Kuivalle päänahalle

Havahduin muutama kuukausi sitten siihen, että tukkanahka oli päässyt kuivahtamaan. Tai varsinaisesti en havahtunut asiaan itse, vaan tukkaa käsitellyt kampaaja hienovaraisesti totesi että hilsettä piisaa. Niin joo, senhän ei vissiin kuulukaan kulkea mukana kuontalon vakiovarustuksessa. En oikein saanut kampaajasta selvää, että oliko kyse mahdollisesti muotoilutuotejäämäongelmista vai kuivuudesta, mutta päätin kokeilla hoitaa kuivuutta ensin.

Hommaan passasi parahultaisesti tuttavan kautta saatu apteekkisampoo, joka on suunnattu erityisesti kuivalle ja kutiavalle päänahalle. Olen testannut Louis Widmerin Remederm -sarjasta aiemmin muuan kasvovoidetta ja se on ollut ainoa naamarasva, jonka kohdalla edes etäisesti epäilin, onko mahdollista että on olemassa omalle aavikkoiholleni liian tuhti kosteusvoide. En pässyt selkoon, mutta hyvä voide oli. Tämän muistilokeroista kaivetun pilkahduksen perusteella odotin saman sarjan sampoolta vaatimattomasti ihmeitä – enkä suotta. Hilse on historiaa.

Itse sampoo oli apteekkisarjalle tyypillisesti mitäänsanomattoman hajuton ja pakkausasultaan tylsän kliininen, mutta tulokset puhuivat puolestaan. Hölväsin tukkaan sormien välistä karkailevan juoksevaa pesuainetta kuuriluontoisesti yhden pullollisen ja siirryin sitten takaisin tavallisen sampoon pariin. Päänahka on kuosiin palattuuaan pysynyt kunnossa, eikä sen rasvoittuminen mielestäni mitenkään lisääntynyt tämän hoitavamman yksilön kanssa.

Tuotteessa on sama tunnistettava saippuamainen Remederm-tuoksu kuin kokeilemassani kasvovoiteessa eikä tässä hoitotehon lisäksi ole mitään muuta kannustetta tai ostamisen iloa, mutta toisinaan tylsä ja toimiva on johonkin vaivaan paras ratkaisu. Heippa hei, hilseily!

Onko sinun kylppärissäsi tylsiä työjuhtia? Millä hoidat kiukuttelevaa päänahkaa?

* * * * *

A good treat for dry scalp. I used this bottle and then moved back into my regular routine. It’s very boring, but does what it promises. I will buy more in case of any future scalp issues.

8 Comments Lisää omasi

 1. Mari sanoo:

  Mulla päänahka on menny siihen kuntoon, että jos Keskiseltä ostamani turveshampoo ei toimi, joudun luultavasti kääntyä lääkärin puoleen. Ei oo kyse hilseestä sinänsä vaan päänahka on muuten vaan tosi ärsyyntynyt jostain aiemmin käyttämästäni shampoosta tai jostain.

  1. No hitsi, pidetään peukkuja että selviäisit kotikonsteilla! :/

 2. Boksiaddiktio sanoo:

  Ai hitsi, tämä tekisi varmasti omalle ongelmanahalleni hyvää. Kiitos suosituksesta!

  1. No eipä kestä! Toivotaan että on avuksi. :)

 3. Liina sanoo:

  Minun ongelmallisen päänahkani on jo vuosia pitänyt kunnossa uskomaton markettimerkki, oma holygrail -tuotteeni, Head and Shoulders -shampoo. Sen lisäksi, että shampoo pitää päänahan ongelmoinnit poissa, shampoo toimii myös hiuksissa hyvin.

  1. Hei hyvä tietää! Itsehän en tullut tarkistaneeksi tämän Remedermin hintaa, eli saattaa olla että markettivaihtoehdollekin on sitten tosipaikan tullen käyttöä. :D

 4. Helena sanoo:

  Kiitos vinkistä, jos pää kuivuu ens talvena samaan malliin kuin aikasempina vuosian niin tätä vois kokeilla :)

  1. Joo tää oli ainakin hirmu vaivaton vaihtoehto. Mulla on mielessä joku hoitonestekin, jonka nimeä en just nyt saa päähän, mutta pelkään että omassa käytössä valitsisin sen ylimääräisen työvaiheen sijaan sitten kumminkin sen hilseen. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.