MAC Oh, Lady Retro Matte Liquid Lipcolour – tumma luumuhuulipuna

°Sisältää mainoslinkkejä

syksyinen_meikki_helppo_viilankantolupa

Syksyinen meikki huutaa huulille tummaa luumupunaa. Vaikka MAC Oh, Lady onkin aavistuksen kallellaan violettiin, se sopii täydellisesti tämänhetkiseen mielentilaan. Lisäsin harmaaseen silmämeikkiin mausteeksi vaaleanpunaista kimallusta, piirustin luumupunan huulille ja läksin pää pystyssä vasten syksyn viimoja.

mac_oh_lady_retro_matte_liquid_lipstick_swatch_pale_skin

Meikkipohjana on kevyt, korkean suojakertoimen tyynymeikkivoide Klairs Mochi BB Cushion Pact SPF40 PA++, josta tarvitsen pian varakappaleen. Ihana, melkeinpä täydellinen meikkipohja, jonka korkattuani en ole juuri muihin vilkuillut. Klairs Mochi BB -tyynymeikkipohjaa myy °Lyko.

Meikkipohjan kaverina on pari yksittäistä painallusta MAC Studio Finish Concealer -peitevoidetta sävyssä NC20 (kellertävä sävy otsan pigmenttiläiskille) ja NW20 (punertava sävy sinertäville silmänalusille). Suosin kuusi sävyä yhteen kokoavaa peitevoidepalettia,  josta piisaa sävyjä moneen eri tarpeeseen.

MAC-tuotteita myy mm. °Lyko

Poskille tuputtelin useaan otteeseen ylistämääni Lancôme Cushion Blush Subtil -tyynyposkipunaa, joka on sittemmin vääryydellä poistettu merkin valikoimasta. Rakastan omaa Sparkling Framboise -sävyäni hartaudella niin pitkään kuin taputeltavaa riittää.

giorgio_armani_a-contour_varjostus_viilankantolupa

Vaalean ihon varjostuksesta innostuin uudelleen, kun sain ystävältä ihanasti harmahtavan Giorgio Armanin A-contour -varjostusvärin sävyssä #20. Nestemäinen tuote on helppo pilkuttaa kasvoille ja se häivyttyy unelmankevyesti sormin tai siveltimellä. Lopputulos on vaalealle iholle sopiva varjostus, joka ei erotu kasvoilta ruskeina vauhtiraitoina, vaan luo luonnollisen, sopivasti ryhtiä antavan varjostuksen. Olen rakastunut, vaikka hinta hirvittääkin.

Giorgio Armani -tuotteita myy mm. °Lyko

Aiempi suositus vaalean ihon varjostamisesta tässä artikkelissa.

Vanhana irtopuuteriangstaajana olen viime aikoina ilakoiden läpsytellyt iholleni sävytöntä By Terry Hyaluronic Hydra Powder -irtopuuteria, joka jättää iholle pehmennetyn, ihohuoksia häivyttävän ja mattapintaisen hunnun (jonka ilmaisisin lyhyemmin termillä blurratun, jos en voimakkaasti paheksuisi anglismeja). Painelen puuterin iholle litteällä meikkivoidesiveltimellä kulmakarvojen väliin, leuan keskiosaan ja nasolabiaalien ympärille. Näin ihon kuulas heleys tulee esiin, mutta kokonaisuus ei näytä hikiseltä. Voimallinen suositus tälle tuotteelle, jos olet kuivaihoinen ja karsastat puuterointia.

By Terry -tuotteita myy mm. °Lyko.

Kulmakarvoissa tuttuun tapaan Sephora Retractable Brow Pencil sävyssä Soft Charcoal, josta on tullut ainoa kulmakarvatuote, jota nykyisin käytän. Korkkaamista odottaa tällä hetkellä neljä avaamatonta kynää, joten lienee tarpeetonta erikseen sanoa, että kehoitan tutustumaan häneen, mikäli satut astumaan Sephoran ovesta sisään ja täydellinen vedenkestävä kulmakynä on vielä hakusessa. Sävy Soft Charcoal on täydellisen viileä, eikä taita rahtuakaan lämpöiseen.

