Meikkipuuteri + kuiva iho

Rakastan peittävää meikkipohjaa, mutta vihaan sen tekemistä. Kuivan ihon kanssa saa aina taiteilla ja töpötellä alahuulta pureskellen, ettei iho mene liiasta liikuttamisesta suomuille. Rasvaisella iholla on eittämättä ongelmansa, mutta eipä ole pelkkää terälehtipolkkaa kuivaihoisillakaan. No, omalle iholleni löysin toimivan apuvälineen ja olen  nyt hitsautunut yhteen ihanan, peittävän meikkipuuterini kanssa. Haluatteko kuulla taikasanat?

Pyöreä meikkisieni.

Olet saattanut törmätä ilmiöön nimeltä Beautyblender. No tämä ei ole se. Myönnän ihastelleeni ja kummastelleeni tuota pinkkiä ihmesientä, mutta en ole raaskinut maksaa siitä pyydettyä hintaa. Kesäisellä Köpisreissullani löysin MAC:in tiskiltä tiiviin oloisen puikulan, jota ei myydä Suomessa. Rutistelin hetken, tiedustelin hintaa ja päätin että eipä tuo reilu kymppi ota jos ei annakaan. Softpoint Sponge Applicator on ratkaissut kuivan ihon ja meikkipuuterin välillä vallinneen riidan ikihyviksi.

Tullaan heti aluksi vähän vastaan: sientä on todella ärsyttävä pestä. Se imee kuivaakin tuotetta itseensä kuin _____ (voitte täydentää itse), eikä luovuta omimaansa ilman väsytystaistelua. Ja minä olen siis se, joka väsyy. Harkitsen vakavasti silikonisen patakintaan ostamista, sillä sitä vasten hinkkaaminen olisi taatusti palkitsevampaa kuin kämmenpohjan kuluttaminen sileäksi. Nomutta. Nyt kun pesemisasia on merkitty muistiin haittapuolena, voidaan siirtyä tarkastelemaan lähemmin niitä kuivaihoisen käyttökokemuksia.

Olen levittänyt sienellä peitevoidetta, nestemäistä meikkivoidetta, tavallista puuteria, hohtopuuteria ja ties mitä, mutta kerta kaikkiaan parhaimmillaan se on peittävän meikkipuuterin painelussa. Ja siis nimenomaan painelussa. Kuten alussa tilitin, pintakuiva ihoni menee välittömästi suomuille, jos sen pinnassa tapahtuu minkäänlaista kihnaavaa liikettä. Tapahtuu näin: Sipaisen sieneen meikkipuuteria, painan kärjen iholle ja pyöräytän sientä kevyesti neljäsosakierroksen paikallaan kuin kääntäisin ruuvia. Yhdestä puuteritankkauksesta riittää tuotetta useampaan pyöräytykseen ja vaikka menetelmä kuulostaa peitettävään pinta-alaan nähden työläältä, voin vakuuttaa että meikkipohjani ei ole koskaan valmistunut yhtä nopeasti. Käyttämäni meikkipuuteri on todella peittävää, joten yksi pyöräytys yhdessä kohdassa riittää ja sillä saadaan iholle sekä meikkivoiteen tasaisuus, että puuterin viimeistelty mattaisuus. Kuulostaako hyvältä? No sitähän minäkin!

Koska sienen peseminen on yksi ärsyttävimmistä asioista, jonka tähän hätään keksin, välttelen sen pesua kohtuullisen pitkään. Maksimissaan saan venytettyä pesuvälin reiluun viikkoon, mutta sen jälkeen sieni alkaa näyttää jo niin eltaantuneelta, että pesuun on pakko ryhtyä. Ja jos sienestä on vaikea irroittaa meikkiä, on vähintään yhtä tuskallista huuhdella siitä pois kaikki saippua. Mutta.

Meikkipohjan tasaisuus, sileys ja vaivattomuus ovat lyöneet tämän suomuihon ällikällä, joten olen valmis myöntymään pesun aiheuttamiin harmaisiin hiuksiin. Pyöreä muoto on killerin hyvä oppimaani pyörittelytekniikkaan ja varressa on riittävästi mittaa, josta pitää kiinni. Pesupäivän lähestyessä otan käyttöön myös pienemmän pään, mutta sen kanssa meikkipohjan teko on jo hitaampaa.

meikkipuuterin_kaytto

Koska en ole kokeillut Beautyblenderiä, en osaa verrata tätä siihen. Tämä sieni tosin ei laajene pesussa, joten ihan samanlainen kaveri ei varmaankaan ole kyseessä. Paikoillaan pyörittely toiminee osapuilleen samalla tavalla millä tahansa tiiviillä ja pyöreäpäisellä sienellä, joten jos hallussasi sellainen loisii, kokeile. Suostun hyväksymään myös sen vaihtoehdon, että tämä oli kaikille jo vanhaa tietoa ja että kukaan ei saanut kuolaa roiskuvasta intopiukkaselityksestäni mitään irti, mutta elätellään nyt kuitenkin toiveita. Tämän aavikkoihon meikkaaminen nimittäin muuttui kertaruuvauksella.

