Kevennetty meikkipohja

Havahduin männäviikolla sellaiseen vallitsevaan asiaintilaan, että käytän pohjameikkiini luvattoman paljon aikaa ja tuotteita. Haluatteko kuulla? Värittömän ja suojakertoimellisen pohjustusvoiteen lisäksi tarvitaan meikkivoide, peitevoide, kaksi meikkipuuteria, kosteussuihke, valoväri ja kaksi väriä taittavaa korjauspuuteria. Terve, mikä määrä!

Tavallaan kaikelle on paikkansa. Pidän peittävästä meikkipohjasta ja olen tarkka siitä, että ihon sävy on tasainen ja tummuusaste kaulaan verrattuna prikulleen nappi. Kiva lisä olisi, jos koko kakku näyttäisi mahdollisimman heleältä ja meikkaamattomalta. Eiohelppo. Olen toteuttanut tätä kuuden aineksen meikkipohjareseptiä jo pidempään, mutta havahduttuani kokonaisuuden järjettömyyteen päätin repäistä ja nipistää tuotemäärän minimiin. Haluatteko kuulla tämänpäiväisen saldon?

Pohjustusvoide, kolmeen kohtaan varovasti sivelty peitevoide sekä läpinäkyvä puuteri. Kaksi tuotetta, joista vain toinen levitettiin koko kasvoille. Ja näkeekö eron kuvista? Ei. Paitsi että tämä versio näyttää ehkä vähän paremmalta.

Lyhyen analyysin pohjalta päädyn lausumaan tottumuksistani seuraavaa: Katseeni erottaa vaalealla ihollani vain siniset silmänaluset ja punaiset posket, mutta kun ne on peitetty, jatkan metsästämistä. Lisään vähän tuonne, pikkuisen tähän ja palaan tuputtamaan tuohon kohtaan vielä lisää. Kun peitevoidetta on melkein kaikkialla – muttei kuitenkaan – tilanne vaatii tasoittavan yleissävyn meikkivoiteesta tai -puuterista (tai molemmista!), mikä kyllä tasoittaa värierot mutta saa samalla kasvot näyttämään valkoiselta taululta. Taulu on sellaisenaan litteä ja mitäänsanomaton ja kaipaa jatkojalostusta korjausväreillä, kosteussuihkeella ja valoväreillä – jonka jälkeen meikkipohja on kyllä peittävä, mutta kaukana heleän luonnollisesta ja pekonina leivän päällä muulle meikkaamiselle jää naurettavan vähän aikaa. Sudin kiireessä mitä ehdin, vetoan taiteellisuuteen ja juoksen itku silmässä bussin perään.

Huh, kylläpä helpotti. Tykkäsin tämänpäiväisestä meikkipohjasta valtavasti ja mikä hienointa, pieni kuluminen ei näy näin pienessä pigmenttimäärässä lainkaan. Mitä peittävämpi pohja on, sitä enemmän kulumat ja valumat tulevat esiin. Niin ja se sävy – sehän on just eikä melkein täydellinen. Luulenpa siis että tämä uusi tekniikka otetaan koekäyttöön tulevaksi viikoksi ja katsotaan olisiko siitä pysyväksi ajansäästäjäksi.

Milloin sinä viimeksi ravistelit pinttyneitä tapoja?

8 Comments Lisää omasi

 1. T.A. sanoo:

  Iho näyttää hyvältä :) Mikä väri luomilla on?

  1. Kiitos! Luomilla on tahmean pohjustajan päällä MACin irtopigmentti nimeltä Violet. :)

 2. Marjo k sanoo:

  Ihana silmämeikki <3___<3

  1. Kiitos! Vahvakin violetti toimii arjessa kun annostelu on kohdallaan. :)

 3. Jenn1n sanoo:

  Wow! Mahtoi tuohon aiempaan meikkipohjaan mennä aikaakin? :D Mä vedän mineraalimeikkipohjalla – yhdistän tällä hetkellä Barefaced Beautyn Serenityn ja Lily Lolon Porcelain-sävyn, muuta en käytä… Aika nopeasti saan tehtyä ;)

  Ihana tuo violetti silmämeikkisi!

  Olen koittanut viime viikkona / parina luopua Tightlining -rajauksesta ainakin jonain päivinä, mutta kyllä se vaan on vaikeaa! Tuntuu, että ripseni ”levitoivat” ilman sitä!

  1. Haha, joo no meni! :) Mulla on ollut mineraalipohjien kanssa huonoa onnea, mutta katsotaan josko vielä löytäisin omalle iholle sopivan. Kiikarissa on yksi hoitolasarja, mutta en ole vielä ehtinyt testailemaan riittämiin.

   Heh, hauska! Tightlining on mulle ihan utopista hifistelyä, teen sen ainoastaan silloin kun koko silmä on rajattu mustalla. Erilaisia tottumuksia on hauska vertailla. :)

 4. Niina sanoo:

  Minäkin kovasti ihailen tuota violettia :) Ja iho näyttää tosi hyvältä.

  En tiedä onko mitään tullut ravisteltua, mutta näin lomalla meikkaaminen on ollut minimissä ja ihonhoito myös. Kai se välillä on hyväkin.

  Mulla on myös meikkipohjaan mennyt aika paljon aikaa, mutta enempi kosteuttavien ym. tuotteiden lastaamiseen kuin varsinaisen meikkivoiteen tms. Olen myös vähän kyseenalaistanut sitä isoa tuotemäärää ja jätinpä jotain kyllä pois ennen lomaakin, kun rupesin ihmettelemään, että ihoni kyllä pitäisi olla kesällä paremmassa kunnossa kuin talvella, mutta silti hilseili, mitä kyllä ei ole juuri edes talvella tapahtunut. Syyn arvelen olevan reippaaksi kasvaneessa AHA + BHA -annostelussa tai retinolituotteessa… Öh köh. Tietoa ei vielä ole, mutta iho on nyt jees, kun jätin ne tauolle :)

  1. Kiitos, kiva kuulla! :) Haha, joo toi kuorintapuoli on aina vähän sellaista tasapainoilua, kannattaa välillä kokeilla tauottaakin. Mäkin just jätin yhden ”uudistavan” seerumin pois ja päätin pitäytyä pelkässä kevyessä BHA:ssa. Mun iho kyllä tarvittaessa hepuloi myös ihan pelkästä kosteusseerumista, mikä tekee joka-aamuisesta peiliin katsomisesta aina jännän tavan aloittaa aamu. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.