Katrihelenahius

Pääsin tänään piipahtamaan mielenkiintoiseen uuteen hiustuotelanseeraukseen, joka pidettiin yleisestä kaavasta poiketen ihan tässä kotikulmilla, hurmaavan ravintola Pinellan tiloissa. Lanseeraus oli suunnattu ammattilaisille ja kourallinen meitä bloggaajia siipeili siellä sivuroolissa. Kiinnostuin uudesta tuotesarjastakin, mutta erityisesti höristin korvia itselle vieraan ammattiryhmän jargonille. Seurasin pää kallellaan leijonanharjaisen nuoren mieskouluttajan paloa ja hymykuoppa poskella myyntikouluttajan kokoamia excel-taulukoita ja sormilaskentaa. Ulkopuolisen tarkkailijan roolissa sain päästää irti numeroiden prosessoinnista ja keskittyä nauttimaan verbaliikasta.

Riemuitsin muun muassa uusien ’BBC Blow Dry’ ja ’katrihelenahius’ -termien äärellä ja kuulostelin tarkasti myyntipuheen painopisteitä. Huippumielenkiintoista! Selektiivisyys ja arvokkuus eivät ole aiemmin mielessäni rinnastuneet hiuskosmetiikkaan, mutta tämänpäiväisen puheen jälkeen alan varmasti kallistella tukkajuttujakin ylellisyyskantilta. Kirjoitin myös muistiin huomion, jonka mukaan kampaajan tehtävä on myydä asiakkaalle lisää aikaa aamuun. Järkijuttu, joka koskee oikeastaan aika monta kauneudenhoitoon liittyvää alaa.

Goldwellin uudessa Kerasilk-sarjassa on siis kyse erilaisista hiuksia korjaavista keratiinihoidoista, joka on kosmetiikkamaailmassa itseasiassa varsin ajankohtainen suuntaus. Olen itse testannut kynsille käytettävää keratiinihoitoa, josta mm. Charming Nails on kirjoittanut, mutta hiuksille en muista tätä tehoainetta vielä hyödyntäneeni. Uudessa sarjassa oli useampia hoitolinjoja ja erityisesti yksi useamman kuukauden kestävä silotuskäsittely herätti uteliaisuutta, mutta jutustellaan siitä lisää sitten kun olen päässyt testaamaan sitä käytännössä.

Siihen saakka jätä teidät arpomaan, kellä kuvan kaunottarista on BBC Blow Dry ja kuka on saanut katrihelenahius-käsittelyn. Veikkauksia?

11 Comments Lisää omasi

 1. Pakko nauraa tuolle katrihelenahius-termille! Mutta mitä ihmettä se tarkoittaa?! Tuuheutta? Lyhyitä hiuksia? :DD

  1. Joo, se nosti hymyn huulille välittömästi. Enkä lopultakaan päässyt selville, oliko kyseessä eläväkielisen kouluttajan oma termi vai ihan käypää paka-sanastoa. :)

   1. Mira sanoo:

    Tämä paka on kyllä kuullut katrihelenahius -termin useammankin kerran. :D Kouluttajat sitä viljelevät, tarkoittaa käsittääkseni hentoa, ohutta suomalaista hiusta, jota on sekä vähän päässä että yksittäinen hius on ohutta, mutta oikealla käsittelyllä se saadaan nousemaan hiuspohjasta kuohkeaksi pehkoksi kuin termin esikuvallakin. :D

    1. No niin, loistavaa! Aina osuu paikalle joku joka tietää! Kiitämme. :)

 2. M sanoo:

  Oikealla BBC, keskellä katrihelena? Emt?! :D

  1. Perfect! Taisit olla paikalla tilaisuudessa? :D

   1. M sanoo:

    Excellent! :D Tää meni kyllä ihan arvaukseksi kuvaavien käsitteiden perusteella, onhan toi nyt selkeä Katri Helenan töyhtö! ;) Hienoa lukea tuolta ylempää, että kyseessä on jo lähes virallinen termi. :D

 3. Kissis sanoo:

  Mua niin kovin nauratti aamulla ratikassa toi katrihelenahius :’D

  1. Joo, se on elävä kuva. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.