Treenikynnet geelillä

Lisää kynsikuvia! Ylivalottuneita ja hämyisistä kuvakulmista napsittuja kynsikuvia!

Geeli on aina tuntunut mielestäni rakennekynsimateriaalina jotenkin hankalalta. Tein salonkivuosinani geelikynsiä satunnaisesti, mutta vain painokkaista syistä. Sydämeni sykki helposti muovattavalle ja superkestävälle akryylille ja silmänräpäyksessä jähmettyvän geelin kanssa emme koskaan oikein ehtineet edes tutustua kunnolla. Tiesin kyllä miten geelikynsiä tehdään, mutta jos sain valita, työskentelin aina mielummin akryylin kanssa.

(Niille joille rakennekynsimateriaalit eivät ole tuttuja, tässä perusasiat selkokielellä: Akryylikynsien massa sekoitetaan siveltimellä jauheesta ja nesteestä ja se kuivuu kynnelle itsekseen niin että kynnen muotoa voi samalla työstää. Geelikynsien massa on valmiiksi sekoitettu. Se levitetään kynnelle siveltimellä ja kovetetaan sitten UV-valon alla. Geelimassa on joko kuivaa tai märkää, mutta ns. kovettumisvaiheen työstömahdollisuutta ei juurikaan ole.)

Nyt tempaisin hartaimmalle kynsifanilleni eli siskolleni treenimielessä geelikynnet ja jään jännityksellä odottamaan hänen mielipidettään. Siskolle on muotoiltu kynsiä melkeinpä kaikki ne vuodet kun viilan varressa heiluin ja siukku oli taatusti asiakkaistani murheellisin, kun kuuli että aion ripustaa suojamaskin naulaan. Kun tässä koulutehtävien syövereissä sitten osui eteen mahdollisuus verestellä viimeviikkoisen lisäksi tätä vähän heikompaakin osaamisaluetta, tiesin heti kenen kynsiä lainaisin.

Sisko vaikutti ensi-istumalta varsin ihastuneelta, mutta jäämme nyt jännityksellä odottamaan lopullista tuomiota. Tuleeko järkähtämättömien akryylikynsien vannoutuneesta kolisuttajasta kaveri pehmeiden ja sirojen geelien kanssa? Piippaako kännykkääni aamulla sydämillä koristelu kiitosviesti vai kaino pyyntö materiaalinvaihdosta? Jännittää!

* * * * *

A set of gel nails for my sister, first time in umm..[many] years. She has always had acrylic nails, so we’ll see how she likes these. Can’t wait to hear her feedback!

7 Comments Lisää omasi

 1. Emma sanoo:

  Voi yhen kerran miten kauniit. Kyllä huomaa että oot ammattilainen :) Mä taas en edes harkinnut akryylia, koska se haju on mulle ihan sietämätön!

  1. Joo onhan siinä vahva haju, kotioloissa voisin hyvin viitata siihen tuolla käyttämälläsi adjektiivilla. Isossa salongissa se haju helposti häviää ja monasti salonkiympäristössä on myös sen verran tehokas ilmanpoisto, ettei se haju siellä niin tunnu. Haju oli mulle ihan sivuseikka, kunhan tuli nättejä ja kestäviä kynsiä. Mut niin se on, että sitä tuppaa maailmankuva laventumaan kun uskaltaa astua ulos omalta epämukavuusalueelta. :)

 2. Belegwen sanoo:

  Jos mun pitäisi pitää raksuja, ne varmaan olisivat juuri tällaiset. :D Aivan ihanat! :)

  1. Voi kiitos, ihana kuulla! :)

 3. Salla sanoo:

  No kumpi tekstari tuli?? :) Kauniit on!

  1. No ei vielä kumpaakaan! Aaaargh! Pitääkö tässä nyt muka ottaa puhelin käteen ja soittaa, HÄ? :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.