Monitoimivoide Egyptian Magic

°Sisältää mainoslinkkejä

Kesä on erikoinen aika rakastua superravitsevaan öljymäiseen kosteusvoiteeseen, mutta niin vain tänä helteisen paahtavana kesänä 2018 kävi, että ihonhoitorutiinini yksinkertaistui kertaheitolla. En ole vielä löytänyt kerrostamisen ja monivaiheisuuden iloa ihonhoidossa ja myönnän auliisti oikaisevani ilta- ja aamurutiineissa aina kun se on ihonhoidollisesti järkevää. Tämän kesän oikopolku löytyi vanhasta suosikista, josta intoilin blogin alkuaikoina melko liikuttavalla tavalla.

egyptian_magic_voide

Egyptian Magic on monitoimivoide, jonka kulttimaine perustuu monikäyttöisyyden lisäksi simppeliin ainesosalistaan ja erittäin ravitsevaan koostumukseen. Jäykähkö keltainen voide sulaa sormien välissä hieroen öljymäisemmäksi, mutta ei silti nestemäisen öljyiseksi. Ehkä koostumusta voisi kuvata öljymäiseksi, ohueksi vahaksi?

Ravitsevat ja suojaavat ainesosat kuten oliiviöljy, mehiläisvaha ja hunaja sopivat ihon kosteustasapainon suojaamisen lisäksi pienille pintanaarmuille, ihottumiin sekä muihin kotikonstein hoidettaviin ongelmatilanteisiin. Omassa kaapissani tämä tuote vakiinnutti paikkansa heti ensikokeilujen myötä ja olen siitä saakka aina pitänyt avattua purkkia varalla kummallisten ihohepulien varalta. Nykyään osaan jo melko pitkälle välttää liian aktivoivia tuotteita eikä superhyperhässäkkää enää kovin usein iholle ilmesty, mutta mikäli niin bloggaajalle luontaisen kokeiluinnon seurauksena kuitenkin käy, tartun empimättä egyptiläiseen taikaan, joka rauhoittaa ihohepulit monesti jo yhdessä yössä.

Tuote toimisi varmasti myös huulilla, kynsinauhoilla, kantapäissä ja varmaan koko kropan rasvausta lukuunottamatta melkein missä tahansa osassa tätä maallista tomumajaa, mutta tänä kesänä ihastuin erityisesti sen kosteustasapainoa suojaavaan ominaisuuteen.

egyptian_magic_kokemuksia

Käytännössä siis puhdistan kasvot iltaisin kaksoispuhdistuksella, kosteutan ihon pinnan kasvovedellä ja kun kasvovesi on joko taputeltu tai itsestään istahtanut iholle, lukitsen kosteuden iholle Egyptian Magic -voiteella. Iho jää kiiltäväksi ja öljyisen tuntuiseksi, mutta yötä vasten siitä ei ole ollut mitään haittaa.

Annostelu saa olla varovainen, sillä jo pieni nokare voidetta notkistuu koko kasvoille riittäväksi määräksi vahamaista öljyä. Tämä 30 ml purkki on ollut ahkerassa otteessa koko kesän ja silti raavin pohjaa vasta nyt, neljän kuukauden päivittäisen käytön jälkeen.

Tuotteen tuoksu ei tunnu enää niin lammasrasvamaiselta, kuin kuusi vuotta sitten kauhistelin, mutta vaikka en tätä ainesosien luontaisen tunkkaista aromia kutsuisi miellyttäväksi tai houkuttelevaksi, se ei tämän tuotteen toimivuutta tai käyttötiheyttä ole vähentänyt.

Näin tuhti voide ei välttämättä sovi kaikkein rasvaisimmalle tai tukkeutuvimmalle ihotyypille, mutta mikäli ihosi on kuiva tai heittäytyy esimerkiksi talvella pintakuivaksi, voin suositella kokeilemaan tuotetta yökäytössä yhdessä runsaan kasvovesikosteutuksen kanssa. Kun iholle lataa ensin reilun kerroksen vesimäistä kosteutta ja sitten tämän vahamaisen öljyn, iho saa rauhassa täydentää tasapainoaan ja hehkua menemään kimmoisan kauniina. Omalle iholleni tämä yhdistelmä on sopinut erinomaisesti myös kesähelteillä ja olen surutta skipannut kaikki seerumit ja boosterit tämän kaksivaiheisen kosteutuksen tieltä.

Oletteko te kokeilleet tätä kultti-ihmettä?

Egyptian Magic -voidetta myy mm. °Eleven ja °Lyko.

 

8 Comments Lisää omasi

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.