Vastaväitteitä? Sääliviä tuhahduksia? Fanfaareja ja kunniaa? Ilon kyyneliä?

Niin ja niitä ei siis saa Suomesta. Tilatkaa tuliaisina.

Taustalla soi: Marie & The Redcat

21 Comments Lisää omasi

 1. Heidi sanoo:

  Ootko kokeillu tän kanssa mineraali meikkejä? Vois toimia Bare Minerals READYn kanssa joka lupailee tehokasta kosteutta iholle päästyään. Mä oon ihastunut sen helppouteen ja peittävyyteen. Iso plussa kiinteästä muodosta. Aiemmin ollut käytössä irtoversiot jotka pöllysivät milloin mihinkin eikä peittävyys ollut haluamallani tasolla.

  1. Heidi sanoo:

   Oon siis käyttänyt tota sen omalla siveltimellä. Voiko mineraalipohjia ees levittää muilla kuin siveltimillä. Aattelin et tätä ehkä vois ku sillä muutenkin eri levitystekniikka ja sivellin kuin muilla mitä oon käyttänyt.

   1. Mohn sanoo:

    Mineraalimeikkipuuteria voi levittää ihan millä haluaa ja minkä itselle parhaaksi toteaa. Sivellin, meikkisieni, puuterivippa, sormet, beautyblender, mikä vaan. Sitä voi levittää kuivan välineen lisäksi kostealla välineellä, jolloin lopputulos on peittävämpi, joskin myös hankalampi saada nätisti leviämään. Sama pätenee ihan kaikkiin meikkipohjiin, siitä vaan kokeilemaan!

    1. Mohn tässä kerkesikin jo ensin, eli kyllä, siitä vaan. :) Mä en ole itse kovin kauaa ollut meikkipuuterifani, joten mun otanta niistä on aika suppea. Voisi kuitenkin kuvitella että mineraalimeikkipuuterit toimisivat suht samaan tapaan kuin nämä tavallisetkin. :)

 2. Heidi sanoo:

  Mikäs on sitten tämä super-meikkipuuteri? Tulkitsinko oikein MACiksi kuvasta? Toimiskohan rasvaisella iholla kuin? Kun kaipaisin hyvää peittävää meikkipohjaa huonoille naaman punoituspäiville, Chanelia kovasti kehuttu, mutta toi MAC kiinnostaisi enemmän.

  1. Kyllä vaan, MACin Studio Fix Powder. :) Se on itseasiassa parhaimmillaan juuri rasvaisella ja sekaiholla, mutta tällä levitystekniikalla olen saanut sen toimimaan moitteettomasti myös omalla rutikuivalla ihollani. Tämä on tosi peittävä ja kerrostuukin vielä, eli saat kyllä punoituspäivät hallintaan. Chanelin versiota en ole koskaan kokeillut, joten siitä en valitettavasti osaa antaa mitään mielipidettä.

   1. Heidi sanoo:

    No mutta kiitos tästä! Tämäpä sitten ratkaisi mun seuraavan meikkipohjani!:)

 3. Annie sanoo:

  ”Kiltti rakas pankkitilini, voisitko venähtää sen verran, että saadaan mulle sieni.” Mä taidan kyllä investoida Beautyblenderiin ja alkaa rullailla sillä naamaani.

  1. Ala! Ja tee siitä video!

 4. Juille sanoo:

  No sitä meikkipuuteria tiedustelee myös tämä! ;)

  1. Kts yllä. :) Lisäyksenä keksin vielä sen, että Studio Fixistä on _järjettömän_ monta sävyä, mitenkään vähättelemättä Chanelin sävyvalikoimaa. :)

 5. Myy sanoo:

  Ooh, en ole tajunnut kokeilla Beauty Blenderiä meikkipuuterin kanssa! Olen vain tyytynyt tuskailemaan, että sillä ja meikkivoiteella saa kauniin pinnan, mutta niin paljon hitaammin kuin sormilla.. Täytyy kokeilla :)

  1. Koklaa ihmeessä! Musta tuli heti tämän menetelmän vannoutunut fani. :)

 6. MaaLilla/Jenni sanoo:

  _Se_ Shiseidon sivellin toimii mulla parhaiten meikkipuuterin kanssa. Saa peittävämpää jälkeä kuin normisiveltimellä. Nyt kyllä kiinnostaa kokeilla tuollaista pötkylää, vaikka en kuivaihoinen olekaan. Sä se osaat! :)

  1. Se mun kopiosivellinkin on ihan ok, mutta kyllä mä olen enemmän tykästynyt tähän. :)

 7. Markka sanoo:

  Itse panostin aikoinaan siihen aitoon ja oikeaan beautyblenderiin. On ollut kyllä joka sentin arvoinen pikku pallura. Suosittelen lämpimästi. En ole muuten kovin hifistelijä ja omista kaikkia hullutuksia mutta pinkki pisarasieni oli vastustamaton.

  1. Mahtavaa kuulla! Onnistuneesta löydöstä tulee aina hyvä mieli. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.