Kookosduo hiuksille

linkit

Tuotteet saatu PR-näytteenä verkkokauppakeskus Stoorlalta.

Hiusten kasvattelu on ollut pitkäaikaisprojektini jo tovin ja koen sitoutuneeni hiusten hoitamiseen keskimääräistä hartaammalla perehtyneisyydellä. Kun pitkän testailun ja rehdin nirsoilun jälkeen olen löytänyt omalle tukalleni toimivimmat tuotteet, olen hennosti vastahakoinen testaamaan mitään uutta.

Kun sain nämä tuotteet testiin sivustonsa korkanneelta Stoorlalta ja purin ihmetystäni instavideoissa, sain yksityisviestin vanhalta työkaverilta, joka kehaisi erikseen tätä kookosduoa. Hänellä on erilainen hiuslaatu ja mieltymykset ovat muutenkin aina henkilökohtaisia, mutta tämän suosituksen saattelemana kiikutin kookostyypit kylppäriin, vaikka kookos ei tuoksuna kuulu lemppareihini.

kookosoljy_hiukset

OGX Coconut Water Shampoo & Conditioner* -kaksikossa on tuntuva, makea kookoksen tuoksu silauksella sitruunaisuutta. Yllättävän sivuutettava elämys siihen nähden, että normaalisti en tosiaan välitä tästä kovakuorisesta hedelmästä yhtään. Tuoksu ei tartu hiuksiin kovin pitkäksi aikaa, mutta leijailee kylppärissä niin että muut läsnäolijat sen erikseen ilahtuneina huomioivat.

Läpinäkyvä sampoo on geelimäisen lohkeavaa ja vaahtoaa runsaasti. Tuote ei sisällä sulfaatteja, mikä käy mainiosti yksiin tukanpesumieltymysteni kanssa. Hiukset jäävät sampoon jäljiltä kuohkean pehmeiksi ja aavistuksen liukkaiksi – yhdistelmä, jota en ole aiemmin tavannut. Hiukset tuntuvat puhtailta, mutta on selvää, että joko pesuteho ei ole kovin voimakas tai sitten tuote jättää hiuksiin jonkinlaisen liukkautta aiheuttavan kalvon. En pistä pahakseni, mutta tämä piirre erottui omissa hiuksissani niin voimakkaasti, että halusin kirjata sen tähän pohdittavaksi. Erittäin miellyttävä elämys.

Hoitoaine on täyteläisen paksua ja jos mahdollista, vielä vähän makeamman tuoksuista kuin sampoo. Oman hamppulatvani kanssa kaipaan hieman tehokkaammin kosteuttavaa ja hoitavaa tuotetta, sillä tuntuu että tämän kanssa pitkä latva jää jotenkin ”auki”. Ei karheaksi, mutta ei myöskään hoitoaineella käsitellyn tuntuiseksi – mikä on juuri se ominaisuus, jota hoitsikalta erityisesti kaipaan. Lyhyemmälle tukalle kevyempi hoitoaine sopii ja tukka jää kivasti ilmavaksi, mutta oma kuontaloni heittäytyy jälkiöljyistä huolimatta sähköiseksi.

ogx_kokemuksia

Vaikka monasti kuulee hiustuotteita valittavan sillä perusteella, että tukka ei muutu raskaaksi tai pysyy ilmavana, en tällä pehkolla koe aiheelliseksi vältellä tukan raskauttamista liian hoitavilla tuotteilla, sillä en usko että näin pitkä tukka muuttuu yhtään ilmavammaksi vaikka millä pesisi ja hoitaisi. Sen sijaan pehmeys ja sileys ovat ehdottoman toivottuja ominaisuuksia näin ikääntyneessä keratiinikasvustossa, joten tämä hoitoaine sai ystävällisen, mutta pahoittelevan hylsykirjeen ja hoitoainevirkaan rekrytään edelleen pestiinsä paremmin sopivaa tyyppiä.

Isot 385ml pullot on helppo kopata mukaan useammastakin marketista ja verkkokaupasta ja niiden hinta pyörii n. 12 euron korvilla. Mikäli päälaellasi keikkuu lyhyehkö tai kohtuumittainen reuhka jota peset melko tiiviisti ja satut vielä diggailemaan kookosta tuoksuna, saattaisit pitää näistä. Kovin huonokuntoiselle tukalle ei tämän hoitsikan pehmennysteho riitä, enkä suosittele ostamaan kumpaakaan sokkona, mikäli kookoksen tuoksu ei normaalisti ole juttusi.

OGX-tuotteita myy mm. °Eleven.

2 Comments Lisää omasi

  1. Maija / Kivipuuteri-blogi sanoo:

    Minäkään en riemusta kilju kookostuoksun kohdalla, mutta tämä duo toimi tosiaan erittäin hyvin. OGXn argan-sarja oli musta kevyempi hoitavuudeltaan, joten kookos oli enemmän mieleeni :)

    1. Kiva kuulla! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.