Kiehtova suomalainen uutuus: Laponie of Scandinavia

°Sisältää mainoslinkkejä

Artikkelin tuotteet saatu PR-näytteenä.

suomalainen_kosmetiikka

Tänään haluan esitellä teille suomalaisen kosmetiikkauutuuden, jonka pauloihin jäin alun perin visuaalisen ilmeen vuoksi Instagramissa. Jäin seuraamaan Laponie of Scandinavian tarinaa kauniisti viimeisteltyjen Instagram-julkaisujen vuoksi ja pihkaannuin lisää perehtyessäni tuotevalikoimaan brändin nettisivuilla. Jos tiivistäisin tämän brändikokemuksen kolmeen kiintopisteeseen, valitsisin ne seuraavasti:

avoin • helposti lähestyttävä • lämmin

laponie_of_scandinavia_kokemuksia.jpg

Taustatarina kertaa tutun kaavan. Perustaja-Kristinalla oli kaaosiho, jonka kanssa selviytyminen vaati syvempää perehtymistä kuin mitä naistenlehdillä oli tarjota, eikä internetin kulta-aika ollut vielä levittäytynyt jokaiseen tupaan ja taskussa kannettavaan puhelimeen kuten nyt. Tuon tietouden pohjalta hioutui yhdessä suomalaisen kehitystiimin kanssa tuotesarja, jonka pelkistetty olemus on keskittynyt rauhoittamaan, ravitsemaan ja suojaamaan ihoa.

laponie_kokemuksia

Mihin itse heti visuaalisen ilmeen jälkeen (pakkaukset on kuvittanut Marimekko-taustainen Aino-Maija Metsola) ihastuin, oli viestintä. Messuilta saamiani lehdistötiedotteita lukuunottamatta kaikki viestintä tehdään yksinkertaisella, mutta koukuttavasti hiotulla englannilla ja jokaisen yksittäisen tekstipätkän läpi kuultaa lämmin aitous, joka ei holhoa, salaile tai markkinoi. Tai siis tietysti markkinoi, mutta hienovaraisen tyylikkäästi, tuputtamatta. En tiedä onko laitaa julistaa omia urahaaveitaan tällaisessa yhteydessä näin suorasukaisesti, mutta vastaavaan kokonaisuuteen toivon joskus omalla viestintäuralla yltäväni. Käykää katsomassa mistä on kyse esimerkiksi tämän tuotteen tuotekuvauksessa.

Tilasin verkkokaupasta itselleni testiin Milk Cleanser -puhdistusmaidon ja sain tilauslahjana vanhan version All-Around Balm -monitoimivoiteesta. I love me -messuilta sain lehdistönäytteenä Face Oil -kasvoöljyn* ja uudistuneen version All-Around Balm -monitoimivoiteesta*. Gel Cleanser -puhdistusgeelin sai messuilla lahjaksi uutiskirjeen tilauksesta.

laponie_of_scandinavia_balm

Kahden puhdistustuotteen ja kahden kosteutustuotteen laajuinen tuoteperhe laajenee loppuvuodesta kasvovoiteella ja kosteussuihkeella, joita aavikkoihoinen kosteutusfanaatikko odottaa luonnollisesti selkä jännityksestä kaarella, käsi luottokorttia tapaillen.

Kaikkia Laponien tuotteita yhdistää pelkistetty koostumus, miedot raaka-aineperäiset tuoksut ja miellyttävän hellä ihotuntuma. Hintataso on kokonaisuuteen nähden edullinen ja kaikki tuotteet ovat vegaanisia.

laponie_of_scandinavia_milk_cleanser.jpg

Laponie of Scandinavia Milk Cleanser -puhdistusmaito on nimestään huolimatta ennemmin täyteläisen voidemainen, jopa lohkeava, kuin maitomaisen tuntuinen, mikä selittyy ainesosaluettelon rapsiöljyllä ja glyseriinillä. Miellyttävän kermainen koostumus tuoksuu apteekkimaisen ei-miltään ja liukuu iholla miellyttävästi. Olen ottanut tavaksi hieroa puhdistusmaitoa kuivalla iholla niin pitkään kuin se liikkuu, sitten kastanut sormenpäät ja jatkanut hieromista emulgoiden voidemaisen koostumuksen maitomaisen ohueksi ja sitten huuhdellut. Iholle jää aavistuksen suojaava, kalvomainen tunne, mutta ei häiritsevän vahvana. Tykkään kovasti!

laponie_of_scandinavia_blogi

Molemmat puhdistustuotteet levitetään kuivalle iholle kuivin sormin, jotta ne eivät laimene liikaa.

