Loppuneet joulukuu 2017

Ajattelin elvyttää sammaleeseen painuneen perinteen loppuunkäytetyn kosmetiikan esittelystä. Tekstilaji tuskin tarvitsee kummempaa lavalle saattelua. Aiempia vastaavia pääsette selaamaan täältä.

loppuneet_viilankantolupa_12_17

viilankantolupa_loppuneet_12_17

Ihonhoito

MAC Cleanse Off Oil -puhdistusöljy. Heittämällä paras puhdistusöljy, jota olen koskaan käyttänyt. Kevyt, riittoisa, liukas ja tehokkaasti puhdistava öljy irrottaa kasvoilta kaiken, mitä olen saanut ihoon, ripsiin ja kulmiin tarttumaan. Käytän myös silmämeikin poistoon, eikä tämä jää ohuen koostumuksensa vuoksi harmaaksi kalvoksi silmiin tai kirvele. Kuuskauttaviis, ostan muita vain siksi etten aina raaski maksaa tästä täyttä hintaa. Tällä hetkellä käyttöä odottaa kaksi avaamatonta.

Lumene Soft Touch Hydrating Toner kosteuttava kasvovesi. Tämä maitomainen, liki tuoksuton kasvovesi odotti käyttöönottoaan niin pitkään, että Lumene ehti tehdä kaksi pakkausuudistusta. Mutta kun sain korkin ruuvattua auki, tykkäsin. Ihanasti kosteuttava, täyteläinen kasvovesi teki taikojaan vastapuhdistetulla iholla. Nousee lempparikastiin tämän Kiehl’sin vastaavan kanssa. Juuri nyt käytössä ei ole ihan täsmälleen samanlaista, maitomaisen runsasta kosteuttavaa kasvovettä, joten otan mielelläni suosituksia vastaan.

[comfort zone] Skin Regimen Hydra-Pro Cream Gel** on tehokkaasti kosteuttava tuhdihko geelivoide, joka on suunnattu aikuisuuden ensimerkkejä näyttävälle iholle. Ideaalitilanne on iho, joka kaipaa tukea paitsi ikääntymisen ensimerkkien häivyttämiseen, myös huonoista elämäntavoista johtuvien ihon tilanteiden korjaamiseen. Sokeri, alkoholi, vinoutunut vitamiinien ja hivenaineiden saanti, vähäinen liikunta, stressi ja unenpuute – meikä on kerännyt koko ihoa rasittavan värisuoran ja sopii siksi kuin pipetti kämmeneen tälle sarjalle. Yleensä geelivoiteet pitää yhdistää vähintään öljyyn ennen kuin niiden kosteustehot piisaavat, mutta tämän kanssa riittivät kasvovesi ja seerumi. Mieto unisex-tuoksu. Tykkäsin kovasti ja aion investoida seuraavaan heti kun saan olemassaolevia random-ihonhoitovarastoja vajumaan.

[comfort zone] Skin Regimen Juvenate-Pro Booster** on tehotiiviste, joka on suunnattu em. ihotyypille, mutta jolla painopiste on enemmän ikääntymisen merkkien korjaamisessa kuin tehokosteuttavalla Hyrda-Pro -linjalla. Sisältää mm. masliinihappoa ja retinolia, jota aluksi arastelin, mutta joka osoittautui kerran päivässä annosteltuna myös herkkisiholla toimivaksi. Unisex-tuoksu, jossa jotain jännästi tupakkamaista, mutta en osaa sanoa mistä tuntemus kumpuaa.

Skin Regimen -tuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

Lumene Arctic Aqua 24H Deep Moisture Cream -voidenäytepussukoita käyttelin sievän pinon, sillä yritän nyt projektinomaisesti käyttää hyödyksi kaiken, mitä nurkissa korkkaamattomana lojuu. Yllättävän täyteläinen koostumus ja hyvät kosteustehot tuotteeksi, jolta en odottanut ahaa-elämystä. Tämäkin on jotain vanhaa erää, jota ei ehkä enää ole saatavilla. Jos saisi, voisin suositella.

Meikit

MAC Fix+ -kosteussuihke on tuttu monitoimituote, jota käytän sekä meikin alla, meikin päällä että erinäisten väripigmenttien intensiivisöimiseksi. Saa meikkipohjan näyttämään tasaisemmalta, heleämmältä ja kestämään pidempään. Tämä matkakoko kulki mukana matkapussukassa ja on ihan korvaamaton esimerkiksi lentojen jälkeen. Hienojakoinen sumu ei tuoksu juuri miltään, eikä mikään kokeilemani ole yltänyt tämän konstailemattomuuden rinnalle. Käytössä tällä hetkellä samanlainen matkakoko sekä kaksi avattua täysikokoista – erittäin lämmin suositus.

MAC Brow Sculpt sävyssä Taupe on kiilannut kaikkien kahden tusinan satunnaisesti käyttämäni kulmatuotteen yli kaikkein käytetyimmäksi kulmatuotteeksi. Täydellisen harmaanruskea sävy ja vähän tahmeahko koostumus, joka nappaa hyvin kiinni harvojen karvojen alla vilkkuvaan vaaleaan ihoon. Ykköskikkani luonnollisten kulmakarvojen piirustamiseen: väritä pohja kauttaaltaan vaaleahkolla sävyllä ja lisää sitten tarvittaessa yksittäisiä karvoja tummemmalla sävyllä sinne missä niitä tarvitaan. Kulmanirsoilija suosittelee!

