Inspiraatiokirja

Taannoisen siivouskärpäsen puraistessa yhdistin kaksi epäkäytännöllistä sivupersoonaani. Toinen niistä ei raaski heittää mitään pois ja toinen luulee olevansa keskisuuren firman konttoristi. Näiden kahden luulottaren seurauksena kirjahylly pullisteli kaikenlaisia vanhoja kalentereita ja hinnastoja, sylikaupalla esitteitä ja mainoslehtiä sekä sisälsi täysin hallinnasta riistäytyneen määrän esitekansioita, muovitaskuja, mappeja ja irtovälilehtiä.

Aika pienestä tämäkin oivallus oli kiinni, mutta olen onnellinen päästyäni jälleen tilanteen herttuattareksi. Istuin puolihuolimattomassa lootusasennossa lattialla (eli kangistuin niin, etten päässyt omin avuin pystyyn) ja kävin yksitellen läpi jokaisen haalimani printin. Revin sivuja, leikkelin kuvia ja tuhisin innoissani kuin Shebaa saanut siili.

Nyt on kasassa ihkaoma inspiraatiokirja, josta voin tarpeen tullen plarata esiin mallikuvia meikkeihin tai kynsiin, taustamateriaalia kuviin sen yksitoikkoisen valkoisen seinän tilalle tai valmiita väriyhdistelmäkortteja niille aamuille, kun oma värisilmä ei ole noussut maallisen kuoren mukana sängystä.

Nerokasta, vaikka itse sanonkin! Eikä tarvitse vetää esiin sitä Pinterest-korttia, olen  tietoinen some-madonreiästäni. Näen tilanteen niin, että olen leikekirjoineni joko a) auttamattoman vanhanaikainen ja kehityksestä jäljessä tai b) elämäntapahidastelijana sen kaikkein korkeimman aallon harjalla.

Saat valita puolesi.

23 Comments Lisää omasi

 1. PlusMimmi sanoo:

  Mullakin on edelleen leikekirja. Ja sen tukena Pinterest. :)

  1. Oo, tuplataustat! :)

 2. Salla sanoo:

  Mullakin on leikekirja, high five! :D

 3. Lissu sanoo:

  Kyllä sä oot korkeimman aallon harjalla! :)

  1. Hyvä homma! :)

 4. Sanna sanoo:

  Ihana tuollainen leikekirja. Häviää somelle ihan kuusnolla :) Kirjoituksesi sai kyllä nauramaan. *tuhisee kuin shebaa saanut siili* Kiitos tästä ja lukuisista muista vallattomista teksteistä. Huippu blogi ja bloggaaja!! :)

  1. Kiitos! Tuli hyvä mieli! :)

   1. Sanna sanoo:

    Siis apua! SOME häviää leikekirjalle ihan kuusnolla. Näin päin. Ajatus lienee ollut siinä siilissä :)

    1. Haha, MITÄ! Multa meni se alkuosa ihan iloisesti ohi silmien, kun käperryin onnessani loppukommentin ympärille kerälle. Tän siitä sitte saa kun ei malta keskittyä! :D

 5. TanjaP sanoo:

  Hienoa,leikekirja/kansiot on kivoja,itse teen myös tällaisia löytöjä kun paperilaatikoitani käännän ympäri..insta ja pinterestin maailmaan ei riitä mun aika ainakaan. :)

  1. Siinä paperissa vaan on jotain..erityistä. :) Plus että virtuaalisesta muistitaulusta ei ole kuvausrekvisiitaksi! :)

 6. OutiS sanoo:

  Näin vanhempana naisimmeisenä sitä voisi todeta, että leikekirja on hyvä olla varalla jos sattuu tulemaan vaikka pitkä sähkökatko. (Kynttilänvalossa voi sitten hakea inspiraatiota leikekirjasta ja onhan se romanttista meikata hämärässä. )

  1. Hahaa, no joo, vaikka niinkin! :) Täytyy sanoa, että akuutissa kynttilänvalotilanteessa hyödynnän kyllä ihan muut romanttiset aspektit ensin ja jätän sen meikkaamisen suosiolla luonnonvaloon. Ei sillä, on mulla entinen kollega tehnyt kiireisenä päivänä kynttilänvalossa yhdet rakennekynnetkin, joten pakon edessä varmasti se meikkaaminenkin suttaantuisi.. :) Mutta jotain herkkyyttä siinä paperiversiossa on, olen samaa mieltä!

 7. mie sanoo:

  Blogin sisältö on kyllä nannaa mutta myös pelkkä tekstisi taituruus on niin viihdyttävää että voisit yhtä hyvin kirjoittaa auton varaosista. Kiitos monista hymyistä, nauruista ja hihityksistä sekä inspiraatioista!

  1. Voi kiitos, olipa kivasti sanottu! Hykertelen! :)

 8. Liina sanoo:

  SHEBAA SAANUT SIILI!!

  1. Liina sanoo:

   MÄ OON SEN SIILIN PUOLELLA!

   1. Hyvä! Siilit tarviikin tässä nykymaailmassa vähän vahvistusjoukkoja <3

 9. Elisa sanoo:

  Siilit! <3

  Ja leikekirjat on ihania. Olen lähestulkoon päässyt sinuiksi "pinnaamisen" kanssa, mutta se tuppaa lähestulkoon aina unohtumaan pitkiksi ajoiksi. En jotenkin jaksa ylläpitää niitä inspiskansioita niin usein kuin pitäisi, ja sitten kun pitkän ajan kuluttua taas kirjautuu sovellukseen niin kaikki aiemmat poiminnat ovatkin ihan plaah.

  1. Haha, no just näin! Ja sekin on mulle vähän huteraa maaperää, että pitäisikö pitäytyä vaan omien kuvien pinnaamisessa vai sumeilematta lisäillä vaan muidenkin kuvia. Ja että pitäisikö näihin omiin kuviin lisäillä vesileimoja juuri tuon muualle pinnaamisen vuoksi..? Ideoita?

   1. Elisa sanoo:

    Olen muutaman oman kuvan pinnannut, mutta lähinnä keräilen eri inspiraatiokansioiden alle muiden kuvia. En ole vesileimannut kuvia, vaan kuvaukseen laittanut blogin tiedot. Vesileima olisi varmaan kannattavampi… Mutta se taas monimutkaistaa kuvien lisäämistä, kun en sitä normaalisti laita.

    Eli ei, mulla ei ole ratkaisua yhtään mihinkään :D

    1. Hih, okei! Mä haaveilen, että jonain päivänä mun pinterest-kansio olisi ajantasainen blogifiilistelykansio, jossa olisi esillä parhaat otokset koko blogin ajalta. Voip’ olla että siihen projektiin vielä hetki menee. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.