Loppuneet kosmetiikkatuotteet, kevät 2019

linkit

loppuneet_tuotteet_kosmetiikka_viilankantolupa.jpg

PR-lahjana saadut tuotteet merkitty* ja mainoslinkit°

Edellinen loppurutistus otettiin maaliskuun lopussa, joten nyt on jälleen oiva hetki tarkastella yhdessä taloudessa käytetyn kosmetiikan trendejä. Spoilaan sen verran, että vartalotuotteet piti tällä kertaa jakaa kahteen kategoriaan, sillä niiden kulutus on eksponentiaalisesti kasvanut.

loppuneet_tuotteet_hiukset_viilankantolupa.jpg

Hiukset

Ei liene yhtään loppuneet-postausta julkaistu ilman Batistea. Batiste Dry Shampoo Cherry on luottokuivikseni, jota käytän liki päivittäin ja jota kuluu tällä tahdilla ja tässä hiusmassassa noin pullo per kuukausi. Kevyt, helppo, kaikin tavoin toimiva. Batistea myy mm. °Eleven.

Davines Oi Oil on toinen luottotuotteeni selkämittaisen reuhkan kasvattamiseen ja ylläpitoon ja myös siihen olen kehittänyt vakavan riippuvuussuhteen. Aiempi ylistyslaulu tälle jumalaisen pehmittävälle hiusöljylle täällä.

Davines Melu Shampoo kuuluu samaan, vankkumattoman luottamukseni jo kauan sitten ansainneeseen Davines-tuoteperheeseen, jonka tuotteet yksinkertaisesti vievät minut  hurmostilaan. Pitkien hiusten hoito vaatii tehokkaat ja hellävaraiset tuotteet ja Davines ansaitsee erityisplussaa kestävän kehityksen mukaisista tuotantotavoista. Melu-shampoo on suunnattu pitkille hiuksille ja sisältää linssiä. Ei moitteen sijaa pesevyydestä, vaahtoavuudesta tai muusta. Superriittoisa koostumus, omaan tukkaani riittää kaksi euron kolikon kokoista laikkua.

Davines Love Conditioner  on silottava ja pehmentävä hoitoaine, jossa on miellyttävästi lohkeava koostumus. Sisältää ravitsevaa oliiviuutetta, jonka tuoksu ei ole erityisesti mieleeni, mutta koska tuotteen ansiot ovat niin kovat, pystyn ohittamaan oliivin tuoksun suihkussa.

Davines-tuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

loppuneet_meikit_

Meikit/kasvot

MAC Fix+ -kosteussuihke on sekin vakiovieras Viiliksen loppuneissa tuotteissa ja tällä kertaa sumuttelin tyhjäksi pienen matkakokoisen pullon, jonka piakkoin täytän uudelleen. Luottotuote, josta en hevillä luopuisi. MAC-tuotteita myy mm. °Eleven.

Cattier Paris Makeup Remover Oil* -puhdistusöljy oli ensikosketukseni luonnonkosmetiikan puhdistusöljyyn ja vaati alkuun totuttelua. Tavallisen kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan puhdistusöljyillä on nimittäin se merkittävä ero, että luonnonkosmetiikan öljyt eivät emulgoidu vedellä, eivätkä siten huuhtoudu kokonaan pois ilman musliiniliinalla pyyhkimistä (liian kovakouraista omalle herkkisiholleni) tai toisella tuotteella tehtyä pesukertaa (=kaksoispuhdistus, my jam).

Cattierin puhdistusöljyssä on mieto ja miellyttävä tuoksu ja se liukui iholla täyteläisen pehmeänä. Kun hoksasin, missä tämäntyyppinen puhdistusöljy on parhaimmillaan, kiikutin sen suihkuhyllyyn. Poistan meikin öljyllä ennen suihkuun menoa ja saunassa öljyputsarin jäämät suojaavat ihoa paremmin, kuin pelkkä suihkusta jäänyt vesi, joka kuumuudessa haihtuu iholta nopeasti. Koska käytän suihkussa myös Huxleyn puhdistusgeeliä (jota en koskaan saisi pelkän hanan alla huuhdeltua pois, haha!), yhdistelmä toimii täydellisesti. Aiempi juttu kuivalle iholle sopivasta Huxleyn Be Moist Be Clean -puhdistusgeelistä täällä.

Tiivistetysti: tykkään, edullinen, sopii oivasti suihkukäyttöön. Cattier Paris -tuotteita myyvät mm. °Eleven ja °Biodelly.

