Haussa kesätuoksu 2019

linkit

Veisasin hetki sitten itkuvirttä siitä, miten kaikkien aikojen paras hajuvesi otti ja loppui. Se on tuo kuvassa näkyvä keltavihreä tyyppi, joka sydämeni särki niille sijoilleen. Niisk. Rouske vaan kuuluu lattialta kun omien palojeni päällä täällä astelen, yhyy.

Huokaus. Olen sittemmin metsästänyt käsiini useammankin ehdokkaan, mutta varsinainen kesätuoksu 2019 puuttuu edelleen. Auttakeeee.

Rakastan kirpeitä sitrustuoksuja, joita ei ole liiaksi pehmitetty ja pyöristetty puisilla tai kukkaisilla nuoteilla. Harmikseni melkein kaikissa sitrustuoksuissa on omaan makuuni liiaksi pehmeyttä tai puisia vivahteita ja hiljalleen alkaa näyttää siltä, että CK One Summer 2014 -tuoksun täydellisen korvaajan etsimisestä on tullut elämäntehtäväni. Viis lapsen kasvatuksesta tai yhteiskunnallisista suoritteista – haluan tuoksua greipiltä ja limetiltä!

ck_one_summer_tuoksut.jpg

Täydellisessä tuoksussa yhdistyivät limetti, greippi, meloni, tequila, sypressi, sokeri sekä yllätyksekseni myös kookos ja seetri, joita en tuoksusta erottanut. En lainkaan välitä kookoksesta, joten olen perin juurin yllättynyt tästä löydöksestä. Myös seetrin osuus oli häviävän pieni, sillä se ei kätkenyt sitruksisuutta alleen. Tuoksuvivahteet on poimittu Fragranticasta. Mistä siis tälle cocktailille korvaaja? Koska alkuperäinen tuoksu oli CK One Summer -kesätuoksu, läksin tietysti etsimään korvaajaa samalta suunnalta.

Kuten tässäkin kauneusongelmassa, käännyin heti alkajaisiksi kauneusbloggaajien kirjavan yhteisön puoleen. Kellään ei valitettavasti ollut jäljellä tätä keltavihreää kruununjalokiveä, mutta ihana Myy lupasi tuoda minulle testattavaksi sitä seuranneen CK One Summer 2015 -tuoksun, jonka pitäisi tuoksua sitruunalta ja gintonicilta.

Merellinen, liukuvärjätty pullo on kyllä kaunis, mutta tuoksu ei valitettavasti ole ihan sitä mitä etsin. Ei millään tavalla huono, ei lain, mutta ennemmin toivoisin, että mieheni tuoksuisi tältä – en minä. Vuoden 2015 CK One Summer -kausituoksu on selkeästi  maskuliinisempi, enkä tarvitse jo käyttämäni nahkahousutuoksun rinnalle enää toista miesten tuoksua. En ole gintonicin ystävä, joten en osaa sanoa tuoksuuko tämä esikuvaltaan, mutta puiset nuotit ja kurkku nousevat mielestäni esiin melko vahvoina.

ck_one_summer_

Jo ennen kuin sain nenäni eteen tämän turhan maskuliiniseksi osoittautuneen lahjatuoksun, olin ehtinyt tilata työpaikaltani Nordicfeeliltä CK One Summer 2018 -tuoksun, josta Fragranticassa kokonaiset kuusi vastaajaa povasi tähtäimessäni siintävää kopiota vuoden 2014 tuoksulle. En ole koskaan aiemmin ostanut tuoksuja netistä, mutta haksahdin Calvin Klein -tuoksuissa vaikuttavaan 40% alennukseen, jonka seurauksena tuoksu oli puoli-ilmainen. (Jos haluat lopettaa lukemisen tähän ja sännätä ostamaan halpoja tuoksuja heti, näet koko CK-valikoiman °tästä linkistä.)

Myös siniseen pulloon puettu vuoden 2018 CK One Summer -tuoksu osoittautui hutilyönniksi. En tunne siinä sitrusta juuri lainkaan, vaikka tuoksussa pitäisi tuntua sitruunaa, limeä, mojitoa ja ananasta sekä eksoottista guavaakin. Tässäkin tuoksussa seetri tuntuu suorastaan hyökkäävän voimakkaalta, buu. Iholle jäävä tuoksu muotoutuu jonnekin kuivuneen kookoksen tietämille, enkä näe tuoksun lunastavan paikkaa kaapissani. Höhhelis! Ajattelin, ettei ananas-mojito-sitrus-yhdistelmällä voisi mennä pieleen, mutta näinpä vaan kävi.

