Alkuvuoden suosikit

Vuoden ensimmäinen suosikkisatsi perustuu vahvasti kosteutukseen ja kynsienhoitoon. Tässä vaiheessa vuotta iho on hankalimmillaan, kun takana on jo reilu pätkä kinkkistä talvi-ilmastoa ja viimeistään nyt on kaiveltava esille kaikenlaisia superkosteuttajia ja ekstrakikkoja. Viimeaikoina ahkerimmassa käytössä ovat olleet seuraavat pelastajat.

La Roche Posay Lipikar Baume AP + on voide, joka on ollut suuressa roolissa perheemme atoopikon hoivaamisessa. Tässä taloudessa pahinta osumaa tuntuu ottavan tuo metrinmittainen ja koko tyyppi on kuin rupea levittävällä maalisudilla väritetty. Olemme voidelleet ongelmaihoa ties millä (hätäpäissämme myös siipan sitkeään ihottumaan auttaneella kaviorasvalla, vaikka se ei toki ole paras ratkaisu kokovartalokuorrutukseen), mutta vasta tämän alunperin LivBoxista tulleen voiteen myötä ongelma on alkanut helpottaa. Edelleen vaaditaan kaksi rasvauskertaa päivässä, mutta tiukalla rutiinilla kutiavat paholaiset pysyvät poissa. Veikkaan, että tämä tuote on tullut jäädäkseen.

Egyptian Magic on taikarasva, josta kohkasin tohkeissani jo pari vuotta sitten. Taika ei ole hälvennyt vaan käännyn edelleen tämän purkin puoleen aina kun iho alkaa näyttää kenkkuilemisen merkkejä. Toisinaan kuivuus ja/tai sopimattomat hoitotuotteet aiheuttavat iholleni näppyläisen lehahduksen, joka näyttää siltä kuin kaikki ihohuokoset olisivat pompanneet pystyyn. Vitsaus ilmestyy kuin tyhjästä (hassu ilmiö – näen peilistä kun ”rokko” nousee, vähän kuin kasvot menisivät punaiselle kananlihalle) ja se tokenee ainoastaan egyptiläisihmeellä. Olen kokeillut superkuivuuteen monenlaista, mutta tämä ikuisuuspurkki on se, jonka puoleen käännyn kun haluan pehmittää ja rauhoittaa ihon yhdessä yössä ilman riskejä lisä-ärsytyksestä.

Lumenen SOS-voide taasen on ollut isoksi avuksi kuivien kämmenselkien pehmittämisessä. Kaipasin työkäyttöön jotain nopeasti imeytyvää, huomaamatonta ja hoitavaa ja satuin ongelmani kanssa Lumenen edustajan juttusille. Huomaavainen neitokainen tarjosi muutaman näytepussin SOS-voiteesta ja sille tielle olen jäänyt. Olen nirhinyt pussista kulman auki ja käytellyt yhtä avattua pussia päiväkaupalla. Saatan lisätä pienen tirauksen voidetta kämmenselälle tunnin-parin välein ja kuivuus katoaa kuin huomaamatta. Yöaikaan käytän reilusti paksumpaa salvaa, mutta päiväkäytössä tämä on aivan ässä.

Ja päiväkäytöstä puheenollen, pientä hiomista on kaivattu myös meikkipohja-asioissa. Käytän meikkivoiteen alla ekstakosteutusta, meikkivoiteessani on öljyä ja myös puuteria annostelen tarkemmin. Silti toisinaan iho kaipaa päivän aikana kosteutta ja olen ottanut tavaksi kostuttaa ihoa työpäivän aikana Fix + -suihkeella. Hienojakoinen suihke ei suttaa vaivalla tehtyä meikkiä, vaan antaa sille kauniin luonnollisen pinnan ja helpottaa pintakiristelyä. Kuten joskus aiemmin mainitsin, tuote on periaatteessa täysin ylimääräinen osa meikkirutiinia – mutta hyvin koukuttava sellainen. Varsinkin tähän aikaan vuodesta, kun kaikki lisäkosteutus on tarpeen.

Myös kynnet ovat joutuneet talven armoille ja niiden hoitamiseen on pitänyt paneutua ihan erityisellä pieteetillä. Kannan laukussa pientä Solar Oil -kynsiöljyä ja huolehdin siitä että kynsillä on jatkuvasti virheetön lakka. Hoidan kynsioperaation yleensä iltaisin ja toisinaan kun nukkumatti istuu olalla hoputtamassa, oikaisen ja tyydyn värittömään lakkaukseen. Väritön lakkaus tarkoittaa siis kerrosta hoitolakkaa ja paksua kiiltokerrosta. Alkuvuoden luottopullot ovat olleet Nail Tek II Foundation -hoitolakka sekä Guerlainin päällyslakka. Hoitoöljyn kanssa käsittelen kynnet jotakuinkin neljästi päivässä, myös kynsien alapinnoilta.

Oletko sinä joutunut turvautumaan erityisiin talviapuihin?

* * * * *

A set of my trusted helpers in the battle against this cruel winter climate. Moisture, moisture and moisture.

