Minä ja BB

meikkivoiteen_sekoitus_ihonsavyn_mukaan

Olen rakentanut suhdettani BB-voiteisiin hartaudella. Ihan ensimmäinen ajatukseni konseptista oli ”Kui?”. Mihin kukaan voisi kertakaikkiaan tarvita hoitotuotteen ja meikkivoiteen sekoitusta, joka ei oikeasti ole kumpaakaan? Ei hoida niinkuin hoitovoide, eikä peitä niinkuin meikkivoide. Mikä juttu?

Kokeilin muutamaa tuotetta ja kummasteluni sen kuin yltyi. Tämähän ei edes levity? Pyörii ihon pinnalla, kiiltää heti ja kasautuu kummallisesti. Huokoset näyttävät kamalalta, couperosa paistaa läpi ja kokonaisuus näyttää kertakaikkiaan huolimattomalta. Miksi tällainen tuote on kehitetty?

Jokaisen kokeilukerran jälkeen ärsytykseni kasvoi suurin piirtein linjassa BB-voiteiden hyperinflaation kanssa. Ihan jokaiselta merkiltä ilmestyi oma versio ja kaikki olivat jo löytäneet itselleen sopivan luottotuotteen – paitsi minä. Levittelin BB-voiteita vapaapäivisin ja hymähtelin peilikuvalleni, lueskelin muiden bloggaajien esittelyjä ja vertailuja, kohottelin kulmiani Aasiasta asti tilatuille purtiloille ja pidin itsepintaisesti kiinni epäuskostani. Tämä ei vain ole minua varten.

En tarkalleen tiedä, missä kohdin kelkka kääntyi. Ehkä olin siedättänyt itseni peilistä katsovaan epätäydelliseen ihoon tai kenties lopullisen niitin iski pöytään korkea suojakerroin, mutta minusta ja BB-voiteesta tui ystäviä. Ei sydänkäpyjä eikä missään nimessä kiihkeitä kyyhkyläisiä, mutta reilussa hengessä toimiva kaveripari.

Olemme käyneet läpi heikkoudet ja vahvuudet ja punnitsemme yhteistyötä aina kulloisenkin jaksamisen mukaan. BB-aamu ei ole joka aamu, ehkä oikeastaan vain noin kerran viikossa, mutta kun tarvitsen kaverini tukea, se on ihan käden ulottuvilla.

Kuten sanoin, takana on monta kivistävää kuhmua kun olen hiljaa takonut nyrkkiä otsalohkoon miettiessäni miksi en pääse kiinni huumansyrjään. No huumassa en ole vieläkään, mutta oikeat toimintamallit löytyivät pikkuhiljaa kokeilemalla. Nämä ovat puhtaan subjektiivisia näkemyksiä, eivätkä välttämättä toimi kellään muulla, mutta vertaistuen vuoksi jaettakoon osa oivalluksistani.

Ensinnäkin, hiiteen siveltimet ja käyttöön sormet. Omistan kyllä sellaisen paljonpuhutun BB-siveltimen, mutta sen käyttö ja peseminen on aivan liian vaivalloista. En kertakaikkiaan jaksa nähdä niin paljon vaivaa tuotteen kanssa, joka jo lähtökohtaisesti on suunnattu vapaapäiväkäyttöön. Sormilla saan pigmentin painettua ihoon nopeasti ja tehokkaasti.

Toiseksi, ei kosteusvoidetta alle. Tämä oivallus oli käyttömukavuuden kannalta kukaties merkittävin, sillä se oli näin kuivaihoiselle käyttäjälle todella kaukaa haettu ratkaisumalli. Käyttämäni BB-voide on vieläpä suunnattu rasvoittuvalle iholle, joten olen erinomaisen yllättynyt, että ihan tuoreelle koskemattomalle aamuiholle käytettynä ihmelähmä toimii kaikkein parhaiten. Älkää kysykö miksi, mutta näin on.