Kivasti on muuten kehittynyt tuo annostelumekanismi vuosien varrella – vuoden 2018 tuoksu laskeutuu iholle pehmeänä sumuna ja vuoden 2015 tuoksu truikkii voimakkaana suihkeena. Pikkujuttu, mutta hauska kehityskaari avautui tässä!

Toinen Purkkis-kollegani Elisa lahjoitti puolestaan ystävänsä hätää paikkaamaan erittäin varteenotettavan kesätuoksuehdokkaan, jota itse kutsui ”liian raikkaaksi”. I Love Moschino -tuoksussa on kyllä parjaamaani seetriä ja kukkaisvivahteita, mutta ehdottomasti voimakkain aromi on kirpsakka greippi. Ihana tuoksu, jota täydellisyyden puutteessa suihkuttelen ranteisiin työpäiviksi.

Muita keltavihreänkaipuuseen saamiani vinkkejä ovat mm. Guerlain Limon Verde (vai Mandarin Basilic? En muista kumpi!), jota suositteli Päivi ja jolle en ole vielä kehdannut tunnustaa että olen jo omistanut molemmat, mutten rakastunut kumpaankaan vaan muistaakseni lahjoitin kummatkin pois. Nyyhkis.

guerlain_aqua_allegoria

Viimeinen sitrustuoksu, jonka tähän samaan artikkeliin yksinpuheluna itselleni ymppään, on Purkkis-kollega Sallan suosittelema Lush Gorilla Perfume Sun, josta kirjoitin aiemmin täällä. Tämäkin on ihan kiva, mutta juuri tässä itsepäisessä menettämisen tuskaa huokuvassa hetkessä sekin tuntuu jotenkin liian happamalta ja vuosien varrella olen myös kyllästynyt tuoksun kanniskeluun mukana, vaikka toisin vielä viisi vuotta sitten uumoilinkin.

gorilla_perfume_sun

Olisiko muita ideoita? Mistä täydellinen korvaaja greipin, limetin ja sokerin tasapainoiselle liitolle, joka ei olisi yhtään kukkainen eikä sisältäisi hallitsevia puisia vivahteita? Ilmianna kommenttiboksissa, lupaan palkita ostokseen johtaneen vinkin pöyristyttävän ihanalla lahjuksella!

24 Comments Lisää omasi

 1. Kuorotipu sanoo:

  Limon Verdeä olisin ehdottanut ensimmäiseksi, mutta aika eri tyyppiset ne loppupeleissä on.
  Mutta mulla on yli puolikas pullo tota 2014 versiota kaapissa harmittavan vähällä käytöllä ja oon valmis päästämään sen uuteen kotiin :) Itellä kun ei alkuinnostuksen jälkeen ole tullut sitä käytettyä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   OOOOH, ONKO! OSTAN! NOUDAN!!!

   1. Kuorotipu sanoo:

    Pistin sulle mailia :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     ❤️❤️❤️!

 2. Mizz Annie sanoo:

  Nyt mennään vähän sitruksen vieressä, mut tuoksuta silti Michael Korsin tämän kesän uutuus. Siinä on mangoa ja ehkä valkoista teetä, ja pakosti joku sitrus, koska siinä on semmoista kirpsakkuutta, ja varmaan joku puukin.
  Ja ootko millään Hesan reissulla Byredon Sun Dazedin nuuhkinut? Sitruuna, bergamotti, sambac jasmiini ja hattara.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ahmmmmm, okei! Paan nää muistiin! Just nyt olen avoin kaikelle!

 3. Mizz Annie sanoo:

  Jaaaa sit vielä Atelier Colognen tuoksut. Niissä on kaikissa sitrushedelmäpohja, joten sieltä vois löytyä joku. Vaihtoehtoja kumminki on about 25. Kesätuoksuiksi sopivia ehkä 10-15.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Näitä nuuhkuttelin Elisan kalenterista! Siellä oli muutama joista tykkäsin, mut nimiä en tietty ottanut ylös.

 4. Anne-Mari sanoo:

  Entäs olisiko tämä sinulle sopiva (vaikka greippi puuttuu): https://www.fragrantica.com/perfume/Clean/Summer-Splash-Warm-Cotton-Breeze-36538.html

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, tutustun!

