Kynsikuvausten kulisseissa

Olen pitänyt työelämäni poissa blogista tarkoituksella, mutta raotan nyt hetkeksi salaisuuksien verhoa ja tarjoilen muutaman kulissiotoksen kuvauksista, jotka uuttera kynsikollega tempaisi kasaan. Saimme pienessä, mutta sitäkin rämäpäisemmässä kouluttajaryhmässämme idean osallistua syksyllä järjestettävien kynsikilpailujen kuvakategoriaan. Aihe oli jämptisti kutkuttava, saimme askartelua varten kokonaiseksi päiväksi salongin käyttöön ja kun vielä saimme kuvaajaksi ammattilaisen, joka on ikuistanut voitokkaita taideteoksia aiemminkin, ei kutsusta voinut kieltäytyä.

Koska tykkään tehdä asiat mutkan kautta, aloitin hankkimalla itselleni mallin. Ylipuhumiseen kului yllättävän vähän aikaa ja sopimukseen päästiin jo heti ensimmäisellä neuvottelukerralla. Mallin kynnetpä eivät olleet ihan priimat, sormetkin kiemurtelivat vähän miten sattuivat ja käsikarvatkin olivat ajelematta. Nakki napsahti siis siipalle, kuten ehkä jo arvasittekin.

Perinteisestihän kynsimalliksi haetaan kissojen ja koirien kanssa mahdollisimman kauniita kynsipetejä, suoria sormia ja sileää ihoa – mutta koska vastahanka on toinen nimeni, lähdin hymy korvissa talsimaan tässä vähän rujommassa suossa.

Koska kynsistä otetut kuvat osallistuvat kilpailuun, en voi näyttää valmiita otoksia enkä edes lähikuvia kynsistä, mutta muutaman tunnelmaruudun kuvauksista sentään. Kuvauksen aihe mahdollisti säälimättömän sottaamisen ja pääsin estottomasti leikkimään pigmenteillä, maaleilla, folioilla ja saksilla. Sakset olivat mallini kannalta ehkä se ikävin apuväline, sillä niillä suoritetun operaation jälkeen tämä tarvitsi muun muassa avustajan vessaan, hihhih. Koko päivän kohokohta taisi kuitenkin olla se, kun sekoitin käsisaippuasta ja pigmentistä ”öljyä” ja pääsin kaatelemaan sitä urhean mallini päälle. Vitsi, vieläkin tulee lämmin fiilis kun muistelen niitä viimeisiä minuutteja. Siippa tuskin muistelee yhtä läpimästi tuon valkoisen paidan pesemistä.

Lupaan näyttää kisakuvat teille heti kun ne ovat ristiretkensä tehneet, mutta tällä välin haluaisin herätellä keskustelua aiheesta Maailman Paras Siippa. Käsi ylös, kenen muun mies lähtisi pää pystyssä kynsimalliksi ja kuvattavaksi?

7 Comments Lisää omasi

 1. Myy sanoo:

  Siippa ansaitsee paljon kehuja!

  P.S. Tahon sulle kynsimalliksi. <3

  1. Hei joo, nerokas idea! Mulla on seuraavat kuvaukset jo sovittuna, varaan sut ruoka- ja huutonaurupalkalla!

 2. Emma sanoo:

  Hyvä Siippa!!! Irtopisteitä ropisee!

  1. Pili pili pom!

 3. Taru sanoo:

  Paha sanoa kynsimmalliksi lähtemisestä, mutta kyllähän tuo mukisematta joka hömpötykseen osallistuu <3 Oli ohjelmassa sitten kestovaippa- tai kantoliinayhdistyksen tapahtumat, sukkapuikkojen osto tai kangaspuiden kasaus, aina yhtä messissä :D

  1. Ihana mies <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.