Treenikynnet: ranskalainen kestolakkaus

Treenikynsien pari ensimmäistä osaa käsittelivät kynsimuotoilijataitojeni verestämistä akryylin ja geelin parissa ja nyt näytillä on näiden luonnollisempi sisarus kestolakkaus. Kestolakka on ohut kynsilakantapainen geeli, joka kovetetaan UV-valolla. Tyylejä ja lopputuloksia on yhtä monia kuin tuotteitakin, mutta oma tuntemukseni nojaa vahvasti hellävaraiseen Shellac-tekniikkaan.

Shellac oli lanseerausvuonna 2010 markkinoiden ensimmäinen kestolakka, jonka käyttö ei vaadi lainkaan viilausta. Rakennekynsien ja useimpien kestolakkojen käyttö vaatii luonnonkynnen karhentamista viilalla, jotta massa tarttuu ja pysyy kiinni. Viilaustekniikoita ja karhennusnäkemyksiä on yhtä paljon kuin niiden tekijöitä, mutta oma linjaukseni on, että jos tähtäimessä on omien kynsien kasvatus ja luontainen vahvuus, viilaamista tulisi välttää. Jos kynnen pinta karhennetaan huollossa kerran kuussa, kynsistä luopuessa on edessä tuskallinen uudelleenkasvatteluprojekti. Siitä selviää, mutta kivaa se ei ollut.

Vahvuudessa Shellac ei missään nimessä pärjää rakennekynsille, joten jos haaveissa siintävät pitkät ja kaikenkestävät raaputtimet, rakennekynnet ovat ehdottomasti parempi ratkaisu. Silloin kun omat kynnet kaipaavat vain pientä tukea ja kestävän värin, Shellac on tekniikka paikallaan.

Kynsille tehdään manikyyri, jossa kynsinauhat siistitään (tai niinkuin tässä tapauksessa tehtiin – niitetään..) ja kynnet viilataan haluttuun malliin. Sen jälkeen kynnen pinta puhdistetaan ja kestolakkaus sivellään kynnelle kerroksittain. Lopputulos on huippukiiltävä, läpikuiva, ohut, joustava ja kestävä. Kaikinpuolin ideaali juttu jokaiselle, joka haluaa vaivattomat kynnet, jotka eivät näytä käsitellyiltä.

Shellac on ääreest’ näppärä ratkaisu myös varpaisiin. Jokainen joka on joskus kiskaissut lakkauksen jälkeen kengät jalkaan liian pian, tietää miksi. Kestolakkaus mahdollistaa myös yhden- jos toisenkinmoisia (hahaa, apua, nyt tulee kielipoliisilta kivitys!) koristelumahdollisuuksia, joten lienee turvallista julistaa että olen aika lailla rakastunut tähän materiaaliin. Tässä ranskalaisessa lakkauksessa on käytetty sävyjä Romantique, Cream Puff sekä Clearly Pink.

Shellac on ammattituote, jonka käyttö on rajoitettu koulutetuille kynsimuotoilijoille. Pääset osalliseksi tästä huolettomasta kynsiarjesta etsimällä lähimmän pätevän tekijän täältä.

Aurinkoista perjantaita!

* * * * *

A french manicure using CND Shellac colours in Romantique, Cream Puff and Clearly Pink.

2 Comments Lisää omasi

  1. N sanoo:

    Kaunis ranskalainen :) Olen haaveillut Shellacista jo pidempään. Olisi passeli tällaiselle kynsilaiskikselle, joka ei jaksa joka päivä huolehtia lakastaan. Ja omat kynnet, kun ovat ihan nätin muotoiset ja kasvavat hyvin, niin nätti lakkaus riittää. Ehkä sitten, kun tulotaso jotenkin vakaantuu…

    1. Joo kuulostaa siltä, että sun kynnet on tarkoitettu Shellacin alle! :) Ainoa huono puoli niissä on se, että tasaiseen rahanmenoon saa kyllä varautua. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.