogissa aika harvoin, sillä monasti kyse on joko niin erityislaatuisesta keräilymaniaani liittyvästä triviaalitavarasta tai niin arkipäiväisestä kulutuskamasta, etten koe niistä bloggaamista hedelmälliseksi. Koska olen pohjimmiltani kuitenkin rajojen koettelun ystävä, tehdään yksi tällainen ostosjuttu kokeeksi ja katsotaan, minkälainen vastaanotto sille lävähtää. Kuukausi on nyt puolessa välissä ja tähänastinen MAC-saldoni on seuraava.

MAC x Proenza Schouler huulipuna sävyssä Woodrose – keräilyyn. MACilla on hyvin tunnistettava pakkaustapa ja siksi siitä tehdyt poikkeamat kutkuttavat keräilijän mieltä suuresti. Proenza Schouler on muotitalo, jonka ansioista en tiedä mitään. Jotain vakuuttavaa sen on oltava, sillä MACin mattamusta pyörylähylsy on tämän yhteistyön kunniaksi muovattu kulmikkaaksi, puettu liukuvaan sateenkaaritakkiin ja brändin logo vielä erikseen laskettu hylsyn tummaan alaosaan miltei näkymättömiin. Näin erityinen hylsy riittää perusteluksi erikoiskalliille 27,50e maksaneelle säilytyspunalle.

Viva Glam Rihanna -huulikiilto on sisarhankinta aiemmin esittelemälleni huulipunalle. Huulikiilto on sävyltään herkullisen vesimeloninen ja koska ostosumma ohjataan suoraan hyväntekeväisyyteen, tätä hankintaa en koe tarpeelliseksi sen kummemmin edes perustella. Ihana jokapäiväinen pehmoväri, jolla on tärkeä sanoma. Hinta 18,50e.

Chromagraphic Pencil sävyssä Genuine Orange. Olen haaveillut tämän kynäperheen kasvattamisesta siitä saakka, kun sain käsiini Paniikkihuulissakin näkyneen Hi-Def Cyanin. Jatkoa oranssille rajaukselle, lupaan. Tätä kynää voi käyttää sekä huulilla että silmissä hintaan 18,50e. Huomionarvoista on se, että tämä laatu ei kuulu MACin täkäläiseen valikoimaan, joten sitä on saatavilla vain kokoelmien mukana (tämä sävy toukokuun kokoelmasta Playland, joka on myynnissä vain Helsingissä).

Joukon höpöhankintana pigmentti sävyssä Ever So Yellow. Tälle ei ole mitään muuta perustelua kuin pigmenttikokoelmani kartuttaminen erikoisvärillä. Jauhemainen tuote säilyy ikuisuuden, vaikka sitä käyttelisikin harvakseltaan. Maksoi 24e, löytyi myöskin kokoelmasta Playland.

Viimeisenä kuukauden sivellinhankinta. Olen hypistellyt kaksoiskarvaista #159:ä jo niin pitkään, että nyt päätin palkkapäivän kunniaksi räväyttää ja ostaa sen pois. Tämä yksi hankinta kiilaa kuukausisaldon kirkkaasti yli alussa tarjoilemani 5%, mutta menköön. Tässä siveltimessä on juuri sopivasti napakkuutta ja joustoa. Se on pehmeämpi kuin minikoossa omistamani #130, mutta paljon jäykempi kuin samaan sivellinsukuun kuuluvat #187 tai #188. Tällä siveltimellä on potentiaalia koko meikkipohjan työstämiseen. Puhtaalla siveltimellä ensin nestemäinen meikkivoide, meikkivoiteesta kostealla siveltimellä puuteri, puuterista kuivuneella siveltimellä varjostus, poskipuna ja korostus – kaikki yhdellä ainoalla varrella. Hinta on MACin kasvosivellinasteikon edullisemmassa päässä: 41,50e.

Ja kuten tässä samalla nyt laskeskelin, niin ei tosiaan tarvitse tästä tämän kuun yhteissummasta vetää mitään ansiotulojohtopäätöksiä. Joskus budjetti paukkuu kun on mielenkiintoista ostettavaa. Jos yhtään lohduttaa (siis minua, teitä tuskin edes kiinnostaa), viime kuussa jäätiin MAC-ostoissa alle kahteen prosenttiin.

Nuin. Siinä oli sellainen selvitys. Tarvitaanko näitä lain, vai jatketaanko ilman ostostilityksiä jatkossakin? Oletteko koskaan laskeneet kosmetiikkaostoja suhteessa palkkaan? Paljonko menee?