Kolmanneksi, ihon ei aina tarvitse näyttää virheettömältä. Couperosa näyttäytyy harvoin muiden silmissä yhtä punaisena, vahvana ja hallitsevana kuin peilistä – unohda se. Jos alla on viikko katastrofaalisen huonoja elämäntapoja ja huonoa tuuria, pahimpiin kohtiin voi tuputella hiukan peitevoidetta. Ei vaadi paljon, mutta muuttaa lopullista ilmettä kohtuullisesti. Mutta priorisointi, siitäkin on apua. Mummo näkee sinussa lapsenlapsen, eikä puolivalmista meikkiä.

Neljänneksi, puolipeittävä meikkipuuteri toimii tällaisen kevyen pohjan kanssa todella näppärästi yhteen. Lopputulos parani kertalaakista, kun keksin ottaa käteen kabukin ja ihan vaan sipaista mineraalipuuteria t-alueelle. Ja sipaisulla todella tarkoitan sellaista kolmen sekunnin käsittelyä, enkä mitään perusteellista buffausta. Toimii.

Viides ja vakuuttavin kohta tässä katselmuksessa on kuitenkin aurinkosuoja. Olen polkannut läpi kuumottavan festaripäivän ja ainakin parit terassi-illat huolettomasti BB:n suojissa, eikä kalmanvalkoinen ihoni ole ollut moksiskaan. Arvostan tätä ominaisuutta ylitse muiden.

Olen tyytyväinen toverilliseen suhteeseemme, enkä edes haikaile enempää. Edustus- ja työkäyttöön valitsen entiseen tapaan kunnollisen meikkivoiteen. BB-buumin jälkijunaan jääminen ei haittaa, kun kerran olen löytänyt itselleni toimivan tavan hyödyntää haluamiani ominaisuuksia. Teiltä en edes kysy mitään, koska tässä artikkelissa oli kyse ennemminkin pään tyhjennyksestä kuin informaation tarjoamisesta ja ajankohtaisuudesta ei tosiaankaan  voida puhua. Tai no jos kaiken varalta, heräsikö ajatuksia?

Taustalla soi: Sie7e

19 Comments Lisää omasi

 1. JohannaW sanoo:

  Olen aivan samaa mieltä kanssasi, että BB:t ovat olleet ”vaikeita” meikkituotteita. Niiden kanssa on joutunut kokeilemaan ties mitä kikkakakkosia, ennen kuin olen saanut haluamani lopputuloksen. Jännä muuten, että nykyään teen juuri samalla tavalla BB-kräämien kanssa kuin mitä tässä kirjoittelet, joten allekirjoitan teesisi täysin. :)

  Nyt kun olen sitten päässyt BB:n makuun näin jälkijunassa, tuntuu, etten muuta enää haluakkaan! :D (No okei, ehkä poikkean aina välillä rakastamaani mineraalimeikkipuutereihin, sillä ne pelastavat rumanaaman peittokyvyllään.)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Helpottavaa kuulla, että jonkun muunkin tie on ollut kuoppainen. Sitkeys palkitaan. :)

 2. Salla sanoo:

  No minkäs merkkinen tämä sun kaveri on? Itse dumppasin Lorkun BB:ni kun tutustuin Lumenen CC:hen :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun kaveri on MACin tuubi-BB, se rasvaisemman ihon versio. Saattaa olla että rrrrakastun siihen kuivan ihon kompaktiin, koska tämäkin oli pienen taistelun jälkeen näin jees, mutta sen testirupeaman aika on vasta myöhemmin. Superkattavaa kokemusta mulla ei BB-voiteista ole, mutta kun se yks helmikoruton tyyppi (jolla on), sanoi että tää on yks parhaita, uskalsin jatkaa taisteluani. Ja ihan hyvinhän siinä kävi, vaikka nopeatempoisempi hermostuja varmaan olisikin nakannut koko konseptilla vesiliitäjää. :)

   1. Salla sanoo:

    Mulla on se kompakti ja loves it! Mäkään en saanut sitä toimimaan aluksi sitten millään, mutta sitten tajusin ottaa sormet avuksi :) Siveltimellä tuli ihan kamalaa jälkeä :D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Jep, välillä pitää tarpoa hetki ylämäkeen ennenkuin vauhti löytyy. :)

 3. bubbs sanoo:

  Kokeile niitä aasialaisia!

