Kosmetiikka-ale, jota en voinut vastustaa

linkit

KYLLÄ – olen sortunut, syntinen ja onnellinen. Hassasin jälleen avokätisesti rahaa kosmetiikkaan, jota en millään muotoa tarvitsisi, mutta joka saa minut, ah, niin iloiseksi. Hyökkäsin etusormi nykien Elevenin pääsiäisaleen heti perjantaina kun tuotteet tulivat myyntiin ja sain ostokseni jo tänään, joten pääsen esittelemään niitä teille siinä toivossa, että jotain saattaa olla vielä jäljellä.

Alustan tulevaa avautumista sillä, että olen viime aikoina kokenut huomattavaa ja huolestuttavaa viehtymistä selektiivisiin sarjoihin kuten YSL, Lancôme ja By Terry, jotka aiemmin eivät ole juuri millään lailla sykähdyttäneet. En vain tiennyt miksi maksaisin enemmän, kun minulla on jo MAC.

kosmetiikka_ale_eleven

Luulen, että vaaka keinahti ensimmäisen kerran silloin, kun sain PR-lahjana kutsukirjeeksi naamioidun YSL Tatouage Couture -huulipunan ja jouduin toteamaan, että sen koostumus oli täysin vertaansa vailla. Maagisen ohut ja ihana huulipuna, jonka lähtöhinta huitelee normaalisti omalle budjetilleni ja keräilytahdilleni melko absurdissa neljänkymmenen euron luokassa. Sittemmin olen ostanut samoja punia lisää (yksi metallinsävyinen esittelyssä täällä) ja pihkaantunut täydellisesti myös muuan Lancômen huulikiiltoon (jonka joudun julistamaan parhaaksi koskaan kokeilemakseni, sori vaan kymmenille MAC-kiilloilleni), eikä se By Terryn hyaluronihappopuuterikaan yhtään hassumpi ollut. No, näistä lisää joku toinen kerta, mutta että ymmärrätte, miksi ostoskorini sisältö näytti nyt tältä.

Kun saan näyttävällä 60% alennuksella lähtökohtaisesti kalliita ja saavuttamattomia selektiivisiä meikkejä, selkärankani on suunnilleen yhtä vahva kuin Temppareihin lähtevillä varatuilla pariskunnilla.

meikit_ale_viilankantolupa.jpg

Tämänkertainen saaliini sisälsi lupaavan kuuloisesti marjoja ja rosmariinia yhdistävän Biotherm Bath therapy -vartalotuotepakkauksen, Lancôme L’Absolu Velvet Matte -huulikiillon, YSL Couture Chalks -meikkikynäpakkauksen, YSL Tatouage Couture -huulipunan sekä YSL Glossy Stain -huulikiillon.

ysl_couture_chalks_meikkikynat_viilankantolupa

Erityisen täpinöissäni olen näiden askartelulaatikosta lainattujen YSL Couture Chalks -meikkikynien testailusta, sillä himoitsin niitä heti kun ne ensimmäisen kerran näin, mutta normihinta 62,50 € sai kuitenkin pidättäytymään impulssista. 60% alen jälkeen hinta oli meitsillekin käypä.

Pakkauksessa on neljä paksua liitumaista meikkikynää, jotka jättävät iholle puuterisen pehmeää väriä, jonka alle pitää silmämeikissä ehdottomasti lisätä pohjustusvoide, mutta jotka esimerkiksi huulilla tai poskipäillä piirustavat käyttökelpoista jälkeä näineen. Kiehtovaa, diggaan tästä leikkisyyden stigmasta – meikkaaminenhan ei ole vakavaa, vaan luova haaste.

meikit_netista_viilankantolupa

Huulipunaosastolta poimin kokeiluun vielä testaamatta jääneen huulet värjäävän stain-tyyppisen huulikiillon (musta YSL-hylsy kuvassa keskellä), joka sattui löytymään vieläpä täydellisesti kirkkaan pinkissä sävyssä. (Aleostoksissa olen valmis tinkimään turvallisiksi kokemistani väreistä ja testailemaan edullisen hinnan nimissä sävyjä myös sokkona, jos en jaksa perehtyä swatchien googlaamiseen.) Oma valintani #49 imitoi melko tarkasti MAC Impassioned -sävyä. En ehtinyt kuvaamaan swatcheja lounastunnilla, mutta toivottavasti MAC-vertaus auttaa.

