Loppuneet heinäkuu 2018

Historiallisen helt- – -ttileerisen ihanan heinäkuun anti keskittyi erikseen nimeämättömästä syystä aurinkosuojatuotteisiin ja päivittäishygieniaan. Rakastan lämpöä ja diggailen auringon valosta ammennettavaa energiaa – enkä rakastanut kylmää ja sateista viime kesää erityisen antaumuksellisesti – mutta ihan pikkiriikkisen kriitiikkiä  nyt luontoäidin sarkasmille. Ehkä opetus vähälumisesta kesästä ponnettomasti veistelevälle härmän kansalle on nyt annettu ja elämä voi jatkua myös ilmastointilaitteen ulottumattomissa.

loppuneet_heinakuu_2018

aurinkosuoja_puuteri

Kasvot

Jane Iredale Powder Me SPF* -aurinkosuojapuuteri sai erityismaininnan jo alkukeväästä ja tuputeltuani tunnollisesti otsan maksaläikkää piiloon ennen kuin nenänpää aamulla edes kääntyi ulko-oven suuntaan, tämäkin sitkeä pitkänmatkalainen tuli tiensä päähän. Aurinkosuojakerroin 30 ei ole koskaan tuntunut näin kevyeltä tai helpolta lisätä päivän mittaan, täysin timanttinen tuote. Metsästin aikani jälleenmyyjää, kunnes löysin oikean langan ja kiskaisin tutulta hoitolalta postituspalveluksen. Eli lisää on jo ostettu, ilman en enää osaisi olla. Tämä pikkupurkki siirtyy pesun kautta uudelleentäyttöön. Vahva suositus myös otsaltaan kaiken muun suojan suoraan silmiin hikoilevalta siipalta.

[comfort zone] Skin Resonance Cream Oil Cleanser** on voiteesta öljyksi muuttuva puhdistustuote, jota käytin aamupuhdistuksen ykkösvaiheena. Aavistuksen jäykähkö voide suli kasvoille hieroessa ihanan liukkaaksi öljyksi, jolla kasvot oli miellyttävä puhdistaa aamukankeana kiukutellen. Neutraali tuoksu ja riittoisa koostumus, tykkäsin. Skin Resonance -linja on uudistunut, enkä ole vielä ehtinyt testata tuotteen uutta, kokonaan tuoksutonta versiota, mutta tilanne korjaantunee seuraavien viikkojen aikana.

Comfort Zone -tuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

Sensai Silky Purifying Milky Soap* -maitosaippua (okei, vähän kömpelöä, mutta mielestäni tämä ei ole puhdistusmaito eikä oikein saippuakaan) oli edelleen omalle iholleni liian tujakka, joten pikkupullo pesi siipan suihkuhyllyssä. Kiristely alkaa heti tuotteen huuhtouduttua ja mieluummin valitsen kuivalle iholle tuotteen, joka jättää sille hieman suojaa, kuin pesee pois kaiken. Olen kuullut tästä perin rakastuneita kommentteja, mutta kuivaihoisena en valitettavasti voi suositella.

aurinkosuoja_lapsille

Vartalo

Dove Go Fresh Nourishing Body Wash Revive -suihkugeeli siirtyi myös siipan hyllyyn, sillä koska suihkutuotteissa piisaa, valitsin omaan käyttöön elämyksellisemmän vaihtoehdon. Perushyvä edullinen tuote. Ei kuivata ihoa ja granaattiomenan tuoksu on miellyttävän kevyt.

[comfort zone] Sun Soul Milk Kids SPF50+** -aurinkosuojavoide on osoittautunut kullanarvoiseksi vaaleahipiäisen pienen pellavapään suojaamisessa, mutta olen nauttinut sen käyttelystä myös itse. Koostumus on ihanan ohut, eikä jätä iholle yhtään tahmaa tai vaaleaa kajoa. Aurinkosuojavaikutus pysyy iholla vesileikkien tiimellyksessäkin koko päivän ja vaalea lapsi on vielä loppukesälläkin vaalea lapsi. Tuoksuttomuudesta plussaa, lasten iholla lisättyjä tuoksuja ei mihinkään tarvita. Näitä on meillä auki useampi kerralla, joten loppuvatkin usein pareittain.