Silmämeikistä tuli aavistuksen kimmeltävämpi, kuin alunperin tummien huulien kaveriksi suunnittelin, mutta lopputulos näytti kyllä ihastuttavasti raikkaalta, vaikka itse kehaisenkin. Ja kimmellys jopa pysyi paikoillaan, vaikka etukäteen hiukan epäilinkin astuvani koko illan kestävään glittersateeseen.

Silmämeikin pohjana on paras koskaan kokeilemani silmämeikinpohjustaja eli MAC 24Hour Extend Eye Base, joka peittoaa heittämällä kaikki uudeet ja muut kulttiklassikot. Tarttuu iholle kuin epätoivottu silikoniklinikka Instagramissa seuraajiin ja pitää paikoillaan kaiken. Ainoa huono puoli on, että tämän päällä luomivärin häivyttelyssä saa olla hieman tavallista kärsivällisempi ja jos mahdollista, suosittelen levittämään luomivaon yläpuolelle pohjimmaiseksi jotain mattapintaista, ihonsävyistä luomiväriä, jonka päälle tummemmat sävyt kiltimmin jakautuvat. Naurettavan riittoisasta koostumuksesta piisaa varmaan vielä lapsenlapsille siinä perintöhopeiden kylkiäisenä. Sisäpiirin vinkki: Jos mikään meikkipohja ei pysy paikoillaan, sekoita meikkivoiteen joukkoon pikkiriikkinen tippa tätä pohjustajaa, niin takaan, että lopputulos ei inahdakaan iholta. En tiedä, miten se sitten illan päätteeksi poistetaan, mutta olen nähnyt kikan käytössä useammalla Instagramissa vahtaamallani MAC-artistilla.

MAC-tuotteita myy mm.°Lyko

Silmämeikissä käytin tällä kertaa itselleni vielä melko vierasta Dioria, sillä liikuttavan söpön minipaletin sävyt sopivat täydellisesti suunnitelmiini. Paletti tarttui mukaani jostain Purkkimafian lukuisista vaihtokasoista, muistelen että Heidiltä.

dior_mini_eyshadow_palette_757_dream_matte

Dior Eyeshadow Palette -miniluomiväripaletti sävyssä 757 Dream Matte osoittautui tosi kivaksi käytössä. Toki luomivärinapit ovat hirmu pieniä, eikä niistä riitä iloa loputtomiin, mutta koostumus oli kiva; pigmenttinen ja silti helposti häivyttyvä. Mattapintainen sävyharmonia on kaunis ja sisältää osapuilleen kaikki klassiseen silmämeikkiin tarvittavat sävyt: vaalea ihoon sulautuva sävy, viileä keskiharmaa, tumma luumu, rauhallinen malva ja yksi lämpimähkö keskiruskea. Ilostuin hänestä kovasti ja luulen, että tämä tyyppi kiilasi juuri itsensä aiemmin reissupalettina käyttämäni MAC Amber Times Nine -paletin kaveriksi tai jopa sen ohi. Aika paljon luvattu piintyneeltä MAC-holistilta, mutta aika näyttää muuttuuko uho käytännön toteutukseksi.

mac_dazzleshadow_last_dance_swatch

Mattapintaisen harmaan silmämeikin kaveriksi painelin ihanaa, mutta riskialtista MAC Dazzleshadow -glitterluomiväriä sävyssä Last Dance. Dazzleshadow-luomivärissä on lumoavan kaunis koostumus, mutta sillä on ikävä taipumus varista illan mittaan poskipäille, mikäli pohja ei ole kiinnitysvaiheessa ollut riittävän tahmea. Itse levitin Dazzleshadow-luomivärin tällä kertaa Fix+-suihkella kostutetulla siveltimellä ja oikein ilahduin, kun yhtään hippusta ei löytynyt poskilta ennen iltapesua. Sävyssä Last Dance on vaalean ruusukultainen sävy, joka toistuu luomilla hennon vaaleanpunaisena kimmellyksenä. Muista tahmea pohjustus (kuten tuo yllä taivaisiin laulettu 24Hour Extend Eye Base) tai kostea sivellin!

