CND Yes I Do Collection – pehmeät sävyt ranskalaiseen manikyyriin

Tuotteet saatu PR-näytteenä.

CND julkaisee kesällä 2019 ihkaensimmäisen morsiuskokoelman, joka tavallisista kokoelmista poiketen on saatavilla vain rajoitetun ajan. Sain morsiamille suunnitellut Yes I Do -kokoelman Vinylux-kynsilakkasävyt  testiin ja päätin hetkeksi luopua minulle rakkaasta Shellac-kestolakkauksesta ja testata uutuussävyjä klassisessa ranskalaisessa manikyyrissä.

ranskalainen_manikyyri_viilankantolupa.jpg

Ranskalainen manikyyri lienee suosituimpia morsiuskynsityylejä, enkä ole oman urani aikana nähnyt minkään muun kynsityylin edes etäisesti uhkaavan ranskalaisen lakkauksen asemaa päivänä, jolloin perinteisesti tavoitellaan ultranaisellista ja iätöntä tyyliä päästä varpaisiin.

Ranskalaisessa lakkauksessa kynnelle levitetään kahta sävyä: haaleaa, maitomaisen läpikuultavaa sävyä kynsipedille (se punainen osa kynttä) ja valkoista sävyä kaarevasti kynsien kärkiin. Ranskalaisen lakkauksen suosio perustuu sen ajattomuuteen sekä siihen, että se sopii sekä pitkille että lyhyille kynsille. Ohuen valkoisen kärjen voi oikein lyhyisiin kynsiin tehdä esimerkiksi koristelussa käytettävällä pilkkutikulla, joten varsinaista kärkeä ei kynnessä tarvitse olla kovinkaan paljoa, mutta toisaalta pituus tuo tyyliin myös näyttävyyttä.

Ranskalaisesta manikyyristä on variaatioita yhtä monia kuin tekijöitä, mutta mikäli muut kynsi- ja ripsitrendit yhtään viitoittavat suuntaa, uskon että räikeistä kontrasteista (täysin sävytön, luonnontilassa punertava kynsipeti ja kirkas maalarinvalkoinen kärki) ollaan hiljalleen siirtymässä pehmeämpiin vaihtoehtoihin. Tähän saumaan CND Yes I Do -kokoelma istuu täydellisesti.

cnd_yes_i_do_collection_vinylux_viilankantolupa

CND Yes I Do -kokoelmassa on neljä sävyä: White Wedding, Bouquet, Veiled ja Forever Yours, jotka ovat saatavilla sekä Vinylux-kynsilakkana että ammattilaisille rajattuina Shellac- ja Shellac Luxe -kestolakkoina.

White Wedding on haalea, puolipeittävä maidonvaalea, joka jättää kynnelle luonnollisen kauniin, kerrosten määrästä ja paksuudesta riippuen joko puolipeittävän tai läpikuultavan pinnan. Tämä pehmeä valkoinen sopii täydellisesti ranskalaiseen manikyyriin, jolta toivotaan pehmeää lopputulosta. Ranskalaisessa manikyyrissä White Wedding imitoi täydellisesti sitä luonnostaan vaaleaa kynnen kärjen sävyä ja ikäänkuin kirkastaa kynnestä esiin sen luonnollisen kauneuden parhaimmillaan. Siis sen, jota ei ole kellastettu punaisella kynsilakalla, porkkanalla tai mandariineilla.

Bouquet on haalea, läpikuultava harsomainen vaaleanpunainen, joka luo yhdellä kerroksella kynnelle kauniin valon, muttei juuri muuta kynnen sävyä. Tässä lakkauksessa käytin kynsipedillä yhtä kerrosta Bouquet-sävyä.

Veiled on sekin läpikuultava ja maitomainen, mutta aavistuksen lämpimämpi ja kallellaan enemmän nudeen kuin vaaleanpunaiseen. Tämä sävy on hyvin samantyyppinen, kuin Meghanin kuuluisissa vauvanesittelykuvissa ihasteltu barely there -lakkaus. Sopii ranskalaisen lakkauksen pohjasävyksi keltapohjaiselle iholle.