24 Comments Lisää omasi

 1. Olivia sanoo:

  Kyllä mun mielestä näitä on kiva lukea! Lisää vain mun puolesta. :—–)

  1. Yksi ääni ostosselonteoille! :)

 2. Heidi sanoo:

  Kovasti arvostan rehellisyyttäsi näissä kosmetiikan kulutukseen liittyvissä jutuissa! Kun välillä lukee joitain blogeja, niin kyllä sitä vähän omalle pienelle palkalle meinaa itkua tirahtaa. Mutta näinhän se menee, kukin panostaa siihen minkä itselleen tärkeäksi näkee. Mullakin menee kosmetiikkaan melko iso siivu, mutta se on se mun intohimoni. Enkä todellakaan ole laskenu prosentuaalisia osuuksia:S

  1. Palkan koolla ei ole näiden asioiden kanssa mitään tekemistä, mä vaan en harrasta mitään muuta. Ei mene rahaa ravintoloihin, ei salikorttiin eikä vaatekauppoihin. Ja aina välillä pärjää niillä vanhoillakin hetken matkaa. :)

 3. Salla sanoo:

  5 % brutosta vai netosta? Mä yritän kerätä rohkeutta laskea…

  1. Nnnetosta, ehkä? Palkka on vuorotyössä aika vaihteleva käsite, mutta sanotaan että netosta niin ollaan ehkä rehellisemmässä summassa. :)

   1. Salla sanoo:

    Hmm. Mulla menee yhteensä kosmetiikkaan ehkä 8 % netosta. Aika karu ajatus :P

 4. Markka sanoo:

  Arvostan hulluna että laitoit hinnat esiin! Oon just tänään yrittänyt googlailla Macin hintoja Suomessa, vähän heikoin tuloksin. Jenkkihinnat ei anna juuri mitään osviittaa ja haut päätyvät kiusallisiin vauvapalstojen kinasteluihin. Huh! Omassa kotikaupungissa ei ole Macin pistettä ja olisi mukava enemmänkin laskeskella paljon damagea tulisi Macin pisteelle suhatessa. Maleficent-sarjan neljän luomivärin setti meinaan sai aikamoisen kiillon Mac-neitsyen silmäkulmiin, siitä olisi hyvä aloittaa! Ei sattuis olemaan infoa hintahaitarista moisen suhteen?

  1. Joo, älä mene sinne vauvapalstalle. Ikinä.

   Maleficent-kokoelmasta en valitettavasti tiedä mitään, haaveilen samasta luomiväripaletista itsekin. Salaa. Koska en omista vielä yhtään ruskeaa. Kurkkapa mitä hinnat sanovat maccosmetics.se -sivuilla – ne ovat ainakin vähän jenkkihintoja lähempänä, vaikka eivät ihan p r e c i s nekään. Ja toki täälläkin voi huudella, minä + lukijat ollaan jo aikamoinen hintatietopankki. :)

   1. Markka sanoo:

    Joo, itsellänikään kun ei ole taupe/ruskeita kuin miljoonia niin kyllähän sitä nyt ihminen tarvitsee vielä lisää. Hyvä vinkki tuo sivusto, tattis!

    1. Markka sanoo:

     Paitsi että nyt tarvitsen korallisen poskipunan ProeljsljazaaSlchoahoee-kokoelmasta. (Close enough)

     1. Ha, no sen Proenzan poskipunan kanssa voin olla avuksi: Et saa. Jonotin sitä vesi kielellä, mutta ne eivät koskaan saapuneet tänne saakka. Olen kollektiivisesti tosi pahoillani, sillä se oli kyllä kuvien perusteella hirmu nätti.

      Ja sen verran vielä tuosta hintavertailusta, että Ruotsin hinnat ovat yleisesti ottaen ihan euron tai kaksi kalliimmat kuin meillä täällä. Lasket niiden mukaan ja yllätyt positiivisesti kun joskus pääset ostoksille saakka. :)

 5. Myy sanoo:

  Mä tykkään lukea tämmösiä! Proenzahöpöhöpön pakkaukset oli kyllä mielettömän upeita :) Siveltimestä tahdon kuulla lisää!

  1. No oli! Poskipuna olisi ollut täydellinen lisä kokoelmaan, mutta ei. Pakko lohduttautua jollain. :)

   Ja sivellinasia, check! :)

 6. Fiksu idea! Mäkin voisin harkita tällaista käytäntöä, sillä jotenkinhan sitä hommaa on rajoitettava. Tällä hetkellä mun lista on niin laittoman pitkä, että paukkuu prosentit niin MACin kuin nettishoppailunkin suhteen kun palkkapäivä koittaa. Vielä kun tulee oltua kauhea materiahamsteri kaiken mahdollisen suhteen, hyi. Nyt täytyy alkaa tositoimiin!

  1. Joo se kuittien kerääminen on yllättävän vaivatonta, eikä se ekselöintikään niin raastavaa ole, kuin miltä se kuulostaa. :)

 7. JohannaW sanoo:

  Köh, kyllä nua kosmetiikkaostokset vievät aikamoisen osuuden palkasta. Tosin yritän lohduttaa itseäni, että se vain vastaa kulutusta. ;D Tällaisesta ostospostauksesta tykkään! Vertaistukea nääs.

  1. Hyvä homma, kuitataan noteeratuksi! :) Ihan jokaista dödöä en ala raporteeraamaan, mutta jos näitä tuotenippuja vaikka. Kysymys kuuluu, mikä on sinun prosenttisi? ;)

 8. hanna sanoo:

  Tosi kiva tällainen ostospostauskin!!! Ite kun on kuitenkin niin toistaitoinen käyttelemään niitä ihania ostoksiaan, niin usein se suurin ilo on juuri siinä ostamisessa. En oo laskenu, toivon, että 10 % riittää, vaikkei toivonasia olekaan…

  1. No toivossa on hyvä elää.. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.