Too Faced Better Than Sex

linkit

Pitkä ripsiväritön kausi on ottanut harha-askeleita kohti päätepistettä, sillä olen kosolti tykästynyt ripsiväriin, joka ei vaadi kaverikseen silmämeikkiä. Kiireessä ja lorvikatarrissa skippaan edelleen suvereenisti ripsivärin, sillä kevyt meikki on eheä kokonaisuus ilmankin – mutta nyt olen löytänyt ratkaisun niihinkin tilanteisiin, kun ripsaria tekisi mieli, mutta muuta silmämeikkiä ei. Taustoitetaan seuraavasti.

Omistan rasvoittuvat, hieman raskaat luomet ja pitkät, suorat ripset. Suorien ripsien taivutus pysyy parhaiten vedenkestävällä ripsivärillä, mutta sen poistamista inhoan yli kaiken. Kaikkien ripsivärien pysyvyys paranee, kun luomet pohjustaa kestävällä silmämeikinpohjustajalla ja mielellään vielä puuteroi joko luomivärillä tai tavallisella puuterilla. Näin luomien rasvaisuus ei pääse sulattamaan maskaraa irti ripsistä, mutta omaan makuuni tämä pohjustettu, paljaaksi meikattu silmäluomi näyttää alastomalta, ja siihen tekee mieli sutia jotain päälle. Tässä vaiheessa voidaan vilkuttaen hyvästellä nopeat pikameikit, sillä vaikka miten oikoisi, luomivärille on kiva laittaa kaveriksi vähän rajausta ja ihan huomaamatta siihen nopeaan silmämeikkiin, jonka alkuperäinen tarkoitus oli vain pitää ripsivärit ripsissä, onkin mennyt vartti. Jos koko kasvojen meikki valmistuu ilman ripsiväriä viidessä minuutissa, vartin uhraaminen silmille tuntuu kireässä aikataulussa ylitsepääsemättömältä.

Eli monesti valitsen meikkipalapeliini kulmat, meikkipohjan ja huulipunan sekä ajan salliessa poskipunan ja hohtopuuterin. Silmien ripsivärittömyys ei ole edes juhlatilanteissa tai virallisissa sosiaalisissa tilanteissa minulle mikään kynnys, mutta tätä tottumustaustaa vasten jo pelkän ripsivärin lisääminen muuttaa ilmeen pykälää skarpimmaksi. Tähän saakka ongelmana on siis ollut vesiliukoisen ripsivärin suttaantuminen yläluomille ja/tai vedenkestävän ripsivärin tuskallinen irroittaminen, joka rasittaa ripsiä.

too_faced_suomi.jpg

Tätä ongelmaa paikkaamaan ostin Sephorasta minikokoisen vedenkestävän Too Faced Better Than Sex -ripsivärin, joka on ollut jos ei nimensä, niin ainakin maineensa veroinen. Mikäli meikkipussissasi on tilaa näyttävän lopputuloksen aikaansaavalle, taivutukset maagisen hyvin pitävälle vedenkestävälle ripsivärille, suositan ehdottomasti investoimaan vaikka tähän pieneen matkakokoon – itse olen siihen kovasti tykästynyt. Too Faced -tuotteita toimittaa Suomeen °Lookfantastic.fi.

Tämän ripsarin päätyminen omaan meikkiarsenaaliini tapahtui pienen mutkan kautta, sillä itse ostin omani vasta sen jälkeen, kun niukasti meikkaava ja hyvin vähäisesti kasvojen suttaamisesta pitävä ystäväni osti tämän minun suosituksestani ja ripustautui sitten hihaan pyytäen lisätoimituksia heti seuraavan tilaisuuden tullen. Siis, sekö oli niin hyvä? Kyllä, näin hän tomerasti nyökytti, ja oli samalla vähän ihmeissään, että osasin suositella tätä hänelle pelkän maineen perusteella, mutta en muka koskaan ollut itse kokeillut. No mutta, tilanne haltuun ja testiin!

better_than_mascara_suomi

Ja kyllä, onhan se hyvä. Koska ripsarimakuja on yhtä monia kuin meikkaustyylejä ja ripsiä, tässä muutamia verrokkeja. Olen aiemmin tykännyt mm. Benefit They’re Real –ripsarista (iso silikoniharja, kuivuttuaankin pikkuisen tahmea tuntu mutta muuten kiva), °MAC In Extreme Dimension Lash -ripsarista (iso silikoniharja, kostea ja kuohkea massa, näyttävä lopputulos (en ole testannut vedenkestävänä) sekä °MAC Extended Play Lash -ripsarista (pieni ja hoikka harja, lämpimällä vedellä poistettava 38°C -teknologia, muodostaa jokaisen ripsen päälle ”tuubin”, kivasti erotteleva ja näyttävästi pidentävä, oivallinen muiden ripsarien päällä kerrostettavaksi sekä pienisilmäisille).

