Vaahtoudun suojaan auringolta

Joo joo, myöhässä ollaan. Aurinkosuojajutut olisi pitänyt iskeä eetteriin jo toukokuussa. Nyt kun perinteinen kahden viikon kesähelle on muuttunut todelliseksi pai–tuota, kestoilmiöksi, saan minäkin viimein suuni auki. Olen käyttänyt yhtä ja samaa aurinkosuojaa koko kesän ja olen valmis julistamaan sen ilosanomaa myös teille.

Ruinasin ACOn SPF30 Active Sun Body Moussen* pr-tapahtumassa kassiini, sillä ajattelin sen olevan täydellinen aurinkosuoja rasvaamista välttelevälle vitivalkoiselle siipalle. Lahjuskassissa oli ennestään saman sarjan SPF20 Body Spray ja jotenkin tässä taas kävi niin, että alkuperäinen suunnitelma heitti pihvikarjanpyllyä. Siippa inhosi vaahtoa ja tykästyi (omaan makuuni turhan lähmäiseen) suihkeeseen ja näillä jaoin on koko kesä varjeltu vartaloa porotukselta. Tai siis se heinäkuinen osuus, kesäkuussa ei tarvinnut varjella kuin syyssäihin hajoilevaa mielenterveyttä.

Olen erityisen tykästynyt aurinkosuojan muotovaahtomaiseen olomuotoon ja sen helppouteen. Veikkaan siipan innottomuuden liittyvän kokemattomuuteen, sillä jos ei ole koskaan muotovaahdon kanssa kikkaillut, aines saattaa vaatia vähän käsittelyharjoituksia. Tämä vanha punkkitukka taasen tiesi heti ensikäytöllä ravistaa, kääntää ylösalaisin ja suutata menemään hiukan kämmenen yläpuolella. Pehmoinen kosketus vaahtopalloon toisella kädellä ja tyytyväisen hyminän säestämä levitys. Pehmeää kuin mikä ja tasaisempaa jälkeä kuin monella vartalovoiteella! Erityismaininta siisteyskertoimesta: Pisaraakaan vaahtoa ei ole vielä löytynyt lattialta, toisin kuin sitä öljyistä suihketta..

Pesaisen kädet levityksen jälkeen, mutta muu iho ei jää lainkaan tahmeaksi. Toisin kuin sen suihkeversion kanssa, jos vielä sopii mollata? Olen nähnyt monen ylistävän kyseistä Body Sprayta hunajaisin sanoin, mutta allekirjoittanut on ihan mielellään luovuttanut tuon keltakorkkisen yksityiskäyttöön siipalle. Kertakaikkiaan liian sottainen tapaus tällaiselle elämäntapahäslääjälle.

water_resistant_sunscreen

Aprikoin aluksi kolmenkymppisen suojan riittävyyttä, mutta se sama kolmipäiväinen Ruisrääkki jossa koeajoin hienkestävän meikkipohjan, osoitti epäilyni turhiksi. Vitivalkoinen on pysynyt semivalkoisena ilman ainoatakaan punasta brunaan -välikohtausta. Papukaijamerkin paikka!

Olen valmis maksamaan laadukkaasta aurinkosuojasta vajaa pari kymppiä ja koska tämän hintalappu osuu juuri sen alle, on varmaa, että jahka tämä yksi pullo on pursoteltu tyhjäksi, ostan taatusti lisää. Tästä voitte sivumainintana lukea, että pullo ei hölsky tyhjyyttään vielä kuukauden käytön jälkeen. Vuoteni kahvipapuna ovat ohitse ja mitä nopeampaa ja vaivattomampaa nahkalakanan suojaaminen on, sitä useammin suostun kesäaikaan poistumaan neljän seinän sisältä. Auringossa oleilu ei enää tunnu hyvältä. Syitä siihen voisi varmaan ruotia pitkäänkin, mutta jätetään se toiseen kertaan. Se kuva, josta aiemman postauksen yhteydessä muuten mainitsin, on tässä:

Tältä näytin  parikymppisenä ympäri vuoden. Kamera syö suurimman osan väreistä, mutta olin tuohon aikaan ihan naurettavan ruskea. Ja nuo viivakulmat, argh. Never again.

