Joulukuun suosikit

Maanantain kunniaksi jatkoa kapaloiässä vehkaavalle suosikkisarjalle. Näinköhän tämä venyy kuukausittaiseksi sisällöksi?

Olen iän ja kaiken vannonut kuivasampooasioissa Batisten nimeen, mutta nyt on löytynyt kova kilpailija. John Friedan Volume Refresh Dry Shampoo* on kikka paikallaan silloin, kun tukka on oikeasti likainen ja suihkuaika meni torkuttaessa. En koe saavani pullon kyljessä hehkutettua tuuheutta, mutta puhtaan tukan, oi kyllä! Olen pelastanut tällä niin epätoivoisia tukka-aamuja että hävettää.

Pimeimmän syksyn keskellä olen huomaamattani täysillä ihastunut kesällä saamaani Venuksen höylään*. Viisiteräinen, kahdella jämäkällä vahatyynyllä varustettu ajelin on eittämättä parasta nannaa kuiville talvisäärille. Mediaeroottisempaa olisi tietysti ihastua tähän keväällä, mutta kun näin joulukuussa polven alle tekisi mieli tatuoida Ei talvikunnossapitoa -kyltti, on mielestäni perusteltua muistuttaa, että tapoja on monenlaisia. Tämä on perushöylää arvokkaampi, mutta jälki on verrattoman sileää ja työstö vaivatonta.

Kasvojen kosteutuksessa olen laukannut uusille laitumille ja ottanut käyttöön Yves Rocherin Hydra Végétal -voiteen*. Ihan kaikki kasviuutteisiin pohjaavat tuotteet eivät ole siitepölyallergikolle ongelmattomia, mutta nyt ollaan kuulkaa taivaspaikan äärellä. Tuoksu on ihastuttavan raikas, tuntuma iholla valtavan pehmeä ja pidemmästä käytöstä nassu kiittää ennennäkemättömällä heleydellä. Kaiken hyvän päälle purkki on tietysti tylsää avosuumallia, mutta suon sen hälle. Kuiva ihoni tykkää ihan vallan kamalasti!

Ekstrakosteutusta on kaivattu myös jaloille ja siihen käyttöön olen siirtänyt tuubin, jonka siippa toi tuliaisina muuan äijäreissultaan. Mellis from Finland -merkin Mustikkainen hoitovoide on allekirjoittaneelle täysin uusi tuttavuus, mutta tyyppipä sujahtikin heti esittelyjen jälkeen luontevasti suoraan sisäpiiriin. Kaikenlaista kivaa ja ravitsevaa sisältävä NaTrue-sertifioitu hoitovoide on todellista herkkua talven ruhjomille jalkaparoille. Terästän vaikutusta sulkemalla voidellut koivet yöksi puuvillasukkiin ja aamulla avaan kääröt ja ihastelen. Mmh.

Laiska vartalorasvaajakin joutuu tähän vuodenaikaan pikkuisen nöyrtymään mikäli haluaa vältää suihkunjälkeisen kutinan ja nipistelyn. Umpitylsästä operaatiosta tekisi vähemmän tuskallisen se että sen toteuttaisi joku muu, mutta vapaaehtoisen apukäsiparin puuttuessa on tyydyttävä siihen, että ainakin projekti tuoksuu mahdollisimman hyvältä. Tämänhetkinen lellikkilapsi on The Body Shopin Glazed Apple -vartalovoi*.

Sillai. Mitäs tuumaatte? Onko joku jo tarttunut Mellikseen? Kiukuttaako sinuakin työteliäs talvikunnossapito?

*saatu/gifted*

 * * * * *

A set of my recent favourites. It’s all about making things faster, easier, smoother and well moisturized.

13 Comments Lisää omasi

 1. Marjo K sanoo:

  Hyvä yhteenveto. Näitä on kiva lukea. :) Itse hankin jostain Yrkän alesta hydra vegetalin super kosteuttavan seerumin. Voi että se on hyvää talven kuivattamalle iholle ja meikin alle <3 (vinkvink!)
  Mellis on täysin tuntematon meikäläiselle. (vielä, hah)

  1. Hei mulla on sekin! Odottaa käyttöönottoa! Pitää siis kiirehtiä! :) Mellistä oli viime Hullareilla, kannattaa pitää silmät auki jos ilmestyisi sinne jatkossakin.

 2. Kissis sanoo:

  En ehkä pysty keskittymään tuotteisiin, koska se, minkä päällä ne ovat…nään punaista! :D Mä INHOSIN tuota kun exä aikoinaan moisen omisti! Pölyttyi ihan hillittömästi, mihin sen vaan laittoi ja vitutti putsata sitä! :D

  Ok, oon samaa mieltä kuivashampoosta. Tuo ON tosi kova kilpailija Batistelle, mä tykkään tosta kans ihan simona!

  1. Haha! :D Meilläkin toi on enimmäkseen kissa-alusta, mutta kissat pyyhkivät mennessään pölyt, joten en marise. :) Mitään hyötykäyttöä sille ei ole, mutta kunhan lojuu mukana.

 3. Pömppä sanoo:

  Kiitos kuivashampoovinkistä! Juuri tuollaista puhtaan tunteen jättävää tuotetta olen metsästänyt ikuisuuden :)

  1. No se on sitten tässä! En tiedä jättääkö se erityisen _puhtaan tuntuista_ tukkaa, on se vähän rouhea käsittelyn jäljiltä, mutta ei mun mielestä missään nimessä kovin tuuheuttava. Olitko kokeillut Batistea jo? :)

   1. Pömppä sanoo:

    Olen testaillut paria Batistea. Eniten omaan makuuni on Cool & Crips Fresh-versio. Siihen en vain ole törmännyt Suomessa, joten omani olen joutunut tilaamaan netin kautta. Muistelen kaiholla yhtä Toni&Guyn kuivashampoota, joka oli ihan parasta. Menivät ryökäleet ilmeisesti lopettamaan sen valmistuksen, kun en ole enää löytänyt mistään. Kyllä pitäisi mun mielestä tuollainen kieltää lailla! :)

   2. Pömppä sanoo:

    Olen testaillut paria Batistea. Eniten omaan makuuni on Cool & Crips Fresh-versio. Siihen en vain ole törmännyt Suomessa, joten omani olen joutunut tilaamaan netin kautta. Muistelen kaiholla yhtä Toni&Guyn kuivashampoota, joka oli ihan parasta. Menivät ryökäleet ilmeisesti lopettamaan sen valmistuksen, kun en ole enää löytänyt mistään. Kyllä pitäisi mun mielestä tuollainen kieltää lailla! :)

    1. Ha, no pitäisi – ilman muuta! :)

 4. LiisaK sanoo:

  Mä sain just kulutettua tuon John Friedan loppuun, enkä tykännyt siitä taas yhtään! Mä kun kaipaan tukkaani sitä extranostetta, ja tuo ei tarjoillut sitä ollenkaan. Liian märkää mulle, buu. Mutta tuo TBS:n omenaihanuus tuoksuu kyllä niin namille. Just ostin sen käsivoiteen <3

  1. Joo nostetta ei, mutta kun tukka on oikeasti Likainen, tää on ainoa joka auttaa. :)

 5. Karo sanoo:

  Mulla on tosta Glazed Apple – sarjasta suihkugeeli ja mm se on niin ihana!

  1. Jep, se on! <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.