Välikauden värit

Kuinka moni tunnustaa tummuneensa tänä kesänä poikkeuksellisen paljon? Suomalaisen vuosikierron hyöty- ja haittapuoli kaunistautumisen näkökulmasta kolahtaa aina loppukesästä: kaksi eri ihonsävyä. Olen viimeisten viikkojen aikana törmännyt samaan tilanteeseen useammin kuin sormet riittävät laskemaan. Meikkivoiteen sävy ei sovi.

Lähtökohtahan on se, että hyvin harvalle sopii sama meikkivoiteen sävy sekä kesällä että talvella. Paitsi sävyn, myös koostumuksen suhteen on kiva tehdä kahden hyvin erilaisen vuodenajan välille vähän pesäeroa. Mitäs sitten, kun se vanha kesäsävykin on jo jäänyt kalpeaksi heinäkuun porotuksessa? Tai jos sitä kesäsävyä ei ole ollenkaan, mutta johonkin tilaisuuteen pitäisi saada hiukan tasoitusta kasvoille? Ja rusketus istuu ihollasi enää vain muutamia viikkoja, eikä suinkaan kokonaisen meikkivoiteen elinkaarta? Muutama vaihtoehto, jolla pääsee alkuun. Moni näistä voi olla hyvinkin tuttua kauraa, mutta siltä varalta, että joku saa ahaa-elämyksen. Välikausikeinoja:

° Kaksi meikkivoidetta, toinen hyvin vaalea ja toinen tumma °
∞ Sinulle, joka rusketut reilusti ∞

+ Kahta sävyä sekoittelemalla saat aina oikean värin ja ne voivat toimia myös sellaisenaan, mikäli ihosi muuttaa sävyä radikaalisti.
– Sekoittelu vie enemmän aikaa ja tavoiteltu sävy saattaa kiireessä livetä liian tummaksi/vaaleaksi.
–>
Talvella vaalea meikkivoide sellaisenaan
Keväällä vaalea + tippa tummaa joukkoon, lisää määrää rusketuksen myötä
Kesällä tumma sellaisenaan
Syksyllä tumma meikkivoide + tippa vaaleaa joukkoon, lisää määrää kalpenemisen myötä

° Eri sävyinen meikkivoide ja puuteri °
∞ Sinulle, joka päivetyt vain vähän ∞

+ Puuterilla on helppo hienosäätää muutaman asteen eroa iholla joko kauttaaltaan tai varjostuksin.
– Liian suuret muutokset eivät näytä nätiltä
–>
Talvella vaalea meikkivoide sellaisenaan
Keväällä meikkivoide + huntu tummempaa puuteria
Kesällä ohut kerros/ei ollenkaan meikkivoidetta + reilummin tummaa puuteria
Syksyllä ohut kerros meikkivoidetta + huntu tummempaa puuteria

° Yksi meikkivoide, kaksi sekoitetta °
∞ Sinulle, joka pidät erityisen kuulaasta ihosta ja päivetyksesi taso vaihtelee ∞

+ Kahden sekoitteen (esim. hohtotippojen ja rusketusemulsion) hankkiminen saattaa olla edullisempaa kuin kahden meikkivoiteen ostaminen. Näillä voit myös muuttaa meikkivoiteen koostumusta ohuemmaksi ja kuulaammaksi.
–  Et välttämättä saa kovin suurta muutosta alkuperäiseen sävyyn.
–>
Sekoittelu tarpeen ja käytössä olevien tuotteiden mukaan.

Oma meikkivoidevalintani on siinä mielessä yksinkertainen että olen jo muutaman vuoden ollut samaa lakanaista sävyä ympäri vuoden. Vaihtelen meikkipohjaa haluamani peittävyyden/juhlavuuden/nopeuden yms. perusteella, mutta sävy on kaikissa suunnilleen sama. Hauska ajatella, että joskus nuorempana viihdyin auringossa viikkokaupalla ja olin suorastaan koukussa kahvipapuihoon. Uskotteko vai kaivanko todistusaineistoa?

