Testissä luonnonmukaiset N.A.E. -vartalotuotteet

Kaupallisessa yhteistyössä N.A.E.:n kanssa.

edullinen_luonnonkosmetiikka_kokemuksia_viilankantolupa

En tiedä oletteko kiinnittäneet huomiota, mutta Viilankantoluvassakin on hiljalleen alkanut vilahdella luonnonkosmetiikkatuotteita. En hamua itselleni mitään luonnonkosmetiikan tehokäyttäjän titteliä, sillä poimin tuotteita käyttöön fiilispohjalta ja lopullisen tuomion ratkaisee aina kokonaiselämys ja toistaiseksi suurin osa suosikeistani on tavallisen kosmetiikan puolelta.

Luonnonkosmetiikkasertifiointi on kiva plussa tuotteelle, mutta mikäli tuote häviää synteettiselle vastineelleen käytettävyydessä ja toimivuudessa, siirrän suosiolla tuotteet eteenpäin. Elämä on liian lyhyt kosmetiikalle, joka ei tuota iloa.

Luonnonkosmetiikkatuotteet ovat kuitenkin viime vuosina ottaneet melko kovan kirin koostumusten ja elämyksellisyyden osalta ja siksi oli hauska päästä kaupallisessa yhteistyössä testaamaan luonnonkosmetiikan vartalotuotteita, joita en itse olisi osannut kauppakassiin poimia.

luonnonkosmetiikka_edullinen_nae

Sain testattavaksi viisi kosteuttavaa N.A.E. Idratazione -tuotetta, joista neljään tykästyin ja yhden jouduin itselleni sopimattomana hylkäämään. Tuotteet ovat laajassa jakelussa monissa marketeissa, joten mikäli tarve ja tunnusmerkit kohtaavat, tuotteita on helppo klikata koriin vaikka ruokaostosten kaveriksi.

Tuotteiden hinnat liikkuvat noin 4-8 euron välillä kaupasta riippuen.

luonnonkosmetiikkaa_marketista_

N.A.E. – sertifioitua luonnonkosmetiikkaa italiaisilla juurilla

N.A.E. on lyhennys sanoista Naturale Antica Erboristeria, joka löyhästi käännettynä viittaa muinaiseen ”kasviapteekkiin” – tai terveyden ylläpitämiseen kasveilla – ja tuotteilla on kotimaassaan Italiassa pidempi historia kuin täällä Suomessa ja valikoimaan sisältyy siellä hius- ja vartalotuotteiden lisäksi myös kasvohoitotuotteita. Suomessa on toistaiseksi myynnissä kolme vartalotuotelinjaa (kosteuttava Idratazione, virkistävä Freschezza ja herkän ihon tuoksuton Delicatezza) sekä Riparazzione-hiustuotteet.

Vegaanisilla N.A.E.-tuotteilla on Ecocert Cosmos Organic -sertifiointi, jolloin tuotteiden ainesosista vähintään 95% on luonnollista alkuperää ja niistä tuotteesta riippuen 10-20% tulee olla luomuviljeltyjä. (Valmistajan sivuilla luonnollisen alkuperän prosenttiosuudeksi ilmoitetaan vaihtelevasti sekä 97% että 95%. Käytännössä ero 95% ja 97% välillä on häviävän pieni, mutta toki tieto olisi hyvä olla täsmälliseseti esillä.)

Tuotteet on pakattu joko uusiutuvaan kasvipohjaiseen muoviin, jota valmistetaan sokeriruo’osta (tuubit) tai kierrätettyyn PET-muoviin (värilliset nestesaippuapullot). Lisää tietoa sarjan taustoista ja konseptista tältä sivulta.

nae_kosmetiikka_kokemuksia_viilankantolupa

N.A.E. Idratazione -vartalotuotteet – viikunan ja hibiskuksen liitto

Kosteuttavat N.A.E. Idratazione -vartalotuotteet on konseptoitu viikuna- ja hibiskusuutteiden ympärille ja tuotteissa on voimakas, makea tuoksu. Tuoksun voimakkuus on siinä rajoilla, että onko se omaan makuuni jopa liian vahva, mutta makeiden kukkais-hedelmäisten tuoksujen ystävälle tämä on varmasti elämyksellisempi kokemus. Tuoksun voimakkuus vaihtelee tuotteittain.

Tuotteiden hoitavuus perustuu muun muassa mietoihin puhdistaviin ainesosiin, aloe veraan sekä suojaavaan karitevoihin.

