Kuivan ihon putsarilöytö – Neal’s Yard Remedies Calendula Cleanser

linkit

Purkkimafian tyttöjen vaihtokasasta bongattu kuivan ja herkän ihon puhdistusvoide on ansainnut paikkansa parrasvaloissa. Täyteläinen, paksu ja pehmeän miedolla kukkaistuoksullaan rauhoittava puhdistusvoide sopii erinomaisesti kuivan ihon aamuputsariksi.

Kerroin jo aiemmin Tarte-testailujen ohessa Purkkimafia-tyttöjen vaihtokasasta, johon jokainen kiikuttaa itselleen sopimattomat tuotteet ja poimii mukaansa uutta testattavaa muiden tuomisista. Vähän kuin vaatteidenvaihtobileet, mutta kosmetiikalla. Tällaisesta kasasta bongasin etäiseksi jääneen mutta visuaalisesti tunnistettavan Neal’s Yard Remedies -tuubin ja poimin sen tarkempaan tutkailuun.

neals_yard_remedies_calendula_cleanser_kokemuksia

Neal’s Yard Remedies on brändinä jäänyt etäiseksi, sillä vierastan voimakkaasti kasviuutteisiin nojaavia tuotteita aiempien huonojen kokemusten vuoksi ja jostain syystä NYR on jäänyt mieleeni melko yrttisenä ja muutenkin sellaisena hyvin perinteisenä luonnonkosmetiikkabrändinä, jota pitää haluta käyttää.

Tällä kertaa ennakkoluulot osuivat kuitenkin omaan nilkkaan ja kehäkukkaputsarista tulikin kuivaihoisen elämysfiilistelijän luottotuubi.

Neal’s Yard Remedies Calendula Cleanser -puhdistusvoide on tuhti ja suojaava herkän ihon tuote, joka sisältää runsaasti ravitsevia öljyjä. Tuubista puristettaessa voide on jäykkää ja sen levittäminen tuntuu vähän samalta, kuin paksun vartalovoiteen hierominen iholle. Voide jättää ihon valkoiseksi ja melkeinpä kuivahtaa iholle lyhyen hetken kuluttua.

herkän_ihon_puhdistus_viilankantolupa

Kun kastan sormenpäät vedellä ja jatkan hieromista, jäykkyys sulaa maitomaiseksi liukkaudeksi ja tuote pääsee oikeuksiinsa. Notkistetun puhdistusvoiteen hieromista voi jatkaa niin pitkään kuin haluaa ja lopuksi tuote huuhtoutuu pois kiltisti vedellä. Huuhtelun jälkeen iholla tuntuu ohut, suojaava kalvo, joka antaa aavistuksen lisäaikaa kasvoveden suihkutteluun, kun iho ei ala välittömästi kiristää. Tunne ei kuitenkaan ole rasvainen tai öljyinen, vaan varsin miellyttävästi pehmentävä.

Käytän tätä tuotetta aamuisin siksi, että iltaisin haluan varmistua ihon huolellisesta puhdistamisesta kaksoispuhdistuksen avulla, jotta kaikki päivän aikana kertyneet aurinkovoide- ja saastejäämät sekä meikki ja lika varmasti irtoavat iholta ennen kuin painan pään tyynyyn. Aamuisin iholla on yön jäljiltä vain hieman hikeä, pölyä ja mahdollisesti kuollutta ihosolukkoa, jotka irtoavat myös tällaisella hellävaraisemmalla ja kevyemmin pesevällä tuotteella.

Kehäkukkapuhdistusvoiteessa on pehmeän kuivahko kukkainen tuoksu, joka ei tunnu liian voimakkaasti. En ole perinteisten kukkaistuoksujen kohderyhmää, mutta tässä on jotain ehkäpä mausteistakin, joka tymäköittää tuoksuelämystä niin, ettei se ole liian hörhelöinen.

neals_yard_remedies_calendula_cleanser_viilankantolupa

Katsaus Neal’s Yard Remedies Calendula Cleanser -puhdistusvoiteen sisältöön selittää tuhtia koostumusta ja iholle jäävää ravitsevaa tunnetta. Herkän ihon voideputsari sisältää muun muassa ravitsevaa kookosöljyä, tasapainottavuudestaan tunnettua taikapähkinäuutetta, suojaavaa kaakaovoita, ravitsevaa oliivi- ja auringonkukkaöljyä sekä kosteuttavaa jojobaa ja pantenolia.

Mukana on myös allergisoiviksi tiedettyjä ja siksi erikseen mainittavia tuoksuainesosia eteerisistä öljyistä: geraniol, limonene ja linalool.

Erityisplussa pakkaukseen merkitystä viimeisestä käyttöpäivästä, josta on iloa erityisesti tällaiselle yhtaikaisesti usean purkin kanssa suhaavalle. Luonnonkosmetiikassa tuotteen käyttöiän kanssa on syytä olla tarkka, sillä säilöntäaineiden rajallisuus merkitsee myös rajallisempaa käyttöikää ja koostumus voi muuttua dramaattisesti hyvinkin pian käyttöiän umpeuduttua.

Jälkikäteiskiitokset kehäkukkaputsarin vaihtokasaan tuoneelle blogikollegalle, kuka lienetkään! Ilolla merkkaan kirjoihini yhden positiivisesti yllättäneen luonnonkosmetiikkatuotteen lisää.

Neal’s Yard Remedies -tuotteita ja kehäkukkaputsaria myyvät mm. °Biodelly ja °Jolie.

2 Comments Lisää omasi

  1. Oo, tämähän kuulostaa hyvältä! Mulla seisoi pitkään käyttämättömänä joukko voidemaisia puhdistustuotteita, mutta nyt raskausaikana olen joutunut ruveta käymään suihkussa myös aamuisin, kun lämpöpatteri vatsassa saa hien pintaan öisin. Aamusuihkussa valitsen mieluusti käyttöön tämankaltaisia tuotteita. NYR on mulle tuttu merkki ja olen pitänyt kaikista kokeilemistani tuotteista. Laitan tämän putelin korvan taakse!

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Tää on huippukiva! Meikkiä en ehkä lähtisi tämän kanssa irroittelemaan, mutta pelkkään ihon puhdistamiseen tää on loistava. <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.