Lisävinkkinä sinulle, joka olet juuri nyt ostamassa meikkivoidetta, jonka pitäisi käydä koko syksyn ja talven: Näytä myyjälle itsestäsi kuva talvisävyssäsi. Pelkkä määre ”Olen talvisin hyvin vaalea” ei vielä kerro mitään. On olemassa vaaleita, vaaleiksi itseään luulevia sekä hyvin vaaleita. Valkkaa siis meikkivoideostoksille mukaasi yksi kuva, jossa talvikalpeutesi näkyy, niin myyjällä on paremmat mahdollisuudet osua lähelle oikeaa.

Kohtaan toisinaan ihan älyttömiä muutoksia yhden ihmisen ihon talvi- ja kesäsävyissä, joten tiedän että juuri näillä main meikkipohjan sävyttäminen on ajankohtainen aihe monelle. Miten sinä olet ratkaissut asian?

* * * * *

Talking about the difficulty of selecting a proper foundation shade during autumn and spring. When winter pale meets the sunkissed, which way do you go? The easiest way is to mix two shades, but how light is your light? Take a picture of yourself as you’re at your palest and show it to the sales person – that way you’ll most likely end up with the right kind of light.

And if there’s anyone out there that can manage with just one shade the whole year round, I want to know.

15 Comments Lisää omasi

 1. Liina sanoo:

  Ratkaisuni on, etten käytä meikkivoidetta! Enkä meikkipuuteria! Enkä mitään! Se sopii ihanasti kaikkiin naaman sävyihin <3

  Olen aika epäortodoksinen meikkaaja. (Kuten kohta huomaat, ja tuskaa tunnet.) Talveksi voisin tosin ostaa uuden meikkipuuterin. Vanhaa on kyllä vielä jäljellä, mutta kai ne aina 5-10 vuoden välein voisi vaihtaa, vaikka moinen tuhlailu kirpaiseekin.

  1. Huomaan, mitä yrität sanoa ja kieltäydyn reagoimasta odottamallasi tavalla. :) Lisäsit itse asiassa disclamerin, jonka ihan viime tipassa jätin tekstistä pois. Mitä vähemmällä meikkaamisella pääsee, sen parempi. Jos selviää kokonaan ilman, mikäs sen parempaa!

   Jos se toimii vielä, eikä haise pahalta niin käytä pois vaan. :)

   1. Liina sanoo:

    Oikeesti? Voiko käyttää? JUST TÄN TAKIA SÄ OOT MUN LEMPPARIKAUNEUSBLOGGAAJA! Ja vihreiden huulien.

    Ja siksi, että kirjoitat niin hyvin. Oikeastaan se on ehkä se tärkein.

    <3

    1. :)

     Tekee mieli laulaa Rölliä. Keksitkö biisin?

 2. marjo k sanoo:

  Olen ratkaissut meikkipohja kysymyksen seuraavalla kombolla. Biothermin aquateinte sävytetyn voiteen ja mishan bb voiteen sekoituksella. Yr.n vaalea aurinko puuteri käy puuteriksi sillä kasvot on oikeeasti saaneet väriä :)
  Minä ainakin haluan nähdä kasvosi päivettyneinä ;)

  1. Kuulostaa toimivalta. :) Yritän löytää yhden lukion luokkakuvan, siinä muistelen olleeni tummimmillani.

 3. Henni sanoo:

  Minulla on sekä talvi että -kesäsävy rakkaasta Diorin bb-voiteesta(oliskohan Nude bb-voide) . Ongelmanani on kuitenkin kaula. Se on kellertävän valkoinen, kun taas naamani ja decolteeni on vienosti päivettynyt. Jos sudin kaulan bb-voiteella joka on kesäsävyä, näyttää kokonaisuus hieman oudolta. Kyseisessä Diorin bb:ssä on mielestäni hieman persikkainen sävy, joka näyttää erityisesti kaulalla oudolta. Yritän aina hieman parantaa kyseistä outoa näkyä kevyellä aurinkopuuterin käytöllä.