  Mä olen heivannut menemään ihan kaikki meikkivoiteet, Macit ja Lancomet ja Chanelit, hankittuani kokoelman eri tasoilla peittäviä aasialaisia bb-voiteita. Melkein 30 vuotta tulikin jo tuskasteltua kasaantuvien, huokosiin painuvien, epäsiistien meikkipohjien kanssa, joista mikään ei koskaan edes ollut oikean sävyinen. Kiitos Buddha ja Krishna ja Vishnu, ja mitä teitä nyt siellä Aasiassa on, jotka olette suoneet meikkipohjakemisteillenne taidon ymmärtää minun pohjoismaista ihoani täydellisesti! Looooooooove!

  (Niinikään olen tänä kesänä palanut ainoastaan kaikkialta muualta vartalosta!)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hmh, no olihan ylistyslaulu. :D No okei, JOS sellainen sattuu jonkin mutkan kautta luontevasti eteen, lupaan kokeilla. Nyt olet sitten velvollinen jakamaan vähintään kaksi suosikkiasi, että tiedän mistä valita. :)

   1. bubbs sanoo:

    Liiottelin kyllä hivenen tuossa meikkipohjatestailuihin käytetyssä ajassa, en minä sentään ihan samantien kohdusta putkahdettuani alkanut hinkkaamaan pakkeleita pintaan. No, aika kauan on testailtu ja tuskailtu kuitenkin!

    Kaikki Misshat on olleet huippuja. Perfect Coverissa on järein cover, Signaturessakin riittävä, mutta jostain syystä, jota en osaa määritellä, suosikki on viime aikoina ollut Wrinkle Filler. Vaikka ryppyjä ei kauheasti olekaan. Ehkä söpön pakkauksen takia? http://i.ysi.bz/Assets/69/819/L_p0017881969.jpg Misshan sävy 13 on vaalein bb ikinä. Wrinklen 21 on ollut kalmakasvolle kelpo myös, siitä ei ole tota maitosävyä.

    Skin79-bb:t ovat kaikki kokeilemani aika hyviä, paitsi Oriental Gold haisee liian orientaalille. Ne ovat vähän ohuempia kuin Misshat. Diamond The Prestige on ehkä ollut viime aikojen Skin79-suosikki.

    Ensimmäisenä ikinä loppunut, eli aika aktiiviseen käyttöön päässyt bb:ni oli Holika Holikan Moisture Petit. Sen saa alle 4 punnalla ebaystä. http://www.ebay.co.uk/itm/Holika-Holika-Moisture-Petit-BB-Cream-SPF30-PA-30ml-FREE-GIFT-/130597170286?pt=US_Makeup_Face&hash=item1e6832ac6e Myyjä linkin takana on kiva ja luotettava. Tämä on ehkä aika luonteva mutka? :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Oho, no ainakin perusteellinen mutka! Hirmuiso kiitos perehdytyksestä, tämän turvin uskallan lähteä seikkailemaan. :)

 4. hiikka sanoo:

  Nih. BB… Jep omistan muutaman erimerkkisen, näin kesäisin nämä Garnierit ja muut ovat kivoja -mutta vain viikonloppuisin ;) Mutta hyvänä päivänä jep kivoja häivyttävät vähän kaikkea ja iho näyttää suht luonnolliselta. Ja sitten kun mennään sinne idänihme BB:hen joo peittää, kuin tauti, en vain käyttäisi kesällä kuumana päivänä. Tosin ole kokeillut, kuin paria merkkiä. Käypäs kipittämässä Body Shopissa ja kysy näytteeksi tätä: http://www.thebodyshop.fi/fi/moisture-white-shiso-bb-serum-inside-spf-25/98131/dp?openGroup=$productGroup.id muistuttaa aika tavalla idän ihmeitä ja peittääkin paremmin. Jos tästä nyt sitten yltyy kokeilun halu voisit tilata näytteitä ebaystä tai RoseRoseShopista, mistä saa myös Periperan kissa koristeita kynsilakkaa (etenkin metallic green on must sävy)
  Ja siitä Lumenen CC:stä olen samaa mieltä, mahtava hintaluokassaan, pysyvyyskin on hyvä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Okeiii, kiitos täsmävinkeistä! :) Ihan tosi varovaisesti myönnän hiukan kiinnostuneeni tuosta TBS:n purnukasta, tyyppään sitä seuraavaksi kun ohitan myymälän. :)