 5. Tiia sanoo:

  Mulle tuli mieleen Biothermin L’eau by Lait Corporel, joka ei ole ainakaan yhtään puinen vaan aika puhtaan sitruksinen. Pitääkin ottaa oma käyttöön! Tämä on muuten eka kerta kun kommentoin sun blogiin. 🙂

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Okei, jännää! Nuuhkin tätäkin kun seuraavaksi pääsen nenäetäisyydelle! Ja kiva kun kommentoit – nyt on tiedot tallessa selaimessa ja seuraavaksi onnistuu nopsemmin! :) <3

 6. Niina sanoo:

  Miltäs tämä kuulostaisi – Abel White Vetiver: lime, piparminttu, inkivääri, palmarosa, vetiver ja vanilja? Tuli heti sun postauksesta mieleen tämä! Tuoksuu mun iholla tosi voimakkaasti limeltä! 😊

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Uuu, kuulostaa hyvältä! Ihan tuntematon nimi mulle, pitää perehtyä!

 7. JonnaH. sanoo:

  Mulle tuli heti mieleen Atelier Colognen Clémentine California ja Jo Malonen Lime Basil & Mandarin, myös Grapefruit vois kolahtaa, mutta on ehkä liian tavis Lime Basiliin verrattuna.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei tutustun, kiitos! Ihanaa, että autatte! <3

 8. Fanni sanoo:

  Hmm, mitenkäs Diorin Eau Sauvage Cologne? Se oli omalla iholla tosi sitruksinen, ei ollenkaan kukkainen tai puinen! Limeä, sitruunaa, vetiveriä, mandariinia, ainaski.

  Myös seuraavat tuoksut tulivat mieleen, kun muistini arkkua kaivelin:
  Guerlain – L’Homme Ideal Cologne (siinä on kyllä sitruksien lisäksi mantelia, nerolia ja myskiä, mutta tosi ihku, miksiköhän olin unohtanut!)
  Hermés – Eau d’Orange Verte (ei ainakaan piiruakaan makea, jos multa kysytään. Vaan ihana, raikas, vihreä, sitruksinen. Sitruunaa, appelsiinia, limeä, minttua!)
  Hermés – Le Jardin de Monsieur Li (vähän makeampi sitrus, mutta ihan miellyttävä.)
  Hermés – Eau de Citron Noir (OMG! Tää oli upea. Kuiva ja savuinen sitrus, ei piiruakaan makeutta tai hedelmäisyyttä.)
  Hermés – Eau de Pamplemousse Rose ja Eau de Mandarine Ambrée (Ruusuinen cologne oli fresh ja miellyttävä. Jälkimmäisestä ei muistikuvaa, mutta tuoksukuvauksen mukaan mandariinia.)
  Lush – Dad’s garden lemon tree (Ostin veljelleni joskus. Hirmuisen raikas ja miellyttävä, semmonen kiva sitrustuoksu, jota voi suihkia huoletta.)

  Aika Hermés-painotteista, oho. Merkillä on se cologne-linja, jossa on aika paljon sitrusta monen sorttista. En ole yhtään varma mitä kaikkea enää edes saa kaupasta, pahoittelen! Innostuin, koska tuoksusalapoliisintyö best!

  Fanni/Mennen ja tullen

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oh, en tiedä mitä sanoa, niin komea lista! Tutustun myös näihin! Siippa joskus hankki mulle liudan Hermesin tuoksunäytteitä, mutta olen jo antanut ne eteenpäin, sääli. Kiitos ihana Fanni!

  2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Nuuskuttelin laivalla Hermésin raparperia ja JESTAS, miten kiva! Se nousi ehdottomasti toivelistalla kärkeen, vaikka ihana Kuorotipu lähettikin minulle puolikkaan pullon tätä taivaiden CK-eliksiiriä. Toistaiseksi tuntuu vielä pöyristyttävältä maksaa hajuvedestä yli 80€, mutta ehkä sopiva hetki vielä jonain päivänä tulee eteen. <3

 9. Nina S sanoo:

  Guerlainin Aqua Allegorian Ginger Piccante on mun ostoslistalla, jahka tulee joku alennuskuponki Sokkarile tai Stockalle.Viehättävällä tavalla erilainen tuoksu. Pidin erityisesti siitä inkivääristä siinä. Hinta on tietysti vähän suolainen…

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Uu, ai inkivääri – kiinnostaa tämä myös! Kiitos!

 10. V.Y sanoo:

  Oletko kokeillut Lanvinin A girl in capri-tuoksua? Tuoksussa on ainakin sitruunaa ja greippiä

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   En! Kiitos vinkistä!

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.