Unna Nordic – kosmetiikkaa, jossa on metsän kaiku

Osa tuotteista saatu PR-näytteenä.

Kuten suomalaisen luonnonkosmetiikan listauksessa jo iloitsin, suomalainen kosmetiikkakenttä kukoistaa. Jokainen Suomessa suunniteltu ja valmistettu brändi on juhlan aihe ja tänään esittelen näistä sankareista hoitolakosmetiikaksi profiloituvan Unna Nordic -sarjan tuotteita ja kertoilen omia kokemuksiani niistä.

unna_nordic_kokemuksia_viilankantolupa_kauneusblogi.jpg

Unna Nordic -sarjan tähtäimessä on tarjota kotimaisten, hoitolatasoisten ja luonnonmukaisten tuotteiden kautta kokonaisvaltainen hyvinvointielämys, jossa tuoksuu, tuntuu ja näkyy vahvasti meille suomalaisille rakas ja voimaannuttava metsä. Tuotteiden ympärille on rakennettu kauneushoito, joka sisältää erikoishieronnan ja hoitoa varten räätälöidyn taustamusiikin.

Unna Nordic -tuotteiden taustalla vaikuttaa helsinkiläinen ekokosmetologi Minna Monthan ja tuotteet valmistaa useiden suomalaisten kosmetiikkalinjojen kulisseista tunnettu Naviter. Unna Nordic -tuotteet ovat vegaanisia ja niillä on Fi-Natura-sertifiointi sekä Avainlippu-tunnus. Tuotteet on Cruelty Free -merkitty.

unna_nordic_blogi_viilankantolupa

Tapasin Unnan tiimin Luonnonkaunis-messuilla ja sain PR-näytteenä testiin kaksi tuotetta ja ostin kaksi lisää, koska halusin perehtyä kiehtovaan sarjaan tarkemmin. Unna Nordic -kokemukseni perustuvat seuraaviin tuotteisiin: Vilja Cleansing Milk -puhdistusmaito, Havu Balancing Toner -kasvosuihke, Varpu Renewing Toner -hoitovesi (saatu) sekä Pihla Hydrating Serum -kosteusseerumi (saatu).

Tuotteita yhdistää kävystä inspiraationsa saanut moderni pakkauskuosi, omintakeiset luonnonläheiset tuoksut ja miellyttävä ihotuntuma. Monet Unna Nordic -tuotteet sisältävät rauhoittavia ainesosia ja sopivat myös herkälle iholle. Tuotteiden hinnat n. 29-48 euroa. Unna Nordic suosittelee käyttämään tuotteiden valinnassa apuna sarjan pariin vihkiytynyttä kosmetologia, jotka löydät listattuna täältä. Esittelen tuotteet siinä järjestyksessä, kun niitä käytän.

unna_nordic_vilja_puhdistusmaito_viilankantolupa

Unna Nordic Vilja Cleansing Oat Milk -puhdistusmaito on täyteläisen runsas ja tuoksuu pehmeästi kauralle. Pehmeä puhdistusmaito liukuu iholla miellyttävästi ja ihastuttavan pitkään ja jättää ihon pehmoisen tuntuiseksi. Vahva meikki ei pelkällä puhdistusmaidolla irtoa, mutta meikinpoistoon suosittelen muutenkin erillistä öljypohjaista puhdistustuotetta. Kun ihohuokoset on ensin puhdistettu meikistä, puhdistusmaito pääsee oikeuksiinsa.

Vilja -puhdistusmaidon kotimainen kaura rauhoittaa herkkää ja ärtynyttä ihoa samalla kun aprikoosinkivi- ja manteliöljy tuovat tuotteeseen ravitsevuutta. Suosittelisin Vilja-puhdistusmaitoa erityisesti kuivalle, herkälle ja ärtyneelle iholle. Vilja on myös ihana tuote aamupuhdistukseen, kun iho ei kaipaa kovin tymäkkää käsittelyä ja lempeä tuoksumaailma on eduksi. Pieni miinus jäykästä annostelumekanismista, joka vaatii pientä jumppaa ennen kuin maidon saa ulos pullosta. Itse kaipaisin tähän pumppua, mutta ehkä nykyiseen painokorkkiin on pakkausteknisesti perusteltu syy.

unna_nordic_tuotteet_viilankantolupa

Havu Balancing Toner -kasvovesi on vesimäinen, kosteuttava ja tasapainottava hoitotuote, joka tuoksuu viehkosti sammaleiselle metsälle. Suihkutettava kasvovesi kerrostaa iholle huipputärkeää vesimäistä kosteutta ja kuten useimpien muidenkin kasvosuihkeiden kanssa, tätä kannattaa suihkutella ja imeyttää kasvoille useampi kerros.