laponie_of_scandinavia_gel_cleanser

Laponie of Scandinavia Gel Cleanser -puhdistusgeeli taas on koostumukseltaan vastaavasti erittäin juoksevaa, jopa vetistä, ja täyden tuubin avaamista seuraavissa annosteluissa kannattaa olla varovainen. Tuote on syväpuhdistavampi kuin maitoputsari, mutta omalla aavikkoihollani en ole huomannut tämän kanssa lainkaan kiristelyä tai kuivuuden tunnetta, joskaan en myös maitoputsarin jättämää suojaavaa kalvomaisuutta. Geelin kanssa teen samat pesuvaiheet kuin yllä. Messupisteellä sain vinkin käyttää tätä esimerkiksi siipan epäpuhtaan selän pesemiseen, mikäli geeli osoittautuisi omille kasvoilleni liian peseväksi. Huomaan tarttuvani useammin Milk Cleanser -tuubiin kuin tähän geeliin, mutta olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten miellyttävä koostumus Gel Cleanserissa on. Puhdistusgeelissä tuntuu mieto, vesimäinen tuoksu.

laponie_of_scandinavia_face_oil

Laponie of Scandinavia Face Oil -kasvoöljy on saanut runsaasti huomiota lehdistössä lyhyen ainesosalistansa vuoksi. Öljy on sekoitettu vain neljästä raaka-aineesta ja se sisältää ainoastaan argan-, kaura-, ruusunmarja- ja vadelmansiemenöljyä. Vaikuttava ainesosalista toistuu vaikuttavan ravitsevana koostumuksena. Kasvoöljyn ihotuntu on runsas, mutta ei tahmea tai raskas. Mielestäni se ei kuitenkaan jätä tuotekuvauksessa mainittua ”lähes mattapintaista” -tuntua, vaan jää iholle selkeästi suojaavana pintana, vaikka alla on runsas määrä kasvovettä, mikä yleensä nopeuttaa öljyjen imeytymistä. Tuotteessa on jännittävän tutunoloinen tuoksu, mutta en juuri nyt saa sanallistettua mielikuvaani. Haluaisin sanoa kaurakeksi, mutta epäilen mielikuvan johtuvan siitä, että tiedän öljyn sisältävän kauraa. Selkeä ja pehmeä raaka-ainemainen tuoksu ei jää iholle ja erityishuomion haluan antaa sille, että öljyn pehmentävä vaikutus tuntuu iholla välittömästi.

laponie_of_scandinavia_all_around_balm

Laponie of Scandinavia All-Around Balm -monitoimivoiteesta olen testannut sekä vanhan että uuden koostumuksen, joista nyt keskityn uuteen, pehmeämpään versioon. Vanhan tuotteen rapsiöljy on korvattu arganöljyllä, joka pehmensi tuotteen koostumusta ja pidensi sen säilymisaikaa. Ihastelen sekä avointa tapaa kertoa muutoksesta ja sen vaikutuksesta tuotteeseen että vanhan erän jakamista kaupanpäällisinä tilauksen yhteydessä. Vedetön monitoimivoide sopii kuiville ihoalueille kuten huulille, kynsinauhoille sekä kanta- ja kyynerpäille ja hemmottelee kärsinyttä ihoa kasviöljyjen ja auringonkukkavahan avulla. Tuntu huulilla on vahamaisen suojaava ja kuvittelisin tämän sopivan suojaamaan huulia hyvin esimerkiksi pakkasella, joskin teorian testaaminen jää täällä etelässä myöhempien aikojen askareeksi.

Kokonaisuutena olen erittäin tykästynyt sarjaan, mutta kehitysehdotuksiakin löytyy. Iltaväsymyksen heikentämä motoriikkani esittää toiveen toisenlaisesta korkkiratkaisusta alumiinituubeihin, sillä liian usein olen poiminut käsistäni livenneen piskuisen mustan korkin jostain päin kylppärin lattiaa. Samalla pohdin, olisiko juokseva puhdistusgeeli mahdollista pakata jollain toisella tavalla, jotta tuotetta ei hukkaantuisi vahinkoannostelussa ja korkin kierteisiin kiipeävän ylijäämän siistimisessä.

laponie_of_scandinavia_cleanser

Täyden kympin annan vaikuttuneesti hymyillen brändin esimerkilliselle viestintäkonseptille, kauniille pakkaussuunnittelulle ja avoimelle taustoittamiselle siitä, mitä kulisseissa tapahtuu.

Laponie of Scandinavia -tuotteita myy brändin oma verkkokauppa sekä °House of Organic.

 

5 Comments Lisää omasi

  1. JonnaH sanoo:

    Tuo puhdistusgeeli on ihan parasta aikoihin, rakastan sitä miltä se jättää ihon tuntumaan. Ihanan pehmoinen, ei lainkaan kiristävä. ❤

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Joo, ehdottomasti tutustumisen arvoinen, mikäli tykkää geeliputsareista! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.