  1. Joo, aurinkopuuteri on varmaan paras keino kaulan sävyttämiseen. Se on yleensä kaikilla päivettyneillä vähän sellainen hassu välikappale. :)

 4. OutiS sanoo:

  Ennen tämäkin oli helpompaa kun tuotteissa oli vain kaksi tai neljä sävyä. Tiesin, että ivory on liian vaalea ja dark tumma ja arvoin sitten niiden kahden välissä olevan välillä. Nykyään olen aivan hukassa. Ennenvanhaan ihoni oli selvästi keltapohjainen vaan kun nykyään helahtelen punaiseksi tämän tästä on se punaisuuskin alkanut lyödä itseään läpi. Ja kun rusketun, niin se rusketus on sinne punaiseen päin. Joten vaikeaksi menee. Lisäksi kun ikää on tullut lisää niin olen muuttunut ihan itsekseen blondista brunetiksi ja sekin on muuttanut väritystäni. Eilen Mary Kay-konsultti ihmetteli kuinka tumma ihonsävyni oikeasti onkaan; hän ehdotti ensin sävyä Ivory5, mutta kokeilun jälkeen oikeaksi osoittautuikin Ivory7, enkä edes ole kauheasti ruskettunut tänä kesänä.

  Viime talvena löysin iholleni kolme lähes sopivan väristä tuotetta, Iroisien Bb-voide, Lumenen CC-voide light-sävyssä ja Estee Lauderin Day Wear-voide. Tänä kesänä nappivalinnaksi tulla tupsahti Absolutionin La Crème de Teint. Kesän aikana olen korjaillut sävyeroja sitten tarvittaessa Nuxen mineraalipuuterilla, omistan sitä kahdessa eri sävyssä. Täytyisi varmaan matkustaa naapurikaupunkiin Stokkalle ja tyyrätä takapuoli meikkituoliin ja antaa myyjien tehdä taikatemppunsa värivoidevalikoimien kanssa. :)

  1. Tyyrääminen kuulosti jännältä. :)

   Monella iho on sen verran neutraalin sävyinen, että sille passaavat kaikki pohjasävyt, mutta loppuviimeksi se on kuitenkin katsottava jokaisen tuotteen kohdalla erikseen. Bb-voiteet ja sävyttävät päivävoiteet ovat hankalalle pohjasävylle siinä mielessä armeliaita, että ne päästävät ihon omaa sävyä läpi, jolloin valinnan kanssa ei tarvitse tehdä niin millimetristä työtä. Kuulostaa siltä, että sulla on paletti jo ihan hallinnassa. :)

 5. Salla sanoo:

  Kyllä! Todistusaineistoa! :D

  1. Iih, okei! Yritän etsiä!

 6. Juille sanoo:

  Todistusaineistoa, kiitos! :D

  Tällä lakananaamalla ei näitä ongelmia ole. Yhtä valkoisena on ja pysyy, oli sitten superhelle tai ei. Ja ajatella, nuorena makasin auringossa aina tuntikausia, vaikka mitään väriä ei tarttunut koko kesän päivittäisen grillaamisen seurauksena. Miten urpo voi teini-ikäinen minä olla.

  1. No mutta. Sähän vaan tankkasit D-vitamiinia! :’D

   Sähän käytät itserusettavaa, eiks vaan? Miten se skulaa pohjameikkivalintojen kanssa? Onko sulla aina sama määrä sävyä kasvoissa vai säädätkö pohjaväriä tilanteen mukaan?

   1. Juille sanoo:

    Joo, kyllä sitä päivittäin tulee käytettyä. ;) Aikalailla samansävyinen olen jatkuvasti, joskus saatan tarkoituksella vähän säätää tummemmaksi vaikka jotain juhlia varten. Meikkipohjia löytyy sekä viileitä että lämpimiä, niitä sekoittelemalla sitten vähän fiiliksen mukaan pärjäilen. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.