Havu-kasvovesi sisältää kosteuttavaa koivunmahlaa, tasapainottavaa katajavettä, haavanlehtenäkin tunnettua punoitusta hillitsevää ratamoa sekä ihon suotuisaa bakteerikantaa tukevia prebiootteja. Havu-kasvovettä suositellaan erityisesti punoittavalle, ärtyneelle ja epäpuhtaalle iholle, mutta se sopii myös muille ihotyypeille. Ravista huolellisesti ennen käyttöä, jotta eteeriset öljyt sekoittuvat vesimäisiin ainesosiin.  Kasvosuihke tirskahtaa iholle melko voimakkaana suihkeena, mutta kun annosteluun ja suihkutusetäisyyteen tottuu, tästä saa kelpo ystävän ihonhoitoon ja näyttöpäätteen nuivettamien kasvojen virkistämiseen päivän aikana. Lahjaidea metsässä viihtyvälle ystävälle.

unna_nordic_kokemuksia

Varpu Renewing Toner -hoitovesi on täyteläisempi, ohuen geelimäinen hoitovesi, joka sitoo iholle kosteutta. Hoitovedessä on ihanan raikas, granaattiomenainen tuoksu ja erittäin miellyttävästi liukuva ja täytelöittävä (liki silottava!) koostumus. Hoitovesi levitetään iholle puhdistuksen jälkeen käsin painellen ja tämänkin kanssa ihon tarpeita kannattaa kuunnella – mikäli ensimmäinen kerros häviää iholle hetkessä, kerrosta rohkeasti lisää. Ei murustu eikä rullaa meikin alla.

Myös Varpu-hoitovesi sisältää kosteuttavaa koivunmahlaa, rauhoittavaa ratamoa ja prebiootteja, mutta niiden seurana on lisäksi fermentoitua granaattiomenauutetta, joka auttaa sitomaan kosteutta ihoon. Täyteläinen hoitovesi ja sen säännöllinen, runsaskätinen käyttö on yksi nopeimpia reittejä kohti heleän hehkuvaa ihoa, jolta kuivuudesta johtuvat hienot juonteet ja sameus alkavat yllättävän pian väistyä. Koukuttavan tuoksuista ja miellyttävästi käyttäytyvää hoitovettä on ilo painella kasvoille. Suosikki!

unna_nordic_pihla_seerumi_viilankantolupa

Pihla Hydrating Serum -kosteusseerumi on täyteläinen, geelimäisen liukas tehokosteuttaja, joka kuivuu iholle aavistuksen tahmeaksi. Raikkaan pehmeä, marjaisa tuoksu on peräisin raaka-aineista, eikä erillisiä tuoksuraaka-aineita ole lisätty. Hento tahmeus on monelle kosteuttavalle seerumille tyypillinen ominaisuus ja liittyy tuotteen koostumukseen. Kun kosteuttavan seerumin päälle lisätään kosteusvoide (tai rasvoittuvalla iholla esimerkiksi pelkkä aurinkosuoja), tahmeus jää kerrosten väliin eikä tunnu lopputuloksessa.

Pihla-seerumi sisältää kosteuttavaa koivunmahlaa ja ja hyaluronihappoa, punoitusta rauhoittavaa kaurauutetta sekä mesimarjauutetta, jolla on antioksidanttisia, eli ihoa ympäristön ikäännyttäviltä tekijöiltä suojaavia vaikutuksia. Tehokosteuttava seerumi on loistava apulainen etenkin kuivalle iholle, mutta monesti vesimäisestä kosteudesta hyötyvät myös rasvoittuva iho ja sekaiho.

unna_nordic_tuotteet

Yleiskuva Unna Nordic -tuotteista on hirmu positiivinen ja yritän vielä jossain välissä järjestää itseni Unna-kasvohoitoon kokeilemaan metsäistä hoitoelämystä äänimaailmoineen. Unna Nordicin tuotevalikoima kattaa yhteensä 16 tuotetta ja näistä havittelen kokeilevani vielä rauhoittavaa Lempi-kosteusvoidetta, tehokosteuttavaa Lauha-yönaamiota sekä Ilta-puhdistusöljyä. Valikoimaan kuuluu myös selkeämmin anti-age-vaikutteisia ja puhdistavia tuotteita, jotka on suunnattu iholle, joka tarvitsee ja sietää enemmän toimintaa kuin kuiva ja herkkä aavikkoihoni.

Toivottavasti näistä Unna Nordic -kokemuksista oli teille iloa. Kerrottehan kommenteissa, mikäli ajatuksia heräsi tai teillä on kertoa kokemuksia Unnan kasvohoidoista tai tuotteista.

3 vastausta artikkeliin “Unna Nordic – kosmetiikkaa, jossa on metsän kaiku

  1. Ihanan kattava esittely sarjasta! Unna Nordic on mulla ehdottomasti kokeiltavien listalla. Jäin tuijottamaan pitkään kauniita kuvia. <3

    Mulla sattui tuon kasvosuihkeen kanssa vähän nolo juttu Luonnonkaunis-messuilla, kun Unnan pisteellä reteästi tartuin testeriin ja suihkautin kasvoille. Sitähän ruiskahti keskelle naamaa kunnon tujaus niin, että meikkini levisi ihan täysin. Unohdin toki katsoa peiliin ja huomasin nuhjuisen olemukseni vasta tuntien kuluttua Stockalla. :'D

    1. Kiitos! Tuotteiden osalta tässä oli vain pieni nurkka, mutta niistäkin saa jo tarttumapintaa sarjan kokonaisfiilikseen. :) Haha, voi ei, osaan kuvitella fiiliksen tuon ”suihkauksen” jälkeen. Se tuntuu jotenkin annostelevan paremmin, kun suihketta muutaman kerran painaa, eli ehkä jonkinlaista alkukankeutta mekanismissa?

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.