Harmaan silmämeikin ohjeet

Sain lukijalta pyynnön tarkentaa, mihin tässä meikissä käytettyjä erilaisia harmaita oli luomelle aseteltu. No kiitos kysymästä, näyttäisin mutta en osaa. Yhdessäkään käyttämässäni (amatöörin) kuvankäsittelyohjelmassa ei ole piirto- tai lassotyökalua, jolla saisin kuvaan kaarevia merkintöjä. Kokeilin kaikkia löytämiäni ohjelmia ja yritin epätoivon syövereissä jopa esikatselutyökalulla, mutta jokainen omenaklaanilainen voi halutessaan kokeilla, miten näppärä kuvankäsittelyohjelma se on.

Täysivaltaisen hattuuntumisen seurauksena päätin lyödä pöytään ähäkuttikortin ja päädyin yllä näkyvään lopputulokseen sen saman mölliohjelman kanssa, millä aina teen kaiken muunkin parantelun ja fuulaamisen. Saanko esitellä: 18 x tekstikehys.

Kun olette lakanneet nauramasta, voitte vinkata allekirjoittaneelle helppokäyttöisiä kuvankäsittelyohjelmia kommenttiboksiin. Kiitti ja kuitti.

* * * * *

And this, ladies and gentlemen, is the reason why there are no pictorials in this blog. Any simple editing programs with a drawing tool you could recommend? Please?

26 vastausta artikkeliin “Harmaan silmämeikin ohjeet

 1. Haha, valitettavasti en osaa auttaa, mutta täähän oli ihan loistava seivaus! :D

 2. Tämä on yksinkertaisin ja paras ohje jonka olen netin syövereissä nähnyt! Helpompi kuin sellaiset step by step tutoriaalit. Yllättävää kyllä :D Tykkään kovasti. Lisää näitä, kiitos!

 3. Mä tykkään kans tästä enemmän kun niistä lassokuvista. Hrrr… En voi sietää niitä! :D Tämä on paljon paljon tyylikkäämpi, jatkossa siis tätä!

 4. Täähän oli just hyvä. Kahdella tavalla:

  1) Havainnollinen
  2) Kekseliäs.

  Sillä parastahan on, että löytää ratkaisut käytössään olevista työkaluista. You rule!

 5. Jee, joku muu esitti mun toiveen. Toteutus on selkeä ja toimiva. Mii laiks. Tätä meikkiä kokeilen minäkin!

 6. Kiitos aivan mahtava :) Räkänokkana en uskaltanut edes hymähtää ääneen, mutta jos sitä piirustusta kaipaat esim. ihan tavis paint ja photofiltre molemmat pystyvät piirustukseen, jälkimmäisen käsitellessä kuvatkin :)

 7. Mäkin tykkään ennemmin tästä kuin niistä lohkotuista silmämeikeistä (eri sävyt erotettu toisistaan viivoin). :)

 8. Täähän on hyvä! En ehdi lukea, onko joku jo ehdottanut, mutta mä tykkään Photoscapesta, joka on ilmaiseksi ohjelmaksi aika kätsy :)

  xo Erika

 9. Hienoa, kiitokset!

  Nyt suuntaan ostoksille: Blank Type, Carbon ja Gesso. Mikä mahtaa olla neljännen sävyn nimi?

  1. Heh, no sehän tässä onkin vähän ongelma – se sävynimi ei tule paletista esiin. Marssit näiden ylläolevien tietojen kanssa ostoksille ja pyydät myyjältä suositusta mattaharmaaksi. Saat varmasti sopivan! :) Niin ja se piti vielä tarkentaa, että Blanc Type on siis koko hässäkän alle tuleva ihonvärinen luomiväri, eli se ei ole se mikä kuvassa näkyy häivytysvärinä. Tässä on käytetty kahta erilaista harmaata, tummaa ja vaaleaa. (Ja kummankaan nimeä en valitettavasti saa paletista esiin.) Jos haluat oikaista, pärjäät varmasti myös yhdellä harmaalla. :)

   1. Hö, eipä täällä Kiinassa olekaan saatavilla MACin mattaharmaata. Feikkimarkkinoilta varmaan löytyisi kaikki mahdolliset sävyt edullisesti (1€), mutta taidanpa jättää ne myrkkykemikaalit väliin.

 10. No hei, mun Paint-muokkaukset voittaa ehkä kaikki mahdolliset kuvanmuokkaukset :D Nykyään tosin vaan pienennän sillä kuvat kun itse muokkaus hoituu Picasalla. Noi värikoodijutut varmaan edelleenkin tekisin Paintilla jos niitä tulisi joskus harrastettua.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.