Forever Yours on kokoelman ainoa varsinainen värilakka ja täydentää muuten hailakkaa skaalaa kauniilla huurteisen vaalealla persikan sävyllä. Tämä sävy on peittävä ja sopisi oivallisesti modernille morsiamelle esimerkiksi samansävyisen huulikiillon pariksi.

cnd_white_wedding_swatches_viilankantolupa

Ranskalaisen lakkauksen siistimiseen kannattaa ottaa avuksi huopakärkinen kynsilakanpoistokynä, jolla iholle osuneet sutut ja kärjen kaari on helppo siistiä. Iholta lakkauksen voi sisitiä myös erillisellä siveltimellä ja kynsilakanpoistoaineella, mutta näiden kanssa ei kannata mennä sohimaan kynnelle, jossa on kynsilakkaa. Oma lakkaustaitoni tuntui olevan pikkuisen ruosteessa, mutta edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo useita vuosia.

Nopeasti kuivuvalla Vinylux-lakalla valkoisen kärjen työstöaikaa ei ole loputtomasti, joten tekniikkaa kannattaa treenata muutaman kerran ennen H-hetkeä. Toisaalta nopeasti kuivuva lakkaus pelastaa kärsimättömän kuivattelijan, kun kovan työn tulos ei mene pilalle ensimmäisestä kosketuksesta paitaan, hiuksiin, toiseen sormeen tai pöytään (täysin kuvitteellisia esimerkkejä, tietty).

cnd_vinylux_french_manicure.jpg

Suojasin ranskalaisen lakkauksen kerroksella uutta Gel-effect Top Coat -päällyslakkaa (tarkempi esittely tässä postauksessa) ja jään mielenkiinnolla seuraamaan, miten uutuuslakka vaikuttaa lakkauksen kokonaiskestoon. Omat kynteni ovat Shellac-lakkauksen jäljiltä kyllä hyvässä kunnossa, mutta luonnostaan ohuet ja taipuisat, joten toivon, että paksumman päällyslakan tuoma suoja turvaa selustani niin pitkään, kuin maltan olla ilman tuttua turvalakkausta.

ranskalainen_manikyyri_vinylux

CND Vinylux -tuotteita myyvät monet kauneushoitolat ja Yes I Do -kokoelma saapuu hoitoloihin kesäkuun aikana.

Tuntuuko ranskalainen lakkaus luontevalta vai vieraalta tyyliltä? Millaisissa kynsissä te olette menneet naimisiin?

Kynnet
CND Vinylux Bouquet + White Wedding
CND Vinylux Gel-effect Top Coat

4 Comments Lisää omasi

 1. Nena Sofia sanoo:

  Mä olen huokaillen ihaillut omaa settiäni näistä, ja ajattelin testata niitä baby boomerissa. Tuo sun ranskis on kyllä hurjan kaunis! <3

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ooo, babyboomer, todella! Pohdin samaa tässä valkoista sävyä kuvaillessani, varmasti sopii siihen täydellisesti. Jäämme odottamaan sun luomuksia! :)

 2. Emma/WL sanoo:

  Kaikista nail art -harjoitusvuosistani huolimatta olen tosi huono ja kärsimätön tekemään ranskista, vaikka se lopulta kuitenkin on yksi suosikkityyleistäni kynsillä. Huomaan kauniisti tehdyn ranskalaisen manikyyrin aina, koska se vain on niin tyylikäs ja kaunis. Jos menisin naimisiin, baby boomer voisi olla yks vaihtoehto manikyyriksi :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mulla on ristiriitainen suhde ranskikseen – tykkään siitä rakennekynsissä älyttömästi, mutta luonnonkynsillä se vaatii poikkeuksellisen kauniin malliset kynnet näyttääkseen hyvältä. Tässä varmaan kynsimuotoilijuus puskee pintaan, kun ranskalaisia kynsiä on tottunut katsomaan kilpailunäkökulmasta. Vaikken itse koskaan kisa-areenalle astunutkaan, seurasin monta vuotta läheltä kisoihin valmistautuvia kollegoita ja pääsin hiplaamaan aivan piippuun hiottuja voittokynsiä läheltä – siksi on tosi vaikea tyytyä ranskalaisessa manikyyrissä mihinkään muuhun kuin täydellisyyteen.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.