Täydellinen iho – kirja, jonka haluat lukea

°Sisältää mainoslinkkejä

Ostolakossa-blogin Virve tunnetaan paitsi minimalismi-intoilijana, myös palavasta rakkaudesta korealaista kosmetiikkaa eli K-Beautya kohtaan. Kosmetiikkamyyjäksi ja estenomiksi kouluttautunut Virve Fredman johtaa verkkokauppa Elevenin Suomen toimintoja ja kirjoittaa Suomen luetuinta kosmetiikkablogia. Tehopakkauksen viimeisin projekti on korelaisesta kosmetiikasta kertova kirja Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon.

Virve Fredman Täydellinen Iho - Opas korealaiseen ihonhoitoon

Aloitetaan perusteista. Kauniisti kuvitettu 160-sivuinen tietopaketti on täynnä asiaa ja kokonaisuuteen nähden merkillisen edullinen. Olen maksanut huomattavasti kehnommista tietokirjoista tuplasti. Aihealueet on selkeästi jäsennelty ja ajoittain teknisiinkin yksityiskohtiin syventyvä sisältö on helpopoa ja mukavaa luettavaa. Kirjan rakenne on mutkattoman järkevä: kaikki lähtee siitä, kuka kirjoittaa ja miksi tämä kirja on kirjoitettu ja etenee ihotyyppien, tuotekoostumuksien ja ihonhoidon perusteiden kautta yksityiskohtaisempaan sisältöön kuten yksittäisten ainesosien vaikutuksiin iholla ja niiden yhdistämiseen ja huipentuu lopulta sadan (100!) korelaisen tuotemerkin esittelyyn. Huh!

Virve Fredman Täydellinen Iho - Opas korealaiseen ihonhoitoon - sisältö

Lukaisin kirjan verekseltään näin ilmestymispäivän iltana, koska halusin kahlata sen läpi ennen kuin luen yhtäkään arviota. Olen seurannut Virven blogiuraa useamman vuoden ja vaikka alkuvuosien alkuperäiset ostolakkoilut ovat jääneet lukematta, olen silti saanut kiinni Virven tyylistä kertoa ja kuvailla. Tiesin mitä odottaa tältä kirjalta, enkä pettynyt.

Virve Fredman Täydellinen Iho - Opas korealaiseen ihonhoitoon - kuvat

Kiehtovan eteerisesti kuvitettu ihonhoidon tietokirja on tämän vuoden tärkeimpiä lukukokemuksia jokaiselle, joka haluaa pitää ihostaan huolta –  niin nuorelle, aikuiselle, kokeneelle kuin aloittelijalle. Olen kirjoittanut ammattikosmetiikan tuotekuvauksia ja koulutusmateriaaleja työkseni jo vuosia ja seurannut blogin kautta erilaisia purkkikuvioita saman verran, mutta jopa minä löysin kirjasta uutta tietoa ja koin lukemisen erittäin mielekkäästi soljuvaksi. Suosittelen lämpimästi kirjaa myös aloittelijoille, teille ihonhoidosta varovaisesti kiinnostuneille, joilla ei vielä ole fakta- tai kokemuspohjaa erilaisten tuotteiden, koostumusten ja ainesosien eduista ja hyödyistä.  Ihonhoidon ei tarvitse olla vaikeaa tai kallista ja tässä kirjassa pääset kiinni konkreettisiin vinkkeihin siitä, millaisia tuotteita hyllystä tai verkkokaupasta kannattaa poimia.

Kirjassa aloitetaan perusteista, jotka jokaisen on helppo omaksua. Tämän ihonhoito-oppaan avulla jokaisen on mahdollista löytää omalle iholle parhaiten sopivat tuotteet ja helppo ihonhoitorutiini, eikä tuotteiden todellakaan tarvitse olla eksoottisen korealaisia. Voit tehdä ostoksesi esimerkiksi suomalaisen kosmetiikan tai tietyn brändin valikoimasta ja hyödyntää silti kirjan neuvoja tuotteiden valitsemisessa ja käytössä.

Virve Fredman Täydellinen Iho - Opas korealaiseen ihonhoitoon -sisältö

Jokaista väitettä seuraa perustelu ja selkokielinen selvennys ja mikä erityisesti tässä kirjassa viehättää, on maalaisjärkisyys ja kiihkoilemattomuus. Täydellinen iho -kirjassa puhutaan ihonhoidosta, mutta tunnustetaan tosiasiat ystävällisen tarkastelevasti, eikä lähdetä kaivertamaan kiveen mitään sellaista, millä ei ole faktapohjaa.

Erityisesti haluan nostaa kirjasta esille osiot, jotka käsittelevät ihonhoitotuotteiden aktiiviaineita (s. 111-123) sekä korealaista kosmetiikkashoppailua käsittävän luvun (s.133-135) – näitä tietoja on hankalaa löytää kootusti ja selkosanaisesti muualta. Itse ahmin vielä uudemman kerran 100 korealaista kosmetiikkamerkkiä (s.137-151), sillä tämä aihe tarjoaa mielenkiintoista pureksittavaa (ja valitettavan paljon  lisäyksiä ostoslistaan) myös meille aktiiviharrastajille.

Virve Fredman Täydellinen Iho - Opas korealaiseen ihonhoitoon - kosmetiikan ainesosat

Kauniin kuvituksen ja selkeän tekstin lisäksi pidin tekstiä rytmittävistä vinkkiosioista, jotka tarjosivat konkreettisia lähestymistapoja jokaisen aihepiirin mausteeksi. Tiedätkö sinä, mitä tarkoittavat eksoottiset termit kao sori tai hanbang, mitä etuja on hevosöljystä tai miten kotona valmistetaan fermentoitua riisivettä ja mihin sitä käytetään?

Virve Fredman Täydellinen Iho - Opas korealaiseen ihonhoitoon - arvio

Virve Fredman, Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon -kirjaa myy mm. °Eleven ja e-kirjaa °Adlibris.

 

9 Comments Lisää omasi

 1. Nena Sofia sanoo:

  Ooh! Tästä kirjasta olen ollut kyllä innoissani siitä saakka, kun kuulin, että sellainen on tulossa, ja arviosi vain vahvisti epäilyksiäni sen laadukkuudesta. Tämä täytyy ehdottomasti hankkia omaan kirjahyllyyn :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo ehdottomasti kannattaa! Virvellä on hyvä ja selkeä tyyli ja tykkäsin noista matkan varrelle ripotelluista nippelitiedoista kovasti. :)

 2. paula sanoo:

  täytyyhän se ostaa!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kyllä kannattaa! :) Lukemista riittää tässä useammaksikin kerraksi.

 3. Sonja sanoo:

  Tilasin myös heti omani eilen! Toivottavasti saan sen pian!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Toivotaan! Itse olin malttamaton ja juoksin kirjakauppaan hakemaan omani ja tyrmistyin, kun sitten myöhemmin illalla kuulin, että Elevenin varastossa olevat kirjat ovat Virven omilla rahoilla tilaamia. Siinä on todella yrittäjähenkinen meininki! :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.