Tämä Too Facedin kutemisenkinvoittaja on tuntumaltaan puolikuiva (älkää naurako, se on), tuuheuttaa ripsiä nätisti jo yhdellä kerroksella ja tukee taivutusta koko päivän. Pitkien, suorien ja jäykkien ripsien kanssa taivutusten pysyvyys ei ole itsestäänselvyys ja suoristuneet ripset taas vievät tehon muuten nätiltä ripsirivistöltä. Jos siis etsit ripsaria, joka todella pitää ripset kaarella, saattaisit pitää tästä. Hassusti tiimalasia imitoiva harja auttaa avaamaan katsetta jokaisella vedolla, painaen sisä- ja ulkonurkan ripsiä taaemmas kuin muita. Taivuttavuutta ei muuten mainita tuotteen myyvänä ominaisuutena, joten lienee kyse siitä, että tässä nimenomaisessa vedekestävässä koostumuksessa jotain on vain saatu täydellisesti kohdalleen.

Ja mitä siihen ärsyttävään vedenkestävän ripsivärin poistamiseen tulee, öljyllä olen tästä saanut pois suurimman osan ja sitten viimeistellyt puhdistuksen topakalla silmämeikinpoistoaineella ja pumpulilla. Mieluiten skippaisin pumpuliosion kokonaan, mutta jos se on hinta kauniista ripsiväristä joka ei juuri tahraa yläluomia edes ilman pohjustusta (riippuu tietysti olosuhteista kuten silmien hautomisesta aurinkolasien takana) ja ennen kaikkea pitää ripset kaarella, olen valmis myöntymään ylimääräiseen puhdistusvaiheeseen.

too_faced_better_mascara

Tästä samasta ripsiväristä on myös ei-edes-kovin-peitellysti-kopioitu versio L’Orealilta, jonka jo aiemmin lisäsin ostoslistallani testailumielessä, nyt pitäisi vain muistaa yhyttää se seuraavalla kauppareissulla sinne maitotölkin viereen.

Onko joku sattunut kokeilemaan tätä kulttiripsaria? Oliko se maineensa arvoinen? Ja lisäksi tiedustelisin, onko täydellistä ripsiväriä olemassa, vai pitääkö aina tyytyä?

11 Comments Lisää omasi

 1. Elli sanoo:

  Hassu sattuma. Ostin juuri itse samanlaisen.. Tosin piti ostaa normi-versio, mutta sekosin, kun olin eka kertaa Sephorassa. Oli tämä paras ve-den-kes-tä-vä mitä olen kokeillut! Tosin olen kokeillut varmaan jotain viittä..Eh.

  1. Haha, Sephorassa on helppo seota! 😅 Been there. 🙄

 2. Pömppä sanoo:

  Pakko oli tulla vinkkaamaan, että nykyään Too faced on myynnissä Cult Beautyssa ja toimittavat kans Suomeen.

  1. Hei ai on! Hyvä, korjaan heti tekstiin! Mä oon niin ulkona skenestä. 🤔

 3. Mariam B sanoo:

  Oisit näyttänyt miltä näyttää silmissä ;)

  1. No hei joo, olis pitänyt, mut jos selaat taaksepäin ni ainaki viidessä edellisessä kasvokuvassa jossa on ripsiväriä, on tätä!

 4. Anne sanoo:

  Tuotteen maine ajoi minutkin ostamaan tämän ripsivärin muutama viikko sitten kokeiluun. Mutta ei. Ei pysy tämäkään vedenkestävä ripsari. Pandat alle kolmeen tuntiin. Luulen, että joudun kohta hyväksymään oikeasti, että minut on ikuisiksi ajoiksi sidottu vain kolmekasituotteisiin.

  1. Ah, no voi ei. Mut jos ne toimii niin sit kannattaa pitäytyä niissä. Vaikka tunnistan muuten tän kokeilukaipuun kyllä.

 5. Vandaalia sanoo:

  Olen kokeillut tästä normiversion ja tykkäsin kyllä erittäin kovasti! 🙂 Munkin ongelma on suorat ripset plus tuhriintuminen, siksi kiinnostaisi kokeilla tätä WP-versiota. Lorealin saman”tyylinen” ripsari oli normiversiona lähes yhtä hyvä kuin TF, mutta vedenkestävälle Lorkun versiolle en taas lämmennyt. Täydellisen ripsivärin metsästys siis jatkuu.. Tälle TF:n normiversiolle on muuten löytynyt hyvä haastaja Maybellinen Total temptation ripsarista, siitäkin taitaa WP-versio olla, varmasti sekin kokeilun arvoinen 🙂

  1. Okei, hei hyvä tietää! Tsekkaan sopivan tilaisuuden tullen myös siis tuon Maybellinen. Tsemppiä jahtiin! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.