Onko joku teistä kääntänyt takkiaan auringonottajana? Hyvät ja helpot aurinkosuojavinkit jakoon!

* * * * *

Fell in love with this ACO Sunscreen, the texture is just too easy. My hubby hated it, but he’s never used a styling mousse either, so I guess it’s just a matter of not getting used to. I gave him the Body Spray that felt too oily for my likings, so it turned out a win-win for this summer’s SPFing. Have you tried this? Love it too? Knew it!

The picture is from my teen years. It’s a proof that tan has once happened to me. I’m not keen on sunbathing anymore, but I used to be. And well – there’s a difference in the skin tone. Anyone else backtracked on tanning?

*Saatu/Gifted*

4 Comments Lisää omasi

 1. Martina sanoo:

  Mä en myöskään ole auringonpalvoja, koska a) muhun ei tartu mikään väri ja b) se ei ole hyväksi. Oikein pahaa tekee nähdä niitä 40-50+ naisia, jotka ovat ryppyisiä kuin 80v rusinat ja liki terrakotan ruskeita…

  Mulla on tästä ACOsta se suihke ja vaikka sekin kuinka lupaa olla tahmaamaton, niin minusta se tahmaa tai jättää jälkeensä nihkeän tunteen iholle. Ostinkin ihan hiljattain Garnierin uutuus-sumutteen Dry Mist SPF30 Dry Touch Sun Protection Mist ja se ei oikeastikaan tahmaa! Käsittämätöntä..! Ja mä laitan sitä kuitenkin aika reippaasti. Ainut huono puoli onkin sitten se kaikkialle leviäminen.. siihen tuo vaahto on varmasti sata kertaa parempi. Taidan ostaa tuon sitten, kun Garnier loppuu :)

  1. Muhun kyllä tarttuu väri, mutta olen alkanut viime vuosina saada luomia ihan kummallisiin paikkoihin ja se on säikäyttänyt olemaan poissa auringosta. En pelkää aurinkoa mitenkään hysteerisesti, vaan ennemminkin niin, että olen alkanut tuntea oloni kotoisaksi vaaleaihoisena, enkä koe tarvetta oleskella joka käänteessä raajat paljaana käristämässä nahkaani. :)

   Joo se suihke kyllä tahmaa, olen samaa mieltä. Testaa vaahtoa, et luovu enää. :)

 2. Liina sanoo:

  Mua alkoi just vähän ahdistaa! :D

  Kas kun skidinä ja teininä ajattelin, että minuun ei mikään väri tartu ja palan aina. Sittemmin on käynyt ilmi, että se johtui vain siitä, että kun kerran kesässä otin aurinkoa 6 tuntia, mutta muutoin en suostunut ulos itikoiden pelossa, niin kyllä ei väri tarttunut, ellei sitten punainen väri.

  Nyt taas moniaistakin syistä olen aika paljon ulkona, mutten ota aurinkoa ikinä. Niinpä olen tällä hetkellä ruskea kuin papusiini (en tiedä, mikä se on, mutta eikö kuulosta hyvältä?) mutten ole kertaakaan palanut.

  Palamattomuus on toki hyvä juttu, mutta mutta. Pitäisiköhän tässä kuitenkin harkita, että jotenkin suojaisi persikkaihoaan? En minäkään halua näyttää ruttuvaarilta jo 40-vuotiaana. (Persikkaiho on viittaus yhteen Asterix-albumiin. Kiherrän nokkeluudelleni täysin yksin koko maailmankaikkeudessa.)

  1. Papusiini – ihan selkeä mielikuva.

   Ihot reagoivat eri tavalla. Toiset eivät rypisty kovinkaan helposti ja toiset kurttuuntuvat pelkän ajatuksen voimalla. Äkkiähän sen suojan levittäisi. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.