Vihreä utu

Sunnuntaisuttailuista päivää! (No maanantai maanantai, eihän kukaan edes huomannut.) Tutustuminen uuteen mineraalimeikkisarjaan jatkuu, tänään vuorossa Mineralogie-otos numero kaksi, ykkösotos näytillä täällä.

Tein meikkipohjan samalla kaavalla pelkästä peitevoiteesta ja nyt viimeistään varmistuin  siitä, mitä viime kerralla epäilin tapahtuneeksi: Iho näyttää tällä pohjalla poikkeuksellisen sileältä! Noin yleisesti ottaen olen kait iholotossa voittanut sen onnekkaamman kortin, mutta kukapa ei pienestä parantelusta silti ilahtuisi. Nestemäinen mineraalipeitevoide on toki melko paksua massaa mikä varmasti osittain selittää sen silottavan ominaisuuden, mutta silti kasvot näyttävät vähemmän meikatuilta kuin perinteisellä peitevoiteella. Hassua – mutta kiitollis’na otan tämän parannuksen vastaan.

Silmissä käytin mustaa rajauskynää sekä vihreää, hitusen kimaltavaa irtoluomiväriä. Suttasin ripsityveen paksun mustan viivan pehmeällä kajalilla ja pehmensin sitä vielä erikseen siveltimellä. Päälle painelin hellällä kädellä irtoluomiväriä ja jotain sen peittävyydestä kertonee se, että jouduin lopulta piirtämään kajalin uudelleen esiin luomivärin päälle. Ymmärrän hyvin, miksi mineraalikosmetiikkaa käytetään paljon kauneushoitoloissa.

Joku kyseli edellisen Mineralogie-postauksen kommenteissa, miltä värit tuntuvat käytössä. Viimeistään tätä tummaa suttupilveä huonolla siveltimellä häivyteltyäni täytyy antaa ylimääräinen peukku luomivärien koostumukselle. Huonolla siveltimellä siksi, että joku luopio on jo viikkokaupalla venyttänyt sivellinpesua ja puhtaat vaihtoehdot alkavat olla luokkaa kolmikarvainen poskipunasivellin, neljä huulipunasivellintä ja kertakäyttöinen ripsiharja. Onnettomasta sivellintilanteesta huolimatta lopputulos näytti silti perin siistiltä.

Poskipäille pyörittelin muutaman hippurippusen kaunista persikkaisen punertavaa poskipunaa ja nappasin viitteeksi kuvan yhteen poskeen tarvittavasta annoksesta. Olettehan kuulleet neuvottavan, että annosteluritilän päällä olevaa suojakalvoa ei koskaan kannata poistaa kokonaan? Suojakalvoton mineraalipuuteri (tai -poskipuna, -luomiväri, oikeastaan mikä vain jauhemainen tuote) näyttää nimittäin ensimmäisen matkalaukkuseikkailun jälkeen tältä.

Saisihan tuonkin hohtopuuterin pienellä kärsivällisyydellä kai sihdattua takaisin purkkiin, minkä jälkeen reiät voisi tietty teipata uudelleen umpeen, mutta ehkä tyydyn jatkossa valitsemaan poskipäille jotain muuta hehkua reissuvaihtoehdoksi. Ottakaa neuvosta koppi ja tökkikää suojakalvoon maltillisesti yksi tai kaksi reikää, kuten poskipunassa vasemmalla.

Huulille sipaisin hennosti helmeilevää punaruskeaa ja kimallutin sitä hiukan lisää vielä erillisellä huulikiillolla. Yllättävän neutraali valinta, vaikka itse sanonkin.

Simppeli suttumeikki yksinkertaisilla raaka-aineilla. Mitä sanoo arvovaltainen tuomaristo?

Silmät/Eyes:
Mineralogie Eye Liner Raven
Mineralogie Shimmer Eye Shadow Misty Moss
Comfort Zone Eye Supreme Mascara

Kasvot/Face:
Mineralogie Blush Port
Mineralogie Radiance Twilight

Huulet/Lips:
Mineralogie Lipstick Stardust
Mineralogie Lip Shine Shimmer

* * * * *

A simple Sunday smokey eye with black pencil and a shimmering green eye shadow. Easy like a Sunday..you sing it.

8 Comments Lisää omasi

 1. Oi, miten ihana vihreä utumeikki! Kaunista! :)

  1. Kiitos, Mia! :)

 2. Päivi sanoo:

  Sun silmät näyttää taas ihan upean värisiltä! Tosi kaunis meikki kaikin puolin. :)

  1. Kiitos! <3

 3. Heidi B sanoo:

  Ihana meikki <3 Utu se vaan sopii syksyyn.

  1. Niin sopii! Kiitos! :)

 4. sari sanoo:

  kaunis meikki, tykkään. kaunis on mallikin. mitä siveltimien pesuun tulee, niin olen siirtynyt viime aikoina tällaiseen kikkavitoseen: meikkipöydällä on misellivesipullo. Meikkauksen jälkeen muutama tippa kämmenelle ja pieni sivellin pyöräytetään vesimäärässä ja sitten pyyhitään ja taputellaan vanulappuun. Isomman siveltimen kohdalla vähän runsaammin misellivettä sinne kämmenen kuoppaan ja muuten sama prosessi. On muuten aina puhtaat siveltimet! Ja sivellin imaisee tuon pienen misellivesimäärän, joten altaan ja viemärin puute meikkipöydän luona ei haittaa. Kyllä tähänkin saa useamman minuutin menemään jos on monta sivellintä, mutta pienet siveltimet saa pidettyä käytännössä aina puhtaina tällä menetelmällä ja isojen (meikkivoide, poskipuna, puuteri) kohdalla isompi pesu kestää odottaa useammankin viikon. Beautyblenderiin tää ei kyllä sovi, joten jos olet meikkimunan kaveri, tää vinkki menee ihan hukkaan. Tavallinen meikkisieni, jolla taputellaan vähän jotain peitevoidetta, niin tää sama puhdistusmalli toimii ihan hyvin.

  1. Joo, misellivesi on hei näppärä tähän, oon samaa mieltä! Mulla vaan tahtoo kaikki meikkaustilanteet olla aina niin kaottisia lähtöjä että koen tilanteen onnistuneeksi, jos ehdin heittää siveltimet pöydälle sen sijaan että ne tippuisivat kiireessä suoraan käsistä lattialle.. :D Eli hilloan pestäviä siveltimiä niin pitkään pesujonossa, että puhtaita ei enää ole. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.