FOREO Luna 3 – kasvoharja, johon ihastuin

°Sisältää mainoslinkkejä


Tuotteet on saatu testiin maahantuojalta.

Uin vastavirtaan monessa asiassa. Ihon puhdistukseen ja hoitoon käytettävä kasvoharja on ollut yksi riippusilloista, jotka olen tietoisesti kiertänyt. Syitä on useampia: ihoni on herkkä ja pillastuu liiallisesta käsittelystä helposti, laitteet ovat arvokkaita ja nykyiset ihonhoitorutiinit ovat tuntuneet riittävän työläiltä sellaisenaan.

Noh. Ajat ovat melkoisesti kehittyneet siitä, kun nylonharjaksilla varustetut, ison hammasharjan näköiset kasvoharjat pölähtivät markkinoille joitain vuosia sitten. Niille en edelleenkään olisi oman herkkisihoni kanssa valmis myöntymään, mutta entistä hellävaraisemmiksi kehitetyt silikonipintaiset FOREOt sen sijaan aukenivat viimeisimmän ihonhoitoa tehostavan laitteen myötä aivan uudella tavalla ja veivät myös skeptikon mennessään.

foreo_luna_3_for_sensitive_skin_kokemuksia

Osallistuin työpaikkani kautta maahantuojan lanseeraustilaisuuteen, jossa esiteltiin kasvoharjojen uusin tulokas FOREO Luna 3. FOREO-kasvoharjoja on olemassa lukuisia erilaisia ja valinnanvaraa piisaa sekä ihotyypeittäin, hintaluokittain että ominaisuuksittain. Osa kasvoharjoista on kehitetty nimenomaan ihon puhdistukseen, osa kasvonaamioiden imeyttämiseen, osa matkakäyttöön ja omat ratkaisunsa löytyy vielä erikseen suuhygieniaan, epäpuhtauksien nitistämiseen sekä silmänympärysihon hierontaan. Kaikkia FOREO-laitteita yhdistää valmistusmateriaali silikoni sekä erityinen T-Sonic-värähtely.

Olen aiemmin ihastellut valikoimaa kauempaa ja silmäillyt tuotteita alennusmyynneissä, mutta jättänyt kuitenkin laitteet toistaiseksi hankkimatta. Samalla olen sivusilmällä vilkuillut muutamien Purkkimafia-tyttöjen FOREO-kokoelmaa ja pohtinut, ettenkö vain sittenkin jäisi jostain paitsi.

Mikä ihmeen FOREO?

Hygieenisestä silikonista valmistetun FOREOn ideana on siis laitteