Maskarainventaario

mascaravertailu

”Inventaario on luettelo tavaroista ja materiaaleista, jotta selviäsi, mitä tavaroita on omistuksessa ja mitä on mahdollisesti kadonnut.” – Wikipedia

Sattuvasti sanottu. Ei sillä, ettenkö olisi ajan tasalla jokaisesta avonaisesta ripsiväristäni, mutta täytyy sanoa etten olisi osunut arvauksessani ihan lukuun 31 saakka.. No mutta, pannaas karsien.

Ekassa aallossa kaikki yli vuoden avattuna olleet maskarat. Joo ällöä, älkää te.
– Kolme Lumenea (eivät vakuuttaneet, mutta en enää muista missä mätti)
– Kaksi Peggy Sagen kimalleripsaria (eivät kimaltaneet)
– Kaksi Cliniquea (käyräkampainen High Lengths oli aikanaan ihan jees, perusharjaisesta High Impactista en pitänyt)
– Kaksi Maybellinea (turkoosi Color Shock oli silkkaa rakkautta ja käyttäisin sitä vieläkin jos uskaltaisin, onneksi jemmassa on yksi avaamaton; Great Lash oli kiva yläkoulussa, mutta ei puhutellut enää nykypäivän vaatimusten edessä)
– Yksi Anastasia Beverly Hills suojamaskara (tekee mistä tahansa ripsiväristä vedenkestävän ja oli muistaakseni ihan ok, mutta pääsi unohtumaan ripsarisangon pohjalle, snif)
– MAC maskaranpohjustaja (käytän hennompien ripsarien kanssa, vaihdan uuteen samanlaiseen)

Toisessa aallossa loppuunkäytetyt:
– Benefit  No They’re Real (huippuripsari muuten, mutta piinallinen poistaa – ei uutta tilalle)
– Bobbi Brown Extreme Party Mascara (Mahtava, kerrassaan oivallinen! Sekä lopputuloksen, keston että poistettavuuden osalta ykkösluokkaa. Saatan ostaa vielä.)
– MAC In Extreme Dimension Lash x2 (Tämän hetken paras ripsiväri, vaikka onkin vesiliukoinen. Yksi kerros riittää ja lopputulos tuplaa ripset. Ostoslistani ykkönen.)
– MAC Extended Play Lash x2 (helppo 38°, jota käytän aina kun tarvitsen vedenkestävää)
– MAC Studio Fix Lash (ensimmäinen MAC-ripsarini, muoviharjallinen perusmaskara)
– MAC Opulash (isoharjainen säänkestävä perusripsari, ei oikein mun juttu)

Hävikkiin merkitään 19 kpl, varastosaldo korjataan ajan tasalle. Käyttövarasto 11kpl sisältää keräilyerän vähän sitä ja tätä. Tunnistatteko rivistä ketään? Hamstraatteko tekin avonaisia ripsareita vai maltatteko pitää käytössä vain yhden kerrallaan? Millä ihmeen ilveellä?

* * * * *

My mascaras have been piling up, needed to execute an inventory. Threw away 19 pcs, left myself 11 pcs. Best of the best right now are MAC’s In Extreme Dimension Lash (I will buy a third one!) and Bobbi Brown Extreme Party Mascara (will buy a new one when feeling rich) and the worst include Peggy Sage non-glittery glitter mascaras and all three from Lumene. Can’t quite point a finger to a fault, but they just didn’t do it for me. How do you like your mascaras? Have you tried any of the above? Please feel free to ask for more details of any of the mascaras pictured, if curious.

34 Comments Lisää omasi

 1. TanjaP sanoo:

  Toisinaan hamstraan mutta parhaimmillaan on tainnut olla vain 3-5kpl yhtä aikaa käytössä.
  Silmätulehdusta kavahdan joten näillä avattujen määrillä itku ei pääse jos kaikki joutuu heittämään roskikseen. ;(
  Nyt taitaa olla jopa sellainen tilanne että mulla ei ole varastoissa yhtään odottamassa joten uusille ripsareille on jo tarvetta.hmmmm… :)

  1. Joo, tulehdustilanne on kyllä tässä talossa ja näillä meikkimäärillä ihan katastrofi. Kuulostelen silmiäni vainoharhaisen tarkkaan ja siirryn heti kertakäyttöharjoihin ja uuteen ripsariin ja kaalin kaikkea muutakin spaatteleilla jos yhtään tuntuu siltä. Varma kikka sekään ei ole, mutta edes pieni teko. Likaiset meikit eivät ole leikin asia, mutta yllättävän moni lääkäri jättää edelleen mainitsematta, että kaikki meikit pitää silmätulehduksen sattuessa vaihtaa. Siinä on kierrettä pitkäksi aikaa. :/

 2. Meeri sanoo:

  Uu, tuolla näytti olevan mun ikisuosikki Chanel, joka on tälläkin hetkellä käytössä :) Yleensä mulla on vaan se yksi ripsari käytössä. Olen niin pihi, etten osta uutta jos ei oo pakko. Ripsari on muutenkin vähän semmonen ”ei niin suuria tunteita” herättävä kosmetiikkatuote… Mutta tjo inimitable on kyllä mulle just se! Vaikkakin sottaa vähän mun rasvottuvaa ja raskasta yläluomea jonkin verran.

  1. Kuvan Chanel on se muinainen keltainen maskara, jota käytin huhtikuun teemaviikolla. Ei kovin vakuuttava, mutta saattaa johtua väristä. :)

 3. Piia Pai sanoo:

  Mullakin aina vain yksi ripsari kerrallaan, joku Maybellinen Colossal näemmä :).

  1. Täyttää fiksun meikkikäyttäytymisen kriteerit, mä vaan olen luonteeltani liian heikko. :)

 4. JonnaH. sanoo:

  Kunnioitettava kokoelma. :D Mä en pysty käyttämään vain yhtä ripsaria kerrallaan. Tällä hetkellä on kaksi käytössä (vedenkestävä & vesiliukoinen) ja kolme avaamatta, ehkä ainoa kosmetiikkatuote joiden omistus ei ”lipsahda” käsistä. Ei puhuta kuitenkaan niistä meikkipohjista mitään, ne on mun synti. :D

  1. Mun korvaan yksi tai kaksi kuulostaa vielä yhdeltä. Nää kolkyt on sit jo eri skaalassa. :D

 5. Salla sanoo:

  Hahhaa, muija on vähän keräillyt :D Mulla on yhtä aikaa auki yleensä kolmisen ripsaria, niin myös tällä hetkellä.

  1. Hitto miten kurinalaista. Pyrin jatkossa samaan.

 6. OutiS sanoo:

  Kolme ripsaria auki tällä hetkellä ja viisi muoveissaan. Nakkaan hyvin herkästi käytetyn ripsivärin pois niin jemmassa täytyy olla korvaava tuote saatavilla heti.

  1. Kuulostaa järkevältä. :)

 7. Paula P sanoo:

  Huh, onpas noita. Samaa mieltä kuin moni muu, eli kun maskara on maskara on maskara (ei paljoa eroja), on käytössä vain yksi kerrallaan. Tai nyt kaksi, kun halusin ruskean maskaran mustan lisäksi. En hirveästi koe eroja ripsarien lopputuloksessa, ainoa ero on, että osa varisee silmien alle ja toiset eivät.
  Jo pari vuotta olen ostanut Sensain 38, jompaa kumpaa versiota, kun lähtee helposti, ei varise. Halvahkolla saa myös kun puolen vuoden välein ko. ripsarit on aleissa :) Sensain ripsari onkin ainoa selektiivinen kosmetiikka, jota käytän

  1. Rapisee tai ei rapise, no kriteeri se on sekin! :D Mä taidan olla paitsi sivellinten, myös ripsivärien kanssa siis vähän nirso. :)

 8. Sissi sanoo:

  ”Makkarainventaario”

  Teen kokeiluja ajoittain mutta palaan aina Max Factorin Masterpiece Maxiin ja p y r i n siihen, että vain yksi olisi aina avattuna mutta ei se ihan toteudu.

  1. :’D

   Jännä, jotkut asiat vaan ei ole omissa käsissä. :)

 9. bubbs sanoo:

  Mulla pari-kolme avonaista on aiheuttanut jo vähän ahdistusreaktioita, vaikka kaikkea muuta voi olla yhtäaikaisessa käytössä kymmeniä. Johtuu varmaan ripsarin lyhyestä käyttöiästä, vaikka tuppaan nekin suositukset ylittämään kuukaudella tai parilla. Kun käytin enemmän perusripsareita, kokoelma saattoi avaamattomien varastossa kasvaa laajaksikin, mutta nykyään, pelkkien 38-versioiden aikakaudella, käytössä on yksi ja jemmassa on yksi tai nolla. Näitä on saatavilla niin paljon pienempi valikoima, hinnat ovat aika korkeita ja hyviä tarjouksia on harvakseen, että houkutuksia hamstraukseen ei pahemmin pääse syntymään,

  1. Säntillistä. Ihailen, mutta en pysty samaan. Ainakaan vielä.

 10. Ipo sanoo:

  Yleensä mulla on vaan kaksi avattuna, vedenkestävä ja vesiliukoinen. Ja samat pari saattaa olla kaapissa odottelemassa vuoroaan, mutta en korkkaa niitä ennen kuin on tarvetta (tai jos jompikumpi kahdesta käytössä olevasta onkin täys susi, enkä yyyhtään tykkää sitää, niin sitten saattaa lipsahtaa se kolmaskin auki). Mä oon kyllä aika surutta käyttänyt ripsaria niin kauan kunnes putkilossa on jotain juoksevaa tavaraa. Vielä ole mitään silmätulehdusoireita tullut (kop kop). Mutta kun en mä millään ehdi käyttämään niitä loppuun siinä kolmessa kuukaudessa. Not possible! Vai saako joku muu ihan aikuisten oikeesti sen ripsarin käytettyä siinä vaaditussa 3 kuukaudessa?!! Ja millä ilveellä?

  1. Mulla kuluu tuo Extended Play Lash parissa kuukaudessa loppuun, mutta se on ainoa. Mitä kuivempi se massa alkujaan on, sitä nopeammin se kuivuu loppuun. :) Mutta kuten huomaat, aika huolettomasti niitä tässäkin taloudessa käytellään. Heti kun ne alkavat haista hassulle, nakkaan veks.

 11. Päivi sanoo:

  Mulla on yleensä käytössä kaksi, maksimissaan kolme ripsaria samaan aikaan. En tiedä miksi olen tässä suhteessa niin tarkka, kun muuten kaikki on vähän sinne päin. Käytän esim. aivan liian vanhoja meikkipohjatuotteita. Mulle ei ennen kertynyt ripsivärejä yli tarpeen, mutta tänä vuonna niitä on kasaantunut viitisentoista täysikokoista ja minejä päälle. Monia korkkaamattomia olen kyllä antanut viime aikoina eteenpäin.

  1. No mut tässä asiassa se tarkkuushan on nimenomaan olellista! Siihen täälläkin hitaanlaisesti tähdätään.. :)

 12. Elisa sanoo:

  No en hemmetissä käytä vaan yhtä ripsaria kerralla! Pitäähän sitä nyt testata jos joku kiinnostava sattuu vastaan ja eri tilanteisiin eri tuuheusaste ja väri ja ja ja.

  Tunnustan tässä nyt, että mullakin on tuo turkoosi ripsari yli vuoden vanhana ja silti tallessa. Tein empiirisen kokeen ja käytin (hyi minua!). Ei ongelmia. Mutta ehkä joutaisi mennä jo roskiin kuitenkin…

  1. Testata, nimenomaan. Yhteisen hyvän nimessä! :)

   Joo ei siitä montaa viikkoa ole, kun mäkin sitä vielä käytin, mutta tässä samalla se sai nyt luvan siirtyä autuaammille räpsyttelymaille.

 13. Kati sanoo:

  Mä kun en voi käyttää kuin 38-ripsareita, on käytössä aina vain yksi ripsiväri kerrallaan. Se on musta ja merkkiä Sensai tai Clinique.

  Tuo sun ripsarimäärä aiheuttais mulle kauhean ahdistuksen: jos mulla on paljon samoja tuotteita (esim. monta suihkugeeliä) auki yhtä aikaa, tunnen ääretöntä hinkua holvata niitä, jotta ne loppuisivat nopeampaa ja niitä olisi sitten vähemmän. Joo, outoa ehkä :D

  1. Haha, ymmärrän. Mä hölvään sellaisia tuotteita, jotka ovat vähän njääh-osastoa, mutta en toistaiseksi vielä sen vuoksi, että niitä olisi vähemmän auki kerralla. :)

 14. Myy sanoo:

  Hmm.. Tuollahan munkin turkoosi tapaus vielä kökkii, enkä malttaisi heittää sitä pois. :D

  Noin muuten nyt on auki neljä ripsaria, joista yksi on aivan viimeisiään vetelevä täydellinen Armani ja kolme muuta ihan jees tekstiyksilöitä, mutta vesiliukoisia = aika turhia.

  1. Vesiliukoinen = turha, aika rankkaa! :D

   Turkoosista irrottaminen teki yllättävän kipeää. :/

   1. Myy sanoo:

    Noku ripset suoristuu = turhauttaa! :D

    PS. Apuaa nää kommenttikentät tasaa oikealle ja mun silmät särkyy!

    1. Niinnojoo, totta. Mä inhoan enemmän vedenkestävän meikin poistamista kuin suoria ripsiä, joten toinen tie on valittu. :)

     Iik, tasaako? Ei mun Macilla eikä Androidilla! Millä laitteella ja ohjelmalla selaat? Huikkaan Helpdeskille että tarkistaa säädöt.

 15. Tiina sanoo:

  Mulla on aina kaksi kerrallaan käytössä: tavallinen ja vedenkestävä. Yleensä vielä samaa merkkiä ja mallia, ettei neurootikon järjestys nyrjähdä.

  1. Sotilaallista, suorastaan ihailtavaa. Mä olen tuossa suhteessa jo menetetty tapaus. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.