Hair By Sisley – turistina heimojuhlissa

Kävin eilen mielenkiintoisessa lanseeraustilaisuudessa, jossa kerrottiin luksusbrändi Sisleyn uudesta hiustenhoitolinjasta. Ilmassa on paljon kysymysmerkkejä, joten puretaan niitä tästä yksi kerrallaan.

Hair Rituel By Sisley on uusi aluevaltaus monien tuntemalle ihonhoitoa ja meikkejä tarjoavalle Sisleylle, joka on ainakin minulle tuttu viimeistellystä ja ylellisestä pakkaussuunnittelusta sekä korkean hintatason luomasta tietynlaisesta saavuttamattomuuden aurasta. Kun hintataso on sisleymäisen korkea, lähempi tuttavuus on sarjan kanssa jäänyt syntymättä. Kun vielä työskentelin kosmetiikkaosastolla, pidin kyllä silmällä tuotetarjontaa ja kuuntelin sivukorvalla myyntipuheita, mutta sittemmin en ole kuullut sarjasta juuri mitään, ennen kuin sain jäätteenmäkimäisesti kutsun tähän lanseeraustilaisuuteen.

Koska kalenterissa oli sopivasti tilaa ja tehokkaat hiustuotteet herättävät tämän pitkän tukan kanssa ihan uudenlaista kiinnostusta, buukkasin itseni ja avecin mukaan.  Pohdin paikkaa varatessani, millä metriikalla kuuluin tämän sähköpostin vastaanottajiin, mutta uteliaisuus voitti ja päätin että nähtävähän tämä on, kun tilaisuus kerran koittaa. Sain kutsun yksityishenkilönä, mutta pyysin erikseen lupaa kuvata ja julkaista materiaalia tilaisuudesta.

Viimeistään showroomille saapuessamme kirkastui ajatus siitä, että kutsu oli jostain syystä tullut väärälle henkilölle. Saavuttamattomuuden aura oli kirkastunut jo edellisenä iltana kun tein kotiläksyjä ja perehdyin tuotteisiin ennakkoon, mutta vaikka tiesin, että paikkani olisi kuulunut jollekin muulle,  jollekin rahakkaammalle ja vaikutusvaltaisemmalle, sain högstedtläisen vision siitä, että pakkohan tätä on kokeilla kun ei kerran kukaan kiellä. Tiimitakkien ja salamavalojen sijaan meitä ympäröivät kalliit mohairhuivit ja arvokkaat käsilaukut ja kameran sijaan puristimme valkoisissa rystysissä jumalaisen hyviä M Bakeryn leivoksia ja itsestään täydentyvää mimosaa, mutta muuten tapahtumien kulku täsmäsi Olympialaisten loppuseremoniaan livahtaneen turistin kuvausta. Siskoni meinasi tehdä tilaisuuden ovella u-käännöksen, mutta kun uhkasin lopettaa kynsitreffit ikihyväksi jos nyt jäisin yksin ovensuuhun näköttämään, sain pakotettua siskon kasvoille pakokauhuisen asiakaspalveluhymyn ja hiissattua seuralaiseni ovesta sisään.

Itse tilaisuus avasi ovia lämminhenkisen Sisley-heimon saloihin ja kaikki kuusi tuotetta vaikuttivat aidosti kiinnostavilta. Myös hiustuotteissa saavuttamattomuuden aura hehkui läsnäolollaan ja valitettavasti kaikkein mielenkiintoisin tuote, jota pääsin luontevasti hymyilevänä mallikappaleena myös testaamaan, oli koko linjan arvokkain tuote. Salviaa sisältävä hiuspohjaseerumi tuntui päänahassa ihanan viileältä vielä pitkään levityksen jälkeen ja jos lupaukset hiusten kasvua vahvistavasta ja melaniinintuotantoa lisäävästä vaikutuksesta, eli harmaiden hiusten ennaltaehkäisystä, pitävät todella paikkaansa, on käsillä vakava pohdinta siitä, paljonko hiusten hoitamiseen käytettävän rahasumman kipuraja on. Älkää ymmärtäkö väärin, itse en alkupaniikin jälkeen pidä harmaita hiuksia millään tavalla kauhisteltavana ominaisuutena, päin vastoin ihastelen esimerkiksi Instassa seuraamani MAC-kouluttaja Netta Szekelyn luonnonkauniisti harmaantunutta tukkaa joka kerta kun se vilahtaa kuvissa,  mutta koska harmaiden hiusten ehkäisy on omissa kirjoissani aika kova väite, jään väkisin pohtimaan, voiko saman tuotteen lupaus hiusten kasvun edistämisestä olla totta. Ja jos, niin millaisia tuloksia näkisin omassa reuhkassani esimerkiksi yhden 60 ml pullon ohjeenmukaisella käytöllä, vai pitäisikö tuotteen käyttöön sitoutua vuodeksi, ennen kuin tulos näkyisi näin pitkässä tukassa? Jo olemassaolevaa hiustahan ei hiuspohjasta käsin enää eheytetä, mutta jotta uudenlainen hius näkyisi tässä mitassa, pitäisi sitä tietysti ehtiä kasvaa ainakin vuoden päivät, ennen kuin ero näkyisi.  Revitalizing Forifying Serum maksaa tämän hetken tiedoilla Stockan verkkokaupassa 174 €.

