Optiat – kahvikuorinta vartalolle

Vanhoista kahvinpuruista keitelty ylellinen vartalokuorinta löysi tiensä suihkuhyllyyn testikappaleena ja alkuepäilyjen jälkeen tiristelin viimeiset murut ulos eilen. Tänään esittelyssä Optiat Pick Me Up Coffee Scrub Lemongrass Lifter*, joka on saatu PR-näytteenä NHS:ltä.

optiat_scrub_kokemuksia

Kierrätetystä kahvista tehty kuorinta on ehdottomasti ylellisyystuote. Vastaavan tuotteen voisi tuoksua ja öljyä lisäämällä sekoittaa helposti myös kotikeittiössä, mutta tässä konseptissa vaiva on puolestani nähty ja kaupan päälle tulee parempi omatunto hukkaan heitettävän globaalin kahvimassan vähentämisestä. Hintaa tällä 200g elämyksellä on NHS:llä noin parikymppiä ja tuoksuvaihtoehtoja on neljä.

Sitruunaruoho ja kahvi oli yllättävän täpäkkä yhdistelmä ja tuntui alkuun hieman vieraannuttavalta. En keksi yhteyttä, jossa kahvi ja kirpakka sitrus normaalisti esiintyisivät kimpassa ja muutamalla ensimmäisellä nuuhkaisulla pelkäsin jo tehneeni virhevalinnan tuoksun suhteen. Säännöllisessä käytössä sitruunaruoho jäi taustalle ja aromiestradin valtasi valloittava kahvi.

Kahvin lisäksi kuorintatehoa lisäävät ruskea sokeri & merisuola ja kosteuttavista ominaisuuksista vastaavat karitevoi sekä manteli-, limetinkuori-, sitruunaruoho- ja kookosöljyt. Iholle suojaavan kalvon jättävä karitevoi tekee koostumuksesta jäykän ja massa hiipii tuubista ulos vain voimakkaalla puristusotteella. Alkuun pelkäsin, että tuubin yläsauma pettää, mutta ihan viimeiseen ripenään asti sain kahvimadon suostuteltua ulos ehjästä kuoresta. Hyvä, yllätyin!

kahvi_kuorinta_optiat

Kuorivat partikkelit olivat rouheita ja hyvällä tavalla raapivia. Näillä oli miellyttävä reippaasti pyöritellen ohennella sääriin kerrostunutta kuollutta solukkoa ja vähän hellemmin ottein virkistää käsivarsia ja yläkroppaa. Pehmoinen karitevoi- ja öljypohja jätti iholle suojaavan kalvon, joka toisinaan tuntui vielä seuraavana päivänä suihkussa, muttei kuitenkaan häirinnyt minkäänlaisella tahmeudella päivän aikana. Erittäin hyvä suoja-tahma-suhde, siis!

Erikseen on mainittava tämän kuorinnan valitettava haittapuoli, eli sotkuisuus. Kahvi tuo tuotteeseen sille ominaisen tummanruskean värin, joka yhdessä veden kanssa ohenee hämmästyttävän laajalle leviäväksi ruskeaksi pisara-armeijaksi, jota on jälkikäteen hätyyteltävä seinistä ja lattialta. Mikäli kylppärini olisi pieni tai siihen kuuluisi suihkuverho, en usko että olisin ihastunut tuotteeseen.

Hauska kahvikuorinta tarttui käteeni muita käytössä olevia kuorintoja useammin ja mikäli hinta olisi aavistuksen edullisempi, voisin kotiuttaa seuraavaksi kokeiluun mandariinikahvin. Loppuadjektiivit: arvokas ja sotkuinen, hauska ja tehokas.

Oletteko kokeilleet kahvikuorintoja, omia tai ostettuja? Mielipiteitä puolesta tai vastaan?

 

*PR-näyte, saatu testiin blogin kautta

One Comment Lisää omasi

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.