Paras huulipuna

linkit

Mikä huulipuna pysyy parhaiten? Helppokäyttöinen huulipuna? Huulipuna jota ei lisätä? Mikä on paras huulipuna?

Ystäväpiirissä minut tunnetaan siitä, että olen kokeillut vähän kaikkea. Siis meikkejä. Enkä liioitteluvaimentimen vuoksi tietenkään voi sanoa että ihan kaikkea, mutta paljon kaikkea. Ja siksi saan usein vastailla vähemmän meikkaavien ystävien kysymyksiin siitä, mikä olisi mahdollisimman helppo tapa ehostautua, niin että lopputulos pysyy paikoillaan ilman parantelua.

Pohja- ja silmämeikkiin vaikuttavat niin monet seikat, että on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, mutta huulimeikkien kohdalla olen kohdannut elämäni rakkauden, jota silmät tuikkien suosittelen jokaiselle, joka suostuu kuuntelemaan.

Mikäli olette sattuneet käymään tämän blogin äärellä sen kultavuosina, olette saattaneet pistää merkille, että juuri huulipunia on sattunut siunaantumaan. Osin tämä johtuu työhistoriastani meikkaajana, mutta kiitettävän lohkon kokoelmasta olen hankkinut omilla nannarahoilla. Eli kokeiltu on. Yhdistelty, kerrostettu, pohjustettu, puuteroitu, kiinnitetty ja hienosäädetty sekä yksin että taitavien ex-meikkaajakollegoiden opissa, mutta (ja nyt sanon tämän julkisesti vain kerran, toivotaan että valintaa ei oikeasti tarvitse tehdä) tarvittaessa olisin valmis luopumaan koko 120+ huulipunan kokoelmasta ja punaamaan huulet jatkossa vain MAC Retro Matte Liquid Lipstick -punalla.

Voitte tarvittaessa pitää pienen sulattelutauon. Tässä on nieltävää, tiedän.

Miksi se on paras? Miksi minulla on ainoastaan ylistäviä MAC Retro Matte -kokemuksia?

Siinä on hurjasti pigmenttiä. Yksi ainoa veto riittää – ei tuputtelua, paikkailua tai hienosäätöä.
Sen voi levittää suoraan hylsystä. Applikaattori on tarkka, eikä erillistä kynäpohjaa tai levityssivellintä tarvita.
Se on superriittoisaa. Koska pigmenttiä on tuhannesti, tuotetta tarvitaan vain pikkiriikkinen  nökö.
Sävyjä voi sekoitella. Lempparijuttu, ihan parasta! Rrrrakastan miksailla omia sekoituksia näistä punista, sillä kahden sävyn neljäsosa-aplikaattorillisella (hihi, sana-artesaania leikityttää) sekoittaa punan koko huulille. Instasta voi kurkkia muutamia tuotoksia, sinne olen purkanut huulipunarakkautta estoitta. Ja miksi miksailu, liukuvärit ja kaikenlainen kikkailu näillä punilla ON parasta, on siis se että…
Se pysyy. Se jumankauta istuu huulilla kolmen ruokalajin illallisen, kellon ympäri kestävän juomisen (kaverin puolesta kerron), kuolaunet lentokoneessa ja tyynyynhautautumiskooman olohuoneen sohvalla. Ei tahri, ei murustu, ei tartu lasiin (kaveri juo tosi paljon) eikä siipan poskelle – jos tuikkaa hellästi eikä viikon erossaolon jälkeen.

Huulille kuivuvan mattahuulipunan konsepti löi täysteholla läpi vasta sen jälkeen kun olin jo vaihtanut duunipaikaksi kotitoimiston, mutta ai että mä olen tästä keksinnöstä kiitollinen!

Olen kuullut toisten valittelevan että mattahuulipuna kuivattaa, mutta itse en oikein allekirjoita tätäkään. Jos huulet ovat ennen levitystä kuumottavan kuivat, sutaisen alle kerroksen MACin Lip Base -puikkoa (apua, oliko se edes tuon niminen, hyvä isä olen ollut poissa kauan), mutta kylmästi olen repaleisille huulillekin välillä tätä pyyhkäissyt, enkä näe mitään ongelmaa levittyvyydessä, lopputuloksessa tai jälkikäteen.

Tuotteiden hinta keikkuu muistaakseni jossain 27e korvilla. Oma 14 sävyn kokoelmani kaipaisi jo kipeästi lisää jäseniä, mutta kaikki kiinnostavat vakiovalikoiman sävyt olen jo poiminut. MAC Retro Matte Liquid Lipcolour -huulipunia myy mm. °Bangerhead.fi.

Kokoelmani näyttää siis tältä (alavasemman punaiset toistuvat liian lämpiminä):

(ylärivi>>) Flesh Stone, This Modern Age*, Oh Lady, Recollection, Fuchsia Flicker, Personal Statement, Tailored To Tease
(alarivi>>) To Matte With Love, Bengali Tiger*, Feels So Grande, Dance With Me, Fallen Angel*, Young Attitude, Caviar.

*LE, eli kausisävy ja Caviar-sävyä en saanut hyppysiin Suomesta

Sävyjen kesken on inasen eroa koostumuksessa ja näistä esimerkiksi nuo kaksi pinkkiä tuntuvat huulilla huomattavasti kuivemmilta kuin muut. En tiedä liekö kyseessä jokin sävyn vaatima, pigmenttiseokseen liittyvä juttu vai mikä, mutta näitä olen kokenut mukavimmaksi käyttää muihin sävyihin sekoitettuna.

Mitäs sanotte näistä, oletteko kokeilleet? Viehättävätkö vahvat huulet ylipäätään vai viihdytkö paremmin huulirasvassa, kiilloissa tai kevyissä punissa? Ah, olen niin onnellinen että sain takaisin tämän oman höpsön höyryämiskanavani, olen kotona! <3

17 Comments Lisää omasi

  1. Teija sanoo:

    Ihanaa kun palasit höpsölle höyryämiskanavallesi ❤
    Kuulostaa siltä että nuo punat pitää ottaa testiin!

    1. Kiitos! Ja pitää, ihan vilpittömästi suosittelen! :)

  2. Pistän nämä mieleen. Ohuthuulisena huulipunia ei niin vaan lisätä lennosta ilman peiliä, ei edes sävytettyjä huulikiiltoja, ja kynäpohjustusten ynnä muiden kommervenkkien kanssa pelaaminen kesken työpäivän ei varmasti koskaan tuu kuulumaan mun aktiviteettivalikoimaan. Etsin siis aina superpysyviä punia. Nämä sävyt tosin on aika hurjia mun työympäristöön, mutta täytyy kurkkia josko valikoimaan tulisi vähän hennompiakin yksilöitä :D

    1. Joo, tohon tarkoitukseen nää on ilman muuta kokeilemisen arvoisia! Saat hennompia sävyjä sekoittamalla esimerkiksi jotain persikkaa ja vaaleaa ruskeaa ja tarvittaessa koko sotkun voi vaikka levittää sormenpäällä tuputellen, eikä siveltimellä maalaten. Myynnissä on vähän hennompiakin sävyjä, mutta jostain syystä mun kokoelma koostuu enimmäkseen näistä kiljukaulaisista violeteista. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.