Testissä kahvikuorinta ja kahviöljy

°Sisältää mainoslinkkejä

Tuotteet saatu PR-näytteenä.

Tiedättekö sen tunteen, kun on sanonut aivan liian moneen asiaan kyllä ja aivan liian harvoin kuiskannut ei – vaikka näiden tasapaino on yksiselitteisesti tärkeimpiä mielenrauhan lähteitä? No, sattuuhan näitä. Energiajuomien ja vahvan aamusumpin lisäksi olen näinä ylibuukattuina päivinä viehtynyt kahvikosmetiikkaan, joka tekee paitsi hyvää iholle, auttaa jollain jännällä tasolla uskottelemaan, että kaikki päättyy (tälläkin kertaa) hyvin.

kahvi_ja_iho

Sain blogitestiin kolme kahviöljyä hyödyntävää tuotetta, jotka kaikki puhuttelevat kahvihammastani hieman eri kulmista.

balmyou_kahvi_oljy_kokemuksia.jpg

Kahviöljy kasvoille

BalmYou Pure Arabica Coffee Oil -kahviöljy on tuhdisti sitä itseään, 100% coffea arabica seed oil -öljyä. Voimakkaan kahvinen elämys on myös koostumukseltaan tuhtia ja riittoisaa ja levittyy iholle täyteläisen ravitsevana. Omalla ihollani olen kokenut parhaaksi lisätä tipan kahviöljyä joko kasvovedellä kostutetulle, valmiiksi liukkaalle iholle tai sekoittaa kasvovoiteeseen ennen levitystä. Sellaisenaan kahviöljyn hieman tahmeahko koostumus ei levity iholle ihanteellisesti, vaan se kannattaa hieromisen sijaan painella kasvoille kämmenillä.

Toinen kikka, jossa intensiivisesti kahvilta tuoksuva öljy on osoittautunut oivalliseksi, on käsivoiteeseen sekoitettuna. Kun lisään työpäivän aikana käsivoiteen sekaan tipan kahviöljyä, energiatasot nousevat silloinkin, kun kahvin juominen ei enää yöunien kannalta ole järkevää. Lisäksi kämmenselät saavat kahviöljyn mukana annoksen ravitsevaa hoivaa.

upcircle_face_serum_kahvi_seerumi_kokemuksia.jpg

UpCircle Face Serum With Coffee Oil -kasvoseerumi on kahviöljyä hyödyntävä, kevyt seerumi, jonka koostumus on juokseva ja tuoksu raikas. UpCircle-seerumissa on kahvin lisäksi laaja kattaus muitakin öljyjä: auringonkukkaa, tyrniä, jojobaa, ruusunmarjaa, vadelmaa, safloria, pomeranssia, palsamipelargonia, sitruunaa, palmarosaa, vetiveriä, ruusua ja kehäkukkaa. Laaja kirjo erilaisia öljyjä tekee kahviseerumista ihotuntumaltaan miellyttävän, helposti imeytyvän ja herkullisen tuoksuisen. Tässä tuoksu on selkeästi kukkaisampi ja kahvi tuntuu vain miedosti taustalla.

Ohutta kahviseerumia olen käyttänyt normaalin kasvoseerumin tapaan kasvoveden imeydyttyä, ennen kosteusvoidetta. Sopii erityisen hyvin kuivalle ja aikuiselle iholle.

upcircle_coffee_scrub_kokemuksia

Kahvikuorinta vartalolle

UpCircle Body Scrub Tangerine -kahvikuorinta on vartalolle tarkoitettu, kierrätettyjä kahvinpuruja hyödyntävä ravitseva ja kosteuttava hemmottelupommi. UpCircle tunnettiin ennen nimellä Optiat, kunnes Optiatin tiimi osallistui Leijonanluola-ohjelmaan, sai peesiin sijoittajia ja uudisti brändin. Olen esitellyt sarjan aiemman kahvikuorinnan täällä. Uusi UpCircle-alumiinipakkaus tuntuu jämäkämmältä, näyttää tyylikkäämmältä ja on helpompi kierrättää kuin aiempi Optiat-muovituubi.

Mandariinin ja kahvin tuoksuyhdistelmä on hurmaava, eikä vaatinut yhtään samalla lailla totuttelua, kuin aiempi sitruunaruoho ja kahvi. Ilkeät kielet väittäisivät, että kahvin kanssa on mutusteltu liikaa jaffakeksejä – mutta onneksi täällä mennään posin kautta eikä turhaan muistella menneitä.

Kahvikuorinnan ihotuntuma on rouhea ja öljyinen ja reippaan pyörittelyn, huuhtelun ja kuivauksen jälkeen iholle jää ihanan suojaava öljykerros, joka ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Aavikkoiho kiittää!

kahvikuorinta_blogi

Saako kahvinpuruja kaataa viemäriin?

Kahvikuorintojen yhteydessä nousee usein esille kysymys kahvinpurujen huuhtomisesta viemäriin, joten jututin maahantuojaa asiasta. Valmistaja oli testannut asiaa tahollaan ja todennut, että vartalon kuorintaan käytettävä määrä on sen verran pieni (n. 2 rkl) ja kuorinnassa käytetty hienonnettu kahvinpuru niin hienojakoista, ettei ongelmaa viemärien tai vedenpuhdistamojen kanssa pitäisi syntyä.

Kahvinpurut eivät liukene veteen, joten suoraan kahvinkeittimestä puruja ei tietenkään saa kaataa viemäriin, mutta pieninä määrinä vartalokuorinnan mukana huuhtoutuvien murujen ei siis pitäisi tuottaa ongelmaa. Monissa vartalokuorinnoissa käytetään myös erilaisista siemenistä saatuja rouheita, jotka käyttäytyvät viemärissä samalla tavalla kuin kahvinpurut.

Vartalotuotteiden kannalta kaikkein tärkeintä on luonnollisesti pitää viemäristä poissa vanhanaikaiset mikromuovihelmet, joiden haitallisuuteen on onneksi viime vuosina toden teolla havahduttu.

kahvioljy_kosmetiikka

Tunnustaako joku muu käyttävänsä kahvia pillastuneen mielen tyynnyttämiseksi? Oletteko kokeilleet kahvikuorintaa tai tehneet sellaista itse?

UpCircle-tuotteita myy mm. °Jolie.

4 Comments Lisää omasi

  1. UpCirclen kuorinnat <3 <3 Mulla on hankintalistalla tuo öljyseerumi ja olen lähes varma, että tulen pitämään siitä. Tuo vartalokuorinta olisi takuulla myös mieleeni. Optiatin uudistus osui kyllä ihan nappiin.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Joo toi seerumi on tosi kiva, vaikka siinä tosiaan se kahvisuus jää selkeästi enemmän taustalle. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.