Sisley hiustuotteet

Vahvistavan seerumin lisäksi injassa on kaksi sampoota,  silottava ja tuuheuttava, ja molemmista on jätetty pois sulfaatit ja silikonit, jolloin tehokkuus saa lisää jalansijaa. Silikonit eivät ole sampoissa mikään erityinen mörkö, mutta kun saman tilan tuotteessa voi täyttää vaikuttavilla aineilla, liputan mielelläni silikonittomuuden puolesta.  Tuoksu sisälsi huumaavan yhdistelmän ainakin sitruunaa ja verbenaa ja valmiiksi vaahdotettua sampoonokaretta nuuskutellessani silmät lupsuivat väkisin kiinni. Ainakin tämän vaahdon kohdalla tuotteissa käytetyt eteeriset öljyt ilmaisivat läsnäolonsa ihastuttavasti. 200 ml sampoiden hinta on n. 70 €/kpl.

Sisley shampoo

Toinen erityisesti edukseen erottunut tuote oli hoitoöljy, joka levitetään latvoihin tuomaan kiiltoa ja suojaa sekä ehkäisemään sähköisyyttä. Öljyn koostumus oli vesimäisen kevyt ja vaikka sitä siveltiin pitkään ja kotona vasta öljyämääni latvaan nuukailematta, mitään erityistä tuotetuntua ei jäänyt hiuksen pintaan, mutta sileys ja liukkaus lisääntyivät. 100 ml Precious Care Hair Oil maksaa n. 93 €.

Hoitoaineesta ja naamiosta mieleeni ei jäänyt mitään erityistä, muutoin kuin että hiusnaamiota on tarkoitus käyttää reippaasti myös hiuspohjaan, jossa sen tehouutteet pääsevät vaikuttamaan hiuksen kasvuun suotuisasti.

Sisley hiukset

Yleiskatsaus eteerisillä öljyillä terästettyihin luksustuotteisiin jätti positiivisen mielikuvan ja vaikka ymmärrän konseptiin kuuluvan mahdollisuuden piipahtaa koska tahansa nauttimassa henkilökohtaisesta palvelusta kosmetiikkaosastolla, en tämän intensiivielämyksen jälkeenkään koe saavuttamattomuusauran hehkuvan sen himmeämpänä.  Arvokkaat kasviuutteet, ylelliset pakkaukset, tuotteiden annosteluun linkittyvä riittoisuus sekä kokemani kaltainen hyvin tarkkaan kohdennettu markkinointi (poislukien virhemarginaali eli meikä) sekä henkilökohtainen palvelu osastolla toimivat varmasti omassa kohderyhmässään juuri niin kuin pitää. Harppaus hiustuotteiden puolelle on ymmärrettävä, sillä kun jalansija on omassa asiakaslohkossa jo olemassaolevilla tuotteilla saavutettu, lisämyynti on rajallista. Kun oma ostajakunta on uskollinen ja omissa tutkimus- ja tuotekehitysresursseissa piisaa, on perusteltua toteuttaa uusi aluevaltaus ja kotiuttaa myös tämän tuoteryhmän ostot oman brändin alle.

Lisäksi tuntuu, että kun ihon hoitaminen on ollut trendikästä jo niin pitkään, on luonnollinen askel, että sama harrastuneisuus laajenee muutamien seuraavien vuosien kuluessa myös hiusten pariin. Haircare is the new skincare, kuten tilaisuudessa todettiin.

Omaan ostoskoriini en kuumottavasta seerumihoukutuksesta huolimatta (ainakaan vielä) ole valmis siirtämään näitä tuotteita, mutta ymmärrän nyt paremmin heitä, joille tämä hintataso on konseptitasolla perusteltu.

Millaisia satsauksia te teette ihon- tai hiustenhoitoon? Onko tuotetasolla saatavien tulosten hintaan olemassa jokin tietty kipuraja?

4 Comments Lisää omasi

 1. Edes tukkanörttinä en ostas! Testaan nyt ripsiseerumia minkä luvataan tummentavan ripsiä ja jotenkin tällästen tuotteiden kanssa on aina epäusko,toive tuotelupausten toteutumisesta sekä snadi pelko että saanko kosmetiikalla itestäni 2.0 version!

  1. Mua kiehtoo tässä se, että kun omakin ensireaktio on niin vahva ”ei”, että miksi toisille sama on ihan normaalia. Siksi oli hauska kurkistaa näihin kulisseihin. :) Mutta jos sullakin on tällainen seerumi testissä, ehkä jokin melaniinin tuotantoa kiihdyttävä ainesosa tosiaan on kehitetty! Jännää!

 2. Martina sanoo:

  Sisleyn hinnat on kyllä huhhuh..! Pikkasen liikaa mun makuun, mutta kyllä näillekin varmasti joku kuluttaja löytyy :) Mun kipuraja kaikenlaisen kosmetiikan kohdalla menee tuotteesta riippuen viiden-kuudenkympin korvalla. Aika spessu saa olla sen jälkeen :)

  1. Jossain noilla kulmilla varmaan mullakin yhden yksittäisen tuotteen hintakatto kieppuu, vaikka sitten kertaostot saattavat satunnaisesti kiivetä korkeammiksi. Paitsi että nyt kun erikseen muistelen, niin jossain vaiheessa käytin pari pulloa superkallista Diorin seerumia, joka taisi alkepöydässäkin olla jotain 80 euron luokkaa! O_O

   Uteliaisuudesta, onko sulla sama kipuraja kaikissa tuoteryhmissä?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.