Comfort Zone -aurinkotuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

Rexona Maximum Protection Anti-Transpirant on voidemainen hikisalpa, jota hehkuttelin viimeksi helmikuussa, täällä. Se lukitsee alleen kaiken muun paitsi kahviyliannostuksen nostattaman kofeiinihien ja on vakiinnuttanut asemansa myös kaveripiirissä. Koska jostain pitää näin hyvässä diilissä tinkiä, tummien vaatteiden kanssa pitää olla varovainen. Loistava apu liikahikoiluun, pitää kainalot kuivana paremmin kuin yksikään kokeilemani apteekkituote tai kirvelevä hikoilunestomyrkky (Absolut Torr, katson sinua, hyrrrr).

loppuneet_hiustuotteet

Hiukset

Matkakokoinen Davines Love Conditioner on jo toinen laatuaan, täysikokoinen loppui huhtikuussa. Vähän etäännyttävä oliivin tuoksu, mutta hauskasti lohkeava hoitoaine silottaa tukan kauniisti, eikä valu vaikutusaikana kaakeleille. Eettisesti tuotettu luottosarja vaativalle kuluttajalle. Ei turhia silikoneja tai voimakkaasti peseviä ainesosia, vaan runsaasti luomua ja uusiutuvan energian tuotantoketju. Seuraava Davines-hoitoaine on jo korkattu käyttöön, näin pitkän tukan kanssa en hevin vaihda merkkiä.

Davines-tuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

Batiste Dry Shampoo Cherry kesti käytössä täsmällisesti tutut kaksi kuukautta, on se veijari. Paras kokeilemani kuivasampoo, ei neuvotteluvaraa. Yritän tässä kohtapian kertoa vähän tarkempia perusteluja, sillä hoksasin, että olen hehkuttanut Batisten aristokraattista olemusta jo vuosia, mutta en ole koskaan omistanut sille omaa postausta – karmea vääryys. Erittäin kovalla käytöllä nyt kun tukassa on suoraväri, jonka pesutiheyttä pitää säännöstellä.

Biozell Color Mask Chocolate* oli harha-askeleni juuri ennen hiusten shokkivärjäystä, kun olin jo ehtinyt hakeutua maitojunan tuntumaan vapaan värjäysajan saalisretkellä. Kun ajatus hiusmuutoksesta oli jo ottanut tulta alleen, mutta vapaita aikoja näin työlääseen projektiin ei tuntunut löytyvän, kaivoin hätäpäissäni kaapista tummanruskean hoitonaamion ja valelin sen kerralla hiuksiin. Yllätyksekseni tukan sävy muuttui selkeästi tummemmaksi ja hitusen punertavammaksi – en odottanut niin näkyvää värimuutosta käsittelemättömään tukkaan pelkällä värinaamiolla. Käsittelyä kaipasivat tämän tuubillisen jälkeen valitettavasti myös kylppärin ja vessan kaakelit, kun tällaisella pigmenttipommilla lähti kikkailemaan täysin värjäystaidoton, silmä-käsikoordinaatiojonosta aikanaan lintsannut n00b. Näissä kuvissa ero ehkä jollain lailla näkyy, vaikka valotus onkin vähän erilainen:

Voin siis suositella itse tuotetta, kunhan käyttäjällä on alkeellinen haju siitä miten pitkälle väriä roiskuu ja miten hankalaa sitä on saada laattasaumoista tai lavuaarista irti, jos sen kanssa sählää. Edullinen ja helposti saatavilla.

Loppumisen rajamailla sinnittelee juuri nyt niin monta purkkia, että ensi kuussa soisi olevan rutkasti puitavaa. Onko teillä muilla ollut heinäkuussa elämää ilmastoitujen tilojen ulkopuolella? Jos saisit ottaa autiolle saarelle yhden aurinkosuojatuotteen, mikä se olisi? (Miksi tämä ajatusleikki muuten aina vie leppeästi huojuvan palmun alle, eikä ulkosaaristoon kivettyneen käppyrämännyn syleilyyn?)

 

*Saatu blogin kautta
**Oman talon tyyppejä, teen töitä tämän tuotteen parissa

 

5 Comments Lisää omasi

 1. Charming Nails sanoo:

  Biozellin värinaamiot on huippuja, pitävät väriä hyvin yllä mutta jos et ole varovainen, saat pastellin toivossa blondista ihan kirkkaan pinkin…Batisteista kiinnostaa lukea enemmän ja kyllä, tuo Rexonan dödö on aivan huippu :)

  1. Hyvä, hyvä! Batiste-turinat tulille, siis! :)

 2. Mari sanoo:

  Dermalocigan 50 suojakertoimen aurinkovoide…törkeät kun lakkauttivat tän…mur!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Aa, voi ei! Tää ei ole mulle tuttu, oliko millainen koostumus? Eiku hetkinen – oliko nää niitä tippoja, vai sekoitanko johonkin toiseen?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.