MAC Fluidline -geelirajaukset sävyissä Blacktrack ja Deliciously Rich kuolivat valitettavasti pystyyn pohjattomassa meikkilaatikossani. Käytän meikkejä pitkään voimassaoloajan jälkeen, kunhan ne tuoksuvat ja näyttävät järkevältä, mutta näiden kanssa en uskaltanut enää ottaa riskiä. Levätköön rauhassa, nuo vuonna 2013 korkatut kuomaset. Tykkään koostumuksesta. Se naurettavan riittoisa, helppo levittää ja pysyy erittäin hyvin sekä rasvoittuvalla luomella että valmiiksi kostealla sisäluomella. Pehmeän kullanruskeaa Deliciously Rich -sävyä käytin toisinaan voidemaisen luomivärin tapaan koko luomella. Meikkikuvassa täällä (herranjestas tuota tukkaa ja kapeita lapsenkasvoja!). Suosittelen myös näitä, erittäin käypä hinta tähän suoritustasoon.

Tästä Back2MAC -hylsyt talteen seuraavaa huulipunahimotusta varten ja kohti uusia pullonpohjia. Voisitko ystävällisesti suositella mulle kosteuttavaa, täyteläistä kasvovettä? Jotain sellaista, joka ei tuoksu voimakkaasti eikä maksa idätettyjä ohria?

**Oman talon tyyppejä, teen töitä tämän tuotteen parissa

14 Comments Lisää omasi

 1. Martina sanoo:

  MACin puhdistusöljy on ihana, erityisesti sen tuoksu <3 Ostin nyt ex tempore Cliniquen Take The Day Off-puhdistusöljyn ja aijai.. tykkään kovasti siitäkin!

  1. Ai niilläkin on öljy? Mulla on ollut vaan sitä balmia ja silmämeikinpuhdistusainetta! Talletan käyttövarastoon tämän tiedon heti nyt. MACin öljyssä ei ole kerrassaan mitään vikaa, paitsi että haaveilen saavani saman vielä vähän edullisemmin. :)

 2. JonnaH. sanoo:

  Oon niin kateellinen näistä teidän loppuneiden määrästä, itsellä hyvä jos kaksi purkkia loppuu. :D

  1. Mä olen ajautunut käyttämään vain yhtä tai maksimissaan kahta saman tarkoituksen tuotetta kerrallaan. Aiemmin ei ole loppunut tähän tahtiin mitään, mutta näillä mun jemmaamisgeeneillähän (esim. tuo Lumenen kasvovesi) järkevintä olisi pitää silvullevilkuilulaput silmillä ja keskittyneesti kuluttaa loppuun yksi tuote ennen uuden avaamista. Koska sit myöhemmin mun on jotenkin tosi vaikea saada kiinni saman tuotteen käytöstä, jos se on jo kertaalleen siirretty sivuun – mikä on ihan kestämätöntä sekä luonnon, lompakon että yleisen ruodun kannalta.

 3. Myy sanoo:

  Tämä ei ole maitomainen, mutta se on pehmein (?!) kasvovesi mihin olen törmännyt: Avene Gentle Toner. Se on kaksifaasinen, mutta toinen faasi ei ole öljyä vaan jotain.. sameaa. Mikään pumpulilappuun kaadettu kasvovesi ei ole tuntunut yhtä pehmoiselta ihoa vasten. (Olettaen siis, että etsit nimenomaan pumpulilappu-kasvovettä. Jos kaipaat käsin levitettävää hoitonestettä, niin listaan niitä erikseen. :D)

  1. Juu siis ei pumpulilappuja mun iholle, käsin kaikki! Mä en vaan ole päässyt vielä sisään hoitovesien ja -nesteiden semantiikkaan. Muuttuuko kasvovesi hoitonesteeksi, jos sen levittää käsin? Pohtii nimimerkki Vielä epätietoinen -86.

   Mielelläni otan listan just sulta! :)

 4. Lillis sanoo:

  Komppaan Avenea! Täysikokoinen puteli on hieman tyyris (noin 20e), mutta matkakokoiset versiot hyvinkin edullisia (vitosen hujakoilla). Se on vieläpä ihanan tuoksuinenkin!

  1. Okei, no hei käyn katsomassa kun seuraavaksi ohitan apteekin, kiitos vahvistuksesta!

 5. Itse tykkään eniten The Body Shopin puhdistusöljystä. Toimii sen verran tehokkaasti, että ei kovin edes kiinnosta kokeilla muita öljyjä :)

  1. Ahaa, okei! Onko tää sitä kamomillasarjaa? Muistan joskus kuulleeni, mutta en ole koskaan kokeillut. Kylppärin puolella vetelee viimeisiään Sephoran version ja sille ei ole vielä korvamerkittyä seuraajaa. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.