Sephora Retractable Brow Pencil -kulmakynä on sekin luottotuotelistallani ja viimeisimmällä Sephora-reissulla ostin näitä varastoon reippaasti ja kursailematta viisi kappaletta. Vedenkestävä kulmakynä on ehdoton valinta kulmakarvoille, joissa on aukkoja, sillä mikäli kynä kuluu aukkojen kohdalta pois, bluffi on katsottu. Koostumus sopivasti pehmeän ja napakan välimaastosta ja sävy #06 Soft Charcoal on täydellisen neutraali ja ihanan tumma. Sopii omalla sävytykselläni sekä hentoon taustahipsutteluun, että voimakkaammin ja tummemmin piirrettyjen yksittäisten karvojen piirustamiseen.

ck_one_2014_tuoksu

Tuoksut

En edes muista koska viimeksi olen loppuneissa tuotteissa esitellyt loppuneen hajuveden, mutta nyt teen sen kyynel silmäkulmaa kirveltäen, sillä tämä on heittämällä PARAS hajuvesi, jota olen koskaan käyttänyt. Siis ikinä milloinkaan koskaan ever. CK One Summer 2014* oli kesäksi lanseerattava kausituoksu ja kirjoitin sille rakkauskirjeitä jo keväällä 2014, täällä. Rakastan sitrustuoksuja ja tässä oli yksinkertaisesti täydellinen yhdistelmä sokerisuutta ja hapanta kirpeyttä ja tuoksu oli kaiken hyvän lisäksi miellyttävän kevyt. Itkettää! Olen yrittänyt etsiä itselleni varakappaletta, mutta en ole löytänyt tätä enää luotettavista kaupoista (mikä on tietysti oletusarvo, kun puhutaan viisi vuotta vanhasta tuoksusta), mutta en ole valmis luopumaan ajatuksesta vielä. Jos näet tällaisen (tai omistat ja haluat myydä), niin tiedät mistä tavoitat annostaan epätoivoisesti odottavan sitrusriippuvaisen.

loppuneet_tuotteet_suihku

Suihkutuotteet

La Roche Posay Lipikar Syndet Cleansing Body Cream Gel* -pesuneste palveli meillä talven kuivimpina aikoina käsienpesupisteellä, kun tavallinen käsisaippua korputti kämmenselät pahasti. Neutraali, perinteisen apteekkinen tuote, mutta oivallinen tässä tarkoituksessaan. Voisin kuvitella, että kääntyisin tämän puoleen myös suihkussa, mikäli vartalon iho kuivuisi yhtä pahasti kuin kädet.

It’s Skin Mojito Body Wash -suihkugeeli oli kolottavan cocktailhampaan kirvoittama huippuedullinen heräteostos ja iiiiihanan tuoksuinen. Kirpakka ja makea, juuri oivallinen valinta baarielämää kaipaavan, kotiin hapettuneen perheenäidin rauhallisiin suihkuhetkiin lukittujen ovien takana. Riittoisa myös, sillä tämä 200 ml tuubi on otettu käyttöön syyskuussa, eli 8 kk sitten. It’s Skin -tuotteita myy mm. °Eleven.

The Body Shop Glazed Apple Shower Gel* -suihkugeeli kurkotteli sekin ikävuosiensa perusteella jo hautapaikkansa reunalla, mutta kelpasi perheen mieskaksikolle hyvin. Kieltämättä kiehtovan kirpeä, omenainen tuoksu leijaili kylppärissä pesuhetkien jälkeen, mutta omalle iholleni koostumus oli aavistuksen liian pesevä.

Lumene Berry Refresh Soothing Shower Gel* -suihkugeeli on jo niin vanha, että epäröin kehtaanko edes näyttää sitä täällä – mutta menköön, hyvä osoitushan tämä on kosmetiikan säilyvyydestä. Marjaisa tuoksu, juokseva koostumus, siippa ja puolituinen käyttivät sulassa sovussa. Tuskin löydätte enää kaupoista.

loppuneet_tuotteet_vartalo

Vartalovoiteet ja kuorinta

Rituals Fortune Scrub Sweet Orange & Cedar -kuorinta oli miellyttävän tiheä, hienojakoinen ja samalla tehokkaan tuntuinen – ihanasta strustuoksusta puhumattakaan. Pieni matkakoko on peräisin jostain niistä viidestä vuosien varrella haalimastani tuotesetistä, joita olen nyt pakottanut itseni ottamaan käyttöön ainaisen hilloamisen sijaan. Onneksi varakappaleita löytyy vielä, tähän todella tykästyin! Rituals-tuotteita myy mm. °Eleven.

