Vaihtelua lakkaukseen – CND Vinylux Effect Top Coats

Tuotteet saatu PR-näytteenä.

Olen jo vuosia ollut täydellisesti koukussa CND Shellac -kestolakkaukseen, jonka vaihdan noin kolmen viikon välein. Shellac on ammattikäyttöön kehitetty UV-kovetteinen lakkaus, jonka saa sertifioidusta kauneushoitolasta (etsi lähin täältä).

Shellac-kestolakkaus edellyttää säännöllistä uusimista, mutta mikäli aikataulu tai budjetti eivät salli kiinteää asiakassuhdetta kauneushoitolaan, samoja Shellac-sävyjä on saatavilla myös kotikäyttöön kehitettynä, pitkäkestoisena Vinylux-kynsilakkana.

cnd_vinylux_suomi_viilankantolupa.jpg

Vinylux-lakkauksessa aluslakka jätetään kynneltä pois ja puhdistetulle kynnelle levitetään suoraan kaksi kerrosta värilakkaa, joka suojataan Vinylux Long Wear Top Coat -päällyslakalla. Vinylux Long Wear Top Coat kovettuu luonnonvalossa, joten mitä pidempään lakkaus on kynnellä, sitä tiukemmin se pysyy. Itse olen käyttänyt kynsilläni vuosikausia UV-kovetteista kestolakkaa, mutta olen lukenut erittäin mairittelevia arvioita Vinylux-lakkojen kestävyydestä monista kynsiblogeista, sekä entisen työni kautta kuullut palautetta lakkaa ammatikseen käyttävältä.

cnd_vinylux_top_coat_2019_viilankantolupa

Jo valmiiksi laadukas Vinylux-lakkauskonsepti sai vastikään lisäpuhtia, kun sarjaan lanseerattiin kolme uutta efektipäällyslakkaa, joiden avulla minkä tahansa värilakan voi suojata tutulla pitkäkestoisella Vinylux Top Coat -kerroksella, joka on lisäksi joko mattapintainen, glitterisen kimaltava tai sinertävän helmiäishehkuinen. Olemassaoleva värivalikoima on siis helppo triplata kolmella lakalla, joilla värilakkaan saa uutta eloa.

cnd_vinylux_matta_lakka

Itse olen erityisen innoissani mattapinnan jättävästä Vinylux Matte Long Wear Top Coat -päällyslakasta, joka luo kynnelle samettisen himmeän mattapinnan. Olen ollut vailla toimivaa mattalakkaa, sillä aiemmin omistamani tuotteet ovat jättäneet jälkeensä aavistuksen maitomaisen harson, joka himmentää kynsille taiteiltua kokonaisuutta ikävästi. Mattapintainen Vinylux-lakka sen sijaan on ihastuttavasti täysin läpinäkyvä ja ansaitsi välittömästi paikkansa lemppareideni joukossa.

cnd_vinylux_glitter_lakka

Yllättävän kivasti toimi myös glitteriä hehkuva Vinylux Glitter Long Wear Top Coat -lakka, joka hunnutti kynnen hennolla, hienojakoisella glitterpinnalla. Oikein tarkasti tihrustaessani olen erottavinani hopeisen glitterin pohjalta hologrammihohtoisia sävyjä, mutta yleisvaikutelma on hopeisen kimmeltävä.

cnd_pearl_top_coat_lakka

Jonon hännille jäi sinertävää helmiäishehkua luova Vinylux Pearl Long Wear Top Coat -päällyslakka, joka kuivui aavistuksen himmeäksi, eikä niin kiiltäväksi kuin olisin toivonut. Suosittelisinkin testaamaan tätä värilakkaa sävyttävänä efektinä ja lisäämään päälle tavallisen, kirkkaan päällyslakan.

cnd_kynsilakka_kokemuksia

Kuvasin lakat Video Violet -sävyllä tehdyn Shellac-lakkauksen päällä ja jätin pikkurilliin näkyville perinteisen kiiltävän lakkauksen.

vinylux_kynsilakka_top_coat_viilankantolupa

CND Vinylux -kynsilakkoja voi ostaa kauneushoitoloista (etsi lähin täältä) ja nämä uutuudet lipunevat myyntiin huhtikuun aikana. Mitäs tuumitte uutuuksista?

4 Comments Lisää omasi

 1. Sanni sanoo:

  Mäkin oon aivan koukussa Shellacin kestolakkauksiin! Teen aina säännöllisesti itselleni, kynsiä kuluttavan työn vuoksi 1.5-2 viikon välein! 😀 Nää kotona käytettävät lakat vois olla jees, vaikka rakastankin uunissa kuivattamisen helppoutta! En ole ehtinyt tutustua sen tarkemmin näihin kuitenkaan 🙂

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Shellac on loistava, hevillä en enää luopuisi. :) Mulla Vinylux-lakkaus on parhaimmillaan pysynyt hyvänä reilun viikon, mutta kun Shellac suojaa kynsiä hiukan enemmän ja kestää tarvittaessa 4-5 vkoa (vaikka en suosittele näin pitkää väliä kenellekään), valinta on omalla kohdallani selvä vaikka Vinylux-lakkaus olisikin nopeampi tehdä. :)

 2. Satu sanoo:

  Meikä on innokas Vinylux-lakkailija juuri Vinyluxien hyvän kestävyyden vuoksi ja kotiutin tämän uuden mattalakan heti siitä luettuani. Ihan itkettää joutua toteamaan, että se on (ainakin mun käytössä…) valovuosien päässä aidosta ja alkuperäisestä top coatista. Mattalakka kuivuu paaaljon hitaammin kuin normipäällyslakka, eikä lakkaus oikeastaa koskaan edes kovetu kunnolla, joten siinä näkyy heti kaikki naarmut ja raapimat. Ja isoin blää on mattalakkauksen huono kesto; joka ainoalla testikerralla kärkikulumaa on ilmestynyt jo seuraavana päivänä — kiva mattaefekti, mutta Vinyluxien kestävyyden hinnalla, pöh 🙂

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ai, eikä! Onpa kurja kuulla! Hitaaammin kuivuu kyllä, mutta omilla kynsillä sain kyllä kovettumaan ihan kunnolliseksi. Levititkö sivuittain sulkureunan kärkeen ennen kynsipedin lakkaamista? (Varmaankin joo, jos Vinylux on tuttu konsepti.) Omilla kynsilläni on Shellac-lakkaus, joten en voi ihan samalla tavalla ottaa kantaa kestävyysasiaan, mutta Wasting Lifestyle -blogin Emmalla oli mattapäällyslakka kestänyt yhtä pitkään kuin tavallinen. Harmi, etten osaa tähän hätään olla enempää avuksi. :/

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.