Keskittymiskykyä puikosta

Sain pr-toimiston kautta käsiini jännältä tuoksuvan puikon, josta olisi nyt hyvä hetki sanoa pari sanaa. Scentered Therapy Balm on puikkomuotoon pakattua aromaterapiaa, joka on lunastanut paikkansa käsilaukussani pysyvästi. En ole erityisen perehtynyt aromaterapian hienouksiin, mutta olen syvästi tykästynyt tähän yksittäiseen pieneen keskittymiskykyhuijaukseen.

Sininen Focus-puikko on kehitetty parantamaan keskittymiskykyä ja kirkastamaan ajatuksia ja vaikka tähän listaan tekisi mieli lisätä kolmanneksi missisävyyn maailmanrauhaa, julistan, että jotain taikaa tässä pulleassa puikossa todella on. Focus-tuoksu sisältää rosmariinia, minttua sekä ryytisalviaa. Aromi on sopivalla tavalla läpitunkeva ja sen hengittäminen todella tuntuu. Käyttöohjeet ovat yksinkertaiset: Pysähdy, sivele aromaterapiaa ranteisiin ja kaulalle ja hengitä syvään.

Olen valmis myöntämään että puolet miellyttävästä käyttökokemuksesta johtuu siitä, että tuotteen käyttöön liittyy rituaali. Niinä hetkinä, kun koen kaipaavani ylimääräistä keskittymiskykyä ja skarppausta, on fyysisellä pysähtymisellä ja syväänhengittämisellä oikeasti kouriintuntuva vaikutus. Kun elimistön konkreettiseen pysäyttämiseen liitetään läpitunkeva, miltei pistävä tuoksu joka tuntuu nenäonteloissa vielä puoli tuntia rituaalin jälkeenkin, ollaan aromahuijauksen ytimessä.

Tämän huijauksen hyväksyn pystypäin, sillä menneet viikot ajattelukapasiteettiani on lingottu säälimättömissä lämpötiloissa ja toisinaan, ihan pieninä hetkinä siellä täällä, olen kaivannut pientä ylimääräistä sysäystä ja rohkaisua. Niin mahdottomalta kuin lumisateisen tv-ruudun lailla kohisevan kiireen keskellä pysähtyminen ja syvään hengittäminen välillä tuntuukin, olen oikeasti jatkanut tämän aromaterapiarituaalin jälkeen täysin uudella asenteella eteenpäin.

Sivuhuomiona aromaterapiasta yleisesti, että tätä kirjoittaessa muistilokeroista kumpusi esiin sellainen kaiku, että taidan hillota jotain kasvioppiin ja itselääkintään liittyvää kirjaa olohuoneen kaoottisessa kirjahyllyssä. Viikonloppuna muistettakoon: Etsi käsiisi kasvikirja.

Haluaisitteko jakaa untuvikolle aromaterapiatärppejä? Tuotteita, yksittäisiä tuoksuja tai kirjasuosituksia? Aihepiiri kutkuttaa, mutta lähtisin mielelläni liikkeelle teidän vinkkienne pohjalta.

Taustalla soi: Shawn Mendes – Stitches

7 Comments Lisää omasi

 1. Mun pitää etsiä tällainen käsiini – keskirttymishäiriöstä kärsivälle lapselleni.

  1. Jos siis osaisin vielä itsekin keskittyä oikeinkirjoitukseen :D

   1. Haha! Tyypillistä! :)

 2. Fanni sanoo:

  Laventeli on ihan parasta! Se rauhoittaa mieltä iltaisin. Tykkään myös kanelista, frankinsenssista ja lootuksesta, jota tosin on kai vähän hankalaa saada Suomesta. Aamuihin suosittelen bergamottia ja mitä vaan sitrusta. Uskon vakaasti tuoksujen voimaan, vaikken mikään new age -hörhö olekaan. Se on just se rituaali. Ja kun hyvät tuoksut nyt vaan, öö, tuoksuvat hyvältä! Pitääkin ostaa uusi tuoksulyhty. Semmoistakin suosittelen. Niitä saa esim. Indiskasta ihan pilkkahintaan.

  1. Tuoksulyhty kuulostaa sellaiselta, että olen ehkä joskus saattanut sellaisen omistaa, mutta enpä kyllä enää. Se, mitä sille mahdolliselle tuoksulyhdylle tässä välissä on tapahtunut, on kamalan hankala kysymys. :D

   Olen henkisesti erittäin allerginen laventelille, en tiedä mikä siinä tökkii mutta saan siitä aina vakavan vastareaktion, joka on hyyyyyvin kaukana rauhoittumisesta. :)

 3. Martina sanoo:

  Mä niin tartten tällaisen.

  1. On oikeesti ollut ihan kiva jippo! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.