California Tan Body Buffer Exfoliator -kuorinta on osa rusketustuotteita valmistavaa, hoitoloissa myytävää California Tan -sarjaa. Koostumus oli aavistuksen liian löysä ja heppoinen omaan makuuni, sillä kaipaan kuorinnalta tiiviyttä enkä jaksa puljata vetelän ja harvakseltaan kuorivan massan kanssa kovin pitkään.

Lush Santa’s Lip Scrub* -huulikuorinta painii sekin jo ikähenkilösarjassa ja nyt oli hänen aikansa lähteä. Tuoksu ja muut aistinvaraiset ominaisuudet olivat kyllä vielä kohdallaan, mutta en vain tohtinut käyttää näin vanhaa tuotetta enää huulilla. Miellyttävä sokerinen tuntuma, mutta en muista olisiko tämä alun perin ollut hieman kosteampi kuin nyt, kasaan kuivahtaneena vanhuksena.

[comfort zone] Body Strategist Cream -voide sisältyy sarjaan Epäsuositut mielipiteet, sillä sen päätehtävänä on tehostaa paikallista kuona-aineiden poistumista ja häivyttää selluliittia. Selluliittivoiteethan ovat tunnetusti täyttä humpuukia, eikä kenenkään itsensä vakavasti ottavan aikuisen tulisi niitä käyttää muutoin kuin korkeintaan ihon kosteuttamiseen, mutta niin vain väitän näkeväni eron säännöllisessä käytössä. Tuote aiheuttaa jännittävän kylmä-kuuma-reaktion ja edellyttää huolellista sijoittelua ja välitöntä käsipesua käytön jälkeen, mutta koko tuubin käytettyäni ovat leveälanteisessa suvussa kulkevat reisimuhkurat tasoittuneet. Eivät hävinneet, mutta madaltuneet. Käytän jatkossakin.

[comfort zone] Tranquillity Body Lotion -vartalovoide on sekin jo ikääntyvää sarjaa (tuoretta kosmetiikkaa tuskin näette tässä blogissa vielä muutamaan vuoteen muualla kuin kasvotuotteissa, ehheh!), mutta niin vain sain senkin rutisteltua loppuun. Tranquillity on [comfort zone] -sarjan tunnustuoksu ja tämä vartalovoide kuuluu jo uudistuneeseen sarjaan, jossa pakkaus ja koostumus ovat kokeneet uudestisyntymisen. Yllättävän miellyttävä rituaali tällaisella rentouttavan tuoksuisella voiteella iltaisin sivellä itseään – ja hauskaa vaihtelua sille ainaiselle sitrusfanatismille!

Comfort Zone -vartalotuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

Nuin! Löysittekö suosikkeja, inhokkeja tai kommentoitavaa? Keskustellaanko selluliittivoiteista vai onko niiden käyttö kertakaikkisesti liian noloa ja kasaria? Hengästyttävätkö nämä monen kuukauden koosteet – luetteko mieluummin enempi kerralla vai kuukausierissä? Kivaa viikonloppua!

3 Comments Lisää omasi

 1. Oletko nuuhkinut Guerlainin Aqua Allegoria Limon Verde-tuoksua? Se on tajuttoman hyvä kesätuoksu! Happaman kirpakka ja sitruksinen, tuo mieleen mojito-drinkin. Yllättyisin, jos et pitäisi siitä! Mä rikoin oman pulloni loppuraskauden kömpelöillä käsilläni ja nyt oli pakko ostaa uusi. Pakko.

  Sain kaverilta tuon Cattierin öljyn ja hämmästelin sen emulgoitumattomuutta (onko tuo oikea sana?!), mutta jotenkin tykkään!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Apua, olen ehkä joskus jopa omistanut sen? Tai sitten sekoitan mandariiniin – mulla oli neljän Guerlainin minituoksun setti, josta ainakin ruusun annoin pois, ehkä muitakin. Kaivelen varastoja ja katson, josko löytäisin jäljelle jääneet kaksi tuoksua.

   Joo, se ei helpolla emulgoidu, mutta juuri siksi on niin oivallinen saunakaveri! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.