Messuaakkoset, I Love Me

I Love Me -messut, kaksi päivää takana, yksi edessä. Aakkostetaan yhdessä!

Aikaisin aamulla on paras hetki saapua. Käytävillä on väljää, näytteilleasettajat virkeitä ja vessassa paperia.

Boogie kuntoon jo narikkajonossa. Vedä syvään henkeä, vetreytä hartiat, notkista sormet ja tarkista hymykuopat. Nyt mennään!

Casanova = myyntistrategia, jossa liukaskieliset ja huomattavan komeat miehet houkuttelevat punastelevia naisryhmiä tutustumaan D-vitamiiniin/villasukkiin/rampojen sammakoiden tukiyhdistykseen. Yllättävän kiperä hidaste.

Diipadaapa = myyntipuhe, tolkuton. Vaaraton, mutta kiusallinen. Ohita lempeällä hymyllä.

Eliminointi = messustrategia, jossa jokainen käytävä käydään järjestyksessä läpi. Tehokas, mutta vaatii yli-inhimillistä kurinalaisuutta. Yleisiä reitiltä harhautumisen syitä, katso kohdat C ja N.

Flow = henkinen tila, jossa kanssaihmisten törttöily ei häiritse. Edellytyksenä hyvät yöunet, täysi vatsa ja kiinnostavat messutyrkyt. Vaatii harjoittelua.

Gozilla = ihmistyyppi, joka vie paikkasi jonossa ja talloo kiitokseksi varpaille. Vältä kontaktia.

Haamujuttu = se, mitä tapahtui messuille saapumisen ja kotona sängylle kaadetun tavaravuoren välissä.

Imurointi = ostostekniikka, jossa haalitaan ostoskoriin kaikki se mihin käsivarrella kaapien yltää. Saattaa aiheuttaa refluksioireita maksuvaiheessa.

Jossai = sijaintia kuvaava messusanasto, epämääräinen. Esiintyy useimmiten velttojen käsieleiden yhteydessä. ”Ihana, missä näitä oli?” ”No tuolla..jossai.”

Käteinen = messuväline, tärkeä.

Laukku = messuväline, joka korreloi suoraan kohdan F kanssa. Ammattishoppaajan valinta on pyörillä kulkeva lentolaukku.

Maitoparta = ensikertalainen, joka tulee messuille korkokengissä ja pienellä käsilaukulla.

Nenäily = messustrategia, jossa suunnistetaan hyvältä tuoksuvien osastojen perusteella. Unohda kartta, sulje silmät ja nuuhki.

Oho = ”Olipa Helposti Ostettu”, messustrategia edistyneille.

Peilikuva = saattaa tuntua näytehoidon jälkeen radikaalisti uudistuneelta. Älä tuomitse heti, se voi olla muotia.

Queen = taustamusiikki, joka soi messuosastoilla sulkemisajan lähestyessä kun näytteilleasettajat onnittelevat itseään työpäivän päättymisestä onnenkyyneleitä tihrustaen. Lyöttäydy kuoroon tai luukuta kuulokkeissa matkalla kotiin. WEEEE AAAAARE THE..!

Raha = kaupankäyntiväline, jota tarvitaan messustrategioiden toteuttamiseen.

Savumerkit = kommunikointistrategia, jota tarvitaan kun hukkaat seuralaisen. Saattaa kytkeytyä päälle myös vessajonossa. Esiintyy tällöin korvista nousevana, ohuena ja yhtenäisenä nauhana.

Tunnelmointi = messustrategia, jossa keskitytään kuulostelemaan kummallisia keksintöjä, joihin arjessa ei törmää. Mitä epäilyttävämpi ensivaikutelma, sitä suuremmin voit yllättyä. Katso kohta P.

USome = Ulkona somesta, messustrategia. Verkko hidas, elämä tässä.

ViTu = Viimeinen tunti, messustrategia. Sisältää väljiä käytäviä ja sijoilleen kuihtuneita näytteilleasettajia. Torpedoi tehokkaasti kohdassa D esitetyn vitsauksen.

Wokkilounas = ravitsemusstrategia, nopea. Ääni chilikanalle!

X-kromosomi = messufakta, läpileikkaus kävijäkunnasta. Ilo irti siitä, että armeijavitsien todennäköisyys on häviävän pieni.