 5. ipa sanoo:

  Oon käyttänyt vaan aasialaisia BB-voiteita (Dr. Jart, Missha ja Skin79), mutta niistä oon tykännyt. Ne peittää punoitusta tarpeeksi, kestää hyvin kasvoilla koko päivän ja vaikka se sävy ei nyt ihan täysin nappi olekaan (tosin en ole sellaista täydellistä sävyä löytänyt kyllä meikkivoiteiden puoleltakaan) niin se ei häiritse samalla tavalla kuin väärän värinen meikkivoide häiritsee.

  Vaikka mulla on rasvoittuva iho, niin laitan kosteusvoiteen alle. En vaan osaa olla laittamatta. Lisäksi käytän sivellintä (sormilla sitä voidetta tuntuu menevän liian paljon naamaan) ja pistän puuteria päälle.

  Hassua kyllä mulle BB-voiteiden aurinkosuoja ei riitä. Onnistuin kesäisellä lomamatkallani palamaan (ei ollut etelän kohde, vaan jopa Suomeakin kylmempi kolkka) hieman naamasta, vaikka olin lätkinyt spf30 BB-voidetta naamaan. Joten siksi pistänkin aurinkoisina ulkoilupäivinä kosteusvoiteen sijasta aamulla spf50 aurinkovoidetta ja päälle bb-voidetta tai meikkivoidetta jossa on myös kertoimet. Taidan olla siis vain erityisen herkkä palamaan… varsinkin naamasta. ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hmm, nuo samat nimet tuntuvat pyörivän näissä keskusteluissa, ehkäpä tosiaan pitää perehtyä tarkemmin.

   Tapoja on erilaisia, pääasia että se oma ja toimiva löytyy, oli kyse sitten suojakertoimesta tai siveltimestä. :)

 6. Mohn sanoo:

  Sormin on paras minunkin mielestäni. Nykyään levitän myös meikkivoiteet sormin, ei pysty kalliita kräämejä tuhlailemaan siveltimien karvojen iloksi tai sienien huokosiin. ;-)

  Mutta siis BB:t levitän aina sormin ja koska mulle ei yksi riitä minkään suhteen, niin noitakin on päässyt jännästi useampi kertymään nurkissa pyörimään. Mun lemppari oli pitkään Lioelen Dollish Veil Vita sävyssä purppura (siitä on myös vihreä, ovat siis noita ”värillisiä” versioita), mutta Holika Holikan Petit Moisture on jostain syystä sellainen joka käteen tarttuun suht usein, varsinkin jos tarkoitus on ihan vaan vähän ja äkkiä freesata nassua ja astua aurinkoon.

  Mulle ei Missha jostain syystä istunut kunnolla. Käytössä on, mutta vähän sellaisena ”no jos mä taas kokeilisin josko ihastuisin”-versiona. Sampleista olen testaillut Skin79 tuotteita ja ovat järjestäen olleet hyvän tuntuisia, niitä ainakin uskallan suositella kokeiluun. Dr.Jart on hyvä ja laadukas, mutta vähän hintavampi (mulla kokemusta vain Black Labelista, joka vähän kuivemmalle iholle tarkoitettu).

  Niin ja Cosmetic Love-nettikaupasta (korealainen) saa ilman postikuluja ja kivan vaivatta ja sieltä voi tilata myös sellaisen useamman BB-voiteen samplesetin. On ehkä vähän kalliimpia tuotteet siellä kuin eBayssa, mutta itse tykkään mieluummin tilata nettikaupasta kuin eBaysta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hah, tunnistan hyvin tuon ”no mut jos se vaikka tänään toimisi” -sinnikkyyden. :) Kiitos nettikauppavinkistä! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.