YSL Tatouage Couture -punat ja Lancômen huulikiillot olivat alesta päässeet jo loppumaan, mutta tässä vielä muutama muu tärppi, jotka selasin teille valmiiksi:

ysl_huulipuna_kokemuksia_viilankantolupa

YSL Tatouage Couture The Metallics -huulipunat yhdistävät aiemmin kehumani ohuuden ja miellyttävyyden hienovaraiseen metallipintaan. Sävy Iron Pink Spirit blogissa näytillä täällä.

Lancômen mattahuulipunissa oli omaan makuuni aavistuksen vahamainen tuoksu, mutta hintaan 6,90 € oli hyvä sauma kokeilla ylellistä klasikkohuulipunaa esimerkiksi tummanpunaisessa Rouge Cherie -sävyssä.

Vekkulimpi Lancôme-löytö ovat pikkuiset Matte Shaker -huulipunat hintaan 13,90 €.  Matte Shaker -huulipuna levitetään isolla pyöreällä sienimäisellä applikaattorilla ja se kuivuu huulilla liki puuteripintaisen mattaiseksi. Olen testannut sävyä #379 Yummy Pink, joka muistuttaa erehdyttävästi purkkapinkkiä MAC Candy Yum Yum -sävyä (kuvassa oikealla).

lancome_matte_shaker_kokemuksia_viilankantolupa.jpg

Liki kaikki tässä postauksessa esittelemäni Lancome x Proenza Schouler -tuotteet löytyvät alehintaan tämän linkin takaa, kun hakuehdoksi valitsee alasvetovalikosta Lancôme. Ja jos käy niin onnellisesti, että Lancômen tuotteita löytyy ostoskoriin yli 45 eurolla, tilaukseen saattaa sujahtaa mukaan tuotelahja, mikäli niitä on vielä tilaushetkellä jäljellä.

Oikeastaan nyt kun selaan tässä uudelleen tuota alevalikoimaa, voisin  itse asiassa ottaa pienet myötäelävät aplodit sen kunniaksi, että olen onnistunut ostamaan vain viisi tuotetta, enkä esimerkiksi viittätoista, kuten olosuhteet hyvin sallisivat. Jätän osan alelöytöjen ilosta myös teille, mutta näistä ylläolevista halusin ehdottomasti vinkata ja nostaa esille julkisen yllykkeen.

Millainen aletaktiikka teillä on? Käyttekö tuotteet läpi tuotemerkeittäin, suurimman aleprosentin vai alimman hinnan perusteella? Vai sattumanvaraisesti?

aleloytoja_kosmetiikka

4 Comments Lisää omasi

 1. Emma/WL sanoo:

  Voi hitto kun Tatouage Couturet oli jo loppu!! En tiedä miten oon missannut tän alemahdollisuuden koska oon himoinnut lisää TC-punia jo kauan, en vaan millään ole raaskinut normihinnalla ostaa (etenkin kun haluaisin useita sävyjä). Mulla on jokapäiväisessä käytössä Rose Illicit(e?) eli nro 11 ja se on TÄYDELLINEN.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jooo, mä tiiän! :/ Mäkin meinasin ostaa kaksi punaista, mut pihistelin ja päädyin vaan yhteen, mut hitsiläinen, samallahan nuita nyt ois ottan’t kaks.

 2. Nanna/Kultainen Kynsilakka-blogi sanoo:

  Oiiii, mullakin on heikko kohta YSL:n suhteen! 😮

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ymmärrän täysin! :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.