Yllytyshullu = ihmistyyppi, joka on valmis maistamaan jokaista tarjolla olevaa vaihtoehtoruokaa. Suositeltavaa messuseuraa.

Åååå! = messuääni, uloshengityksellä tuotettava pitkähkö vokaali. Esiintyvyys: tiheä.

Ähky  = vikatila, joka saattaa yllättää kesken messujen. Voi liittyä kanssaihmisiin, tuotteisiin tai kohtaan W. Haittaa kohdan F toteutumista.

Överi = messustrategia, parempi kuin vajari. Ostosten määrä, päivän meikki, kynsien koristelut, wokkibuffassa mätetyn annoksen koko – nimeä itse.

A:sta Ö:hön, täydellä höyryllä vielä koko sunnuntain! Tulkaa juttusille, nykikää hihasta, nauttikaa ja muistakaa B! Pus!

17 Comments Lisää omasi

 1. Martina sanoo:

  Hahah, tää oli osuva ja hyvä! :D

  1. Hyvä! :)

 2. Miia sanoo:

  Sorruin D-vitamiineihin :D

  1. Hahhhaaa! :D Tunnistitko kuvauksesta? :)

 3. pauliina sanoo:

  äääää, mä en päässyt messuille tänä vuonna. nyt kidutan itseäni lukemalla itseäni onnekkaampien messupostauksia.

  1. Oj neeej, no mut ehkä ens kerralla? Opiskelet nyt uutterasti varastoon ni sit oot seuraavilla messuilla se, joka tietää kaiken! :)

 4. Maija sanoo:

  Tää ei nyt liity tähän postaukseen, mutta ootko lopettanut macilla Turussa? Jos olet niin haluaisin vaan sanoa, että olit paras myyjä, sulta sai parhaat neuvot ja vinkit sekä sun kanssa oli todella mukava asioida joka kerta! :) Hyvää jatkoa tulevaisuuteen ja onneksi nyt löysin sun blogin niin voin seurata sun meikki juttuja täältä!!

  1. Voi vitsi, ihana palaute! :) Työkuviot on tosiaan vaihtuneet kokonaan uusiin. Kiva kun löysit, täällä nää jorinat jatkuu. :)

 5. Liisa sanoo:

  Hahahah, kyllä! :DD

  1. Kyyyyylllä! :)

 6. Riikka sanoo:

  Mokomat messut ovat niin kaukana, ettei ikinä pääse :( Mutta vielä joskus planeetat menee linjaan ja satun paikkakunnalle samaan aikaan..
  Tuli tässä mieleen, kun siippa aamulla soitti lentokentän MAC-kaupan vierestä, että tarviiko tuoda jotain.. Mulle iski paniikki ja sanoin, ettei tarvi tuoda mitään (VIRHE!!). Paniikki tuli siis siitä, kun en osannut valita. Siispä esittäisin kainon toiveen, että olisiko mahdollista joskus saada jonkinlainen vinkkipostaus tyyliin ”10 parasta tuotetta MACilta”? Siis, että mitkä olisi sellaisia tuotteita, joita ehdottomasti kannattaisi hankkia (no siis, öh kaikki…?). Mutta että olisi jotain, mistä aloittaa. Ettei ikuna koskaan enää kävisi näin.

  1. Selasin kummastuneena omia arkistojani, etteikö sellaista artikkelia muka löytyisi jo, mutta eipä tosiaan tarttunut omaan silmään. Iik! Heti työn alle! :)

   Ps. Sivellin #217 kannattaa ainakin kirjoittaa heti muistiin, se on idioottivarma! :)

   1. Riikka sanoo:

    Kiitos :) Siispä sivellin listalle! Vaikka pakko tunnustaa, että välineurheilu sivellinpuolella on mulle vielä vähän vieras alue, yhdellä ecotoolsin silmämeikkisivellinsetillä olen tähän asti pärjäillyt…. mutta ikinä ei ole myöhäistä aloittaa :)

 7. Paula sanoo:

  Ihana postaus! Messupäivä oli oikein hieno päivä! Tein jopa pienen kuvauksen blogiini siitä. Musta on ihanaa lukea muiden messupostauksia ja tunnelmia!

 8. Kiva, kiitos! Oon samaa mieltä, hauska fiilistellä muidenkin tunnelmia – tosi monesta postauksesta on löytynyt joku jännä kulma. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.