20 Comments Lisää omasi

 1. Kaisuli / SiameseLipstick sanoo:

  Oi miten ahkera kynsienöljyäjä olet! Meikän kynnet ovat menneet ihan kauheaan kuntoon, pitäisi varmasti ottaa myös tuollainen neljästi päivässä-tehokuuri.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo tähän aikaan vuodesta ei ole paljon valinnanvaraa, kynnet voivat sitä paremmin mitä enemmän niitä öljyää. :)

 2. Fix+-putelin tarvitsen elämääni nyt, kun Clarinsin Fix’ vetelee viimeisiään. Mikä muuten on noissa fixeissä, lisätään plussia ja heittomerkkejä perään :D

  1. Jaa, sanopa se! :D Mutta mainio apuri on, hassusta kirjoitusasusta huolimatta. :)

 3. Heidi B sanoo:

  Mä en oikein tiedä miten päin olisi ollut mun nahkan kanssa kun se on niin pirun kuiva. En ole todellakaan tottunut tämmöiseen kuivuuteen vaan yleensä tappelen ihan vastakkaisten ongelmien kanssa. Etenkin luomet, silmänaluset ja suunympäristö on ollut kovilla ja kaikenlaista jännää on tullut kokeiltua.. Kädetkin on kuivat, mutta se on ihan normaalia. Tuo kasvojen ihon kuivuminen taas on ihan uutta ja mää en tykkää yhtään :(

  1. Mulle kuiva ihio on vanha vaiva ja tulen sen kanssa muuten toimeen, mutta nuo yksittäiset hepulit (siis sitä samaa kun sulla oli sen yhden kasvohoidon jälkeen) saavat mut ihan epätoivon partaalle. :/

   1. HeidiB sanoo:

    Joo, se oli se Hydra Facial. Oli aika kaamea kokemus, mutta onneksi tulos oli lopulta todella hyvä iho. Tekisi mieli mennä uudestaan taas ;)

    1. Mäkin kurkottelin kaulaani kohti kyseistä hoitoa, kunnes näin sen jälkireaktion sun iholla. Jos tekisin jotain muuta työtä, voisin ehkä harkita. Vähän jännitin itselleni vastikään tehtyä laitehoitoa, jossa ihoa käsiteltiin timanttihionnalla, mutta toistaiseksi näyttää siltä että mitään jälkireaktiota ei ilmanntunut. Jee, voitto! :)

 4. Jonna H. sanoo:

  Kiva kuulla Egyptian Magicista, oon usein miettinyt millaista se. Mun turva-ase kenkkuilevaan ihoon on Bakelin Malic-seerumi. Kuorii ja kosteuttaa ihoa, joten estää ihoa muuttumasta korpuksi.

  1. Mä olen joutunut suhtautumaan vähän varauksella sun ihonhoitorakkauksiin, ne kun on niin pahasti yli mun hintaluokasta.. :D Mutta kiitos silti, täällä tämä vinkki on tallessa kaiken varalta. :)

 5. Emma sanoo:

  Heh, mä joudun turvautumaan erityisiin talviapuihin ympäri vuoden :D Fix+ kiinnostais kyllä erityisesti!

  1. Se on kiva. Koukuttavan kiva. Mä väitän että säännöllinen happokuorinta on tehnyt mun ihosta vähän paksumman ja helpomman, mutta kyllä se läpi vuoden on selkeästi enemmän kuiva kuin mitään muuta. :)

 6. Nina sanoo:

  olen lisännyt käsirasvojen käyttöä ja öljyän kynteni useammin. Seerumeita tulee käytettyä kyllä aamuin illoin. Aikaisemmin käytin vain kerran päivässä. Kasvoni iho ei ole kuivuuteen taipuvainen edes talvella, vähän ehkä kinnaa joskus. Mutta ikää alkaa olla sen verran, että seerumeiden kanssa on hyvä läträillä :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä oon tähän saakka skipannut kasvojen rassaamisen aamulla ja keskittynyt iltarutiineihin. Nyt ostin yhden kosteusseerumin jota ajattelin ruveta valelemaan iholle aamuisin, kun sain kasvohoidossa siunauksen levittää sen suoraan yönjälkeiselle iholle. :)

 7. Myy sanoo:

  Apua miten ahkerasti öljyyt kynsiä! Oon kade. (Siis koska en jaksa.) Nim. Leikkasin just kaikki kynnet ihan nysiksi, kun ne vaan hajoili.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Pakko on! Ja hyvä kikka esim työpäivän aikana on tiputtaa öljyä kynsinauhoille ja hieroa se ihoon pumpulilapulla. Sormenpäät jää ihan puhtaiksi, mutta silti öljy tekee iholla taikojaan. :)

 8. Ilona sanoo:

  LRP on ihan aarre! Egyptiläinen kuulostaa kovin jännältä, HMM.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo se on just sellainen kummallisuustuote, joka ihan oikeasti tekee kaiken muun paitsi lakkaa kynnet sun puolesta. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.