Kosmetiikkaintoilija Tukholmassa

 

Jaahas jaahas, ensimmäinen päivä kaupunkiseikkailua takana ja lyhyt välitilinpäätös lienee paikallaan. Aloitetaan sillä, että minulta on sitten turha kysellä mistään suunnista tai sijainneista mitään. Olen sanellut määränpäät siipalle, joka on sitten hämmentävästä kuvaulkomuistista, lapsuudessa hankitun Tukholmatietouden turvin kävelyttänyt meidät perille kohteeseen. Että jos on hukassa Sephorat ja muut, kysykää siipalta.

Pääosan shoppailuajasta käytin Sephorassa. Hiimailin hyllyjen välissä kaikessa rauhassa ja satuin vieläpä paikalle sopivan ruuhkattomaan saumaan. Testailin, kummastelin ja laskeskelin valuuttakursseja yhteensä noin 1200 kruunun edestä. Kallein yksittäinen hankinta oli Narsin puikkopohjustaja, joka kadotti kämmenestäni kaikki uurteet. Siis kaikki! Palataan tähän tarkemmin sitten, kun saan todisteet napattua järkkärillä. Että jos ihmettelitte tuota artikkelin ”almost no filter” -valintaa, niin se johtuu ruokottoman huonosta valosta, jota ei kännykkälaatuisesta kuvasta enää jälkikäteen parannella. Narsin lisäksi ostin pari kynää MUFE:lta (ennenkuulumatonta, nyt on kuulkaa maailmankirjat solmussa), yhden Sephoran oman meikkikynän (joka jätti kämmenselkään niin kauniin tahran, etten tiedä uskallanko lähestyä sillä silmääni ollenkaan..), yhden kaksoiskynsilakan ja viisi Sephoran omaa tuotetta, jotka on tarkoitettu joko saamaan kaunistautuva ihminen luonnontilaan tai peittämään sen luonnontilan ominaishaju.

Ei auennut arvoitus vai? No tulkataan: Kaksi kynsilakanpoistopurkkia joista toinen glitterille, jes!; yksi kynsilakanpoistoaine; yksi misellivesi; yksi silmämeikinpoistogeeli ja yksi deodorantti. Kylkiäisiksi lykättiin nyrkillinen erilaisia Glamglow’n naamioita.

Hymyilin Sephorasta poistuessani niin leveästi, että vastaantuleva tyttö katsoi ensin kummissaan, huomasi sitten sutatun kämmenselän jatkeena roikkuvan mustavalkoisen kassin, naurahti ja nyökkäsi. Nyökkäsin hymy entistä leveämpänä takaisin ja ohitimme toisemme kuin salaliittolaiset. Vain purkkihullu ymmärtää purkkihullua.

Notkuin toki Sephoran lisäksi myös kaikilla kolmella keskustan MAC-pisteellä. PUBissa oli hiljaista ja pienehkö valikoima, Åhlensilla tuttuun tapaan järjetön ryysis ja sen aiheuttama kireähkö ilmapiiri ja kolmospesällä NK:ssa sopivasti touhua ja luontevaa juttuseuraa. Ostin muutaman jutun tuliaisiksi, mutta omissa hankinnoissani satsasin tällä kertaa määrän sijaan pröystäilyyn. NK:n tytöt saivat juuri eteensä täydennyskuorman MAC-herkkua ja kiskoivat sieltä eteeni suuren mustan meikkilaukun. Tai -kassin, ehkä se on parempi termi. Se avattiin, sitä ihmeteltiin, siliteltiin ja sen hinta tarkistettiin. Iik. Liian kallis. Ihana, mutta aivan liian kallis. En kertakaikkiaan raaskinut.

Koska näette tuon samaisen laukun tässä muiden ostosteni takapiruna, laskittekin jo ehkä, että mieli muuttui matkan varrella. Purin äkisti leimahtanutta ihastustani siipalle, joka hellän päättäväisesti alkoi kuljettaa keskustelua siihen suuntaan, että olisin suorastaan ajattelematon, jos jättäisin veskan ostamatta. No palasin sitten suu vehnäisellä takaisin NK:lle varttia ennen sulkemisaikaa ja kaappasin laukun kainaloon. Ymmärrän, että kyseessä on vain musta laukku, (jonka sisällä on miljoona taskua, vetoketjua ja mahdollisuutta) mutta jos riittävän moni inahtaa kiinnostuksen merkiksi, voin esitellä sen erikseen.

Huh! Huomenna vedetään ns. viimeistelykierros, jonka aikana varmistan, että mitään pakollista ei jää ostamatta. Ymmärsitte varmaan sarkasmin. Muutama alkuperäisellä ostoslistalla keikkunut hankinta jäi saamatta, joten ehkä jotain pientä vielä niiden tilalle. Pikavisiitti Mujille, kenties?

Sephoran valikoimaa kollasi vastikään myös neiti Myy, jonka blogista löydätte muutamia yhtäläisyyksiä yllä lueteltuihin. Vertaissuosittelua tehokkaimmillaan!

* * * * *

Did some beauty shopping in Stockholm. A quick haul from Sephora included one primer from NARS, two eyeshadow pens from MUFE, one liner from Sephora’s own label, a two-sided nail polish from Nails Inc. and a bunch of makeup removers from Sephora’s own label. Also bought a huge makeup bag from NK’s MAC, which I will give a more in depth review soon.

17 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Ihana laukku ja ihana siippa! Meillä käy monesti samallalailla. En itse raaski, mutta joku muu hoitaa kyllä sitten homman kotiin.
  Voin vain kuvitella tyytyväisyyttäsi! :)
  Kerrohan ihmeessä, poistiko glitterit paremmin se ihan siihen tarkoitettu poistoaine!

  1. Joo, kerron! Myyjä sanoi, että sieni on tässä glitterpurkissa karkeampi ja poistoaine vahvempaa kuin tavallisessa. Odotukset ovat korkealla! :)

 2. Salla sanoo:

  Laukkuesittely! Kyllä! :)

  1. Roger that!

 3. JohannaW sanoo:

  Kerro nyt ihmeessä tuosta veskasta! :)

  1. Äänesi on laskettu!

 4. LiisaK sanoo:

  Kuulostaa niin hyvältä! Ah ja voi, mäkin haluan Tukholmaan <3

  1. Täällä on kiva käydä! :) Meiltäpäin on tietty helpot edellytykset lähteä, kun ei tarvitse muuta kuin kävellä laivaan ja laivasta sitten takaisin kotiin. :)

 5. Tiina sanoo:

  Laukusta olen myös kiinnostunut. Inhoan ruuhkia ja huonoa palvelua, joten onko NK:lla MAC:in hinnat samat kuin Ålensilla?

  1. Mielestäni hinnat olivat suunnilleen samoissa. Kautta linjan MACin tuotteet ovat Ruotsissa kalliimpia kuin Suomessa, joten suosittelen säästämään sinne etupäässä sellaiset hankinnat, joita ei voi täällä kotopuolessa tehdä.

 6. Nars pohjustus? sanoo:

  Hei, viittisitkö kertoa jo sen NARS- pohjustuksen nimen, tahtoo googlailla =)

  1. No googlaamaan mäkin sen jouduin, kun se on hautautuneena jonnekin matkalaukun sisuksiin..! :)

   Instant Line & Pore Perfector on taikapuikon nimi.

 7. Sanna sanoo:

  Laukkuesittely ehdottomasti. :)

  1. Selvä! :)

 8. Loora sanoo:

  Haluu nähdä laukun!

  1. Riittävästi ääniä kasassa, käyn hommiin! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.