MAC-tuotteita myy mm. °Lyko

Huulilla on meikin pääosan esittäjä eli mattapintainen rakkaushuulipuna MAC Retro Matte Liquid Lipcolour sävyssä Oh, Lady. Voimakas, tumma violetti taittaa ilahduttavasti punaiseen ja korostaa vaaleiden silmien kirkkautta. Myös yhdestä kohtaa hiuksiani löytyi täydellinen vastine tälle sävylle, mikä ilahduttaa jokaisen huulipunan kohdalla aina uudelleen, hih! Nämä MAC-mattahuulipunat ovat edelleen ehdottomia suosikkejani, vaikka testaan ennakkoluulottomasti kaikkea mitä käsiini saan. YSL Tatouage Couture -punat yltävät tosi lähelle ja tuntuvat ehkä vielä hieman painottomammilta, mutta hinta on kaltaiselleni keräilijäluonteelle vielä toistaiseksi este.

YSL-tuotteita myy mm. °Lyko

dark_lips_pale_skin_makeup

Ripsillä on harvassa, mutta vaativassa käytössäni vakipaikan lunastanut MAC Up For Everything Lash -ripsiväri, jonka työlääseen poistoonkin alan hiljalleen tottua. Jäykkä, voimakkaasti tuuheuttava massa tuo ripsiin näyttävyyttä ja pitää ne inahtamatta kaarella niin pitkään kuin tarvitsee. Huippukestävä ripsiväri tosin vaatii poistovaiheessa ensin kärsivällisen käsittelyn puhdistusöljyllä ja sen jälkeen vielä erillisen viimeistelyn vanulapulla ja silmämeikinpoistoaineella. Työläs tyyppi poistaa, mutta arvostan taivuttavaa, varisematonta ja suttaamatonta koostumusta niin paljon, että hyväksyn työlään poisto-operaation.

MAC-tuotteita myy mm. °Lyko

10 Comments Lisää omasi

 1. Elisa sanoo:

  Hei hei hei, mitenkäs sun PLW on olevinaas noin tumma sävy? Mulla on kuitenkin NW15 ja se on just nappi, ja eikö sulla ole vaaliampi iho kun mulla. 🤔 Pohtii hän ja ajattelee, että kovin moni tuskin tähän yksityiskohtaan kiinnittäis huomiota.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ah no kun se ei ole PLW! Noi Studio Finish -peittarit on järjestäen vaaleampia kuin muut MAC-sävyt, joten siksi siitä menee noi kaksikymppiset paremmin kuin viistoista. :) Tarkka huomio muutoin kyllä, arvostamme!

 2. Tiina sanoo:

  Kaunis meikki ❤ mitä luomivärisävyjä tuosta paletista käytit silmämeikkiin?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Käytin paletista kaikkia muita sävyjä, paitsi tuota vasemman yläreunan keskiruskeaa.

 3. Kuorotipu sanoo:

  Kyllä, viiniä huuliin päivä täälläkin tänään :) Utuisen (myöskin Diorilla tehdyn) silmämeikin pariksi pääsi Catricen mattainen Don’t Worry, Be Berry. Sopi täydellisesti mielentilaan.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oi, tulipa sieltä kuvahausta monenlaista! :D Onko se siis tuollainen vähän Rebel-sävyn tyylinen, viileän marjaisa? Mä en oo koskaan kokeillut yhtään Catrice-punaa, hmm.

   1. Kuorotipu sanoo:

    Mä en ookaan Rebeliä korkannut huulille asti. Mut joo, samaa sävymaailmaa ovat, Catrice vähän vähemmän lila ja enemmän marja. Suosittelen tutustumaan merkkiin muutenkin, jos ei tuttu jo ole :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Okei, kiva tietää! Kiitos! :)

 4. JonnaH. sanoo:

  Onpas huikean nätti puna, joka sopii sulle täydellisesti. Mä just yks pvä katoin paniikissa, että oon tainnut luopua kaikista mun tosi syksyisen sävyisistä huulipunista ja iski vähän kriisi. Pitäähän sitä edes yksi sellainen olla. :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Tää on jäänyt multa jotenkin ihan unholaan, en muista koska viimeksi olisin käyttänyt. Ja joo, ehdottomasti pitää olla yksi syksyinen puna! <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.