Kokemuksia N.A.E. -tuotteista

Kuten postauksen alussa maalailin, myös luonnonkosmetiikkakriteereillä on mahdollista valmistaa houkuttelevia ja hemmottelevia tuotteita, joiden myötä ympäristövalinta ei ole enää mikään pitkin hampain tehtävä uhraus, vaan elämyksellinen valinta muiden päivittäisten valintojen joukossa. Etenkin vartalonhoidossa luonnonkosmetiikan puoleen on helppo kääntyä silloin, kun haussa on helppoja tuotteita koko perheelle.

Tykästyin N.A.E.:n käsi- ja vartalotuotteiden koostumuksiin, mutta alkoholiton luonnonkosmetiikkadeodorantti ei valitettavasti riittänyt omiin tarpeisiini ja jäi tämän testisatsin hutiosumaksi.

nae_luonnonkosmetiikka_saippua_kokemuksia

N.A.E. Idratazione Moisturizing Hand Soap -käsisaippuassa on miedosti vaahtoava koostumus, joka ei tunnu kuivattavalta. Tuoksu on aavistuksen pehmeämpi ja kukkaisempi kuin muissa tuotteissa. Värillinen pullo on pieni lisä elämyksellisyyteen ja läpinäkyvyys takaa sen, ettei käsisaippua pääse loppumaan yllättäen. Tukevan muotoinen pullo ja napakka pumppu sopivat hyvin myös perheen pienimpien käyttöön.

nae_kasivoide_kokemuksia_viilankantolupa

N.A.E. Idratazione Moisturizing Hand Lotion -käsivoide on koostumukseltaan kevyttä ja nopeasti imeytyvää. Käsien iho jää pehmoiseksi, eikä imeytymistä tarvitse odotella pitkään. Voimakas, makea tuoksu tuntuu iholla pitkään.

nae_suihkugeeli_kokemuksia_viilankantolupa

N.A.E. Idratazione Moisturizing Shower Gel -suihkugeeli on suosikkituotteeni tästä testierästä. Sopivasti geelimäinen koostumus vaahtoaa kivasti, ei karkaa kämmeneltä ja jättää ihon miellyttävän pehmeäksi. Tuubi on pakkausmuotona nappivalinta suihkugeelille ja tykkään että tuoksukin on suihkugeelissä oivallisesti tasapainossa. Viikuna ja hibiskus kietoutuvat pehmeästi yhteen, eikä kumpikaan tunnu toisen yli tai jää iholle liian voimakkaana. Tykkään kovasti!

nae_vartalovoide_kokemuksia_viilankantolupa

N.A.E. Idratazione Moisturizing Body Balm -vartalovoide on tuhtiin balmimaiseen koostumukseen viittaavasta nimestään huolimatta ohutta ja helposti levittyvää. Voide jättää iholle suojaavalta tuntuvan kalvon, joka auttaa pitämään ihon pehmeän tuntuisena pitkään. Ei yhtä voimakas tuoksu kuin käsivoiteessa, mutta vahvempi kuin suihkugeelissä. Olen tykännyt käyttää tätä erityisesti sääriin, joiden iho tuntuu kuivuvan korpuksi, vaikka niille tekisi mitä.

nae_luonnonkosmetiikka_deodorantti

N.A.E. Idratazione Deodorant on alkoholiton deodorantti, joka ei valitettavasti riittänyt omiin tarpeisiini. Olen avautunut vaikeasta dödösuhteestani aiemminkin, joten olen kenties jäävi arvioimaan näitä kevyempiä tuoksunhäivyttäjiä. Muutaman kokeilukerran aikana pistin merkille, että tuotteen kuivuminen kestää melko pitkään, joten jos tällainen alkoholiton luonnonkosmetiikkadödö kiinnostaa, varaa kainaloiden kuivatteluun normaalia pidempi aika.

nae_luonnonkosmetiikka_kokemuksia_viilankantolupa

N.A.E. Idratazione -vartalotuotteet pähkinänkuoressa:

 • sertifioitua luonnonkosmetiikkaa
 • edullinen hinta, myynnissä marketeissa
 • miellyttävät, pehmeät koostumukset
 • voimakas tuoksu – nuuskuttele ennen ostopäätöstä, mikäli vältät voimakkaita tuoksuja kosmetiikassa
 • Viilankantoluvan suosikkituote: Idratazione Moisturizing Shower Gel

 

3 Comments Lisää omasi

 1. Itselleni ennestään tuntematon sarja, joka voisi kyllä kiinnostaa! Taidan napata suihkugeelin kokeiluun seuraavalla kauppareissulla, koska uskomatonta kyllä mulla alkaa olla oikeasti pian tarvetta uudelle kropanpesutuotteelle. 😄

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Uu, se on aina juhlan paikka! Mä olen tänä keväänä ottanut spurtin vartalovoiteiden käyttämisessä ja onhan se aina palkitsevaa päästä jonkin sitkeän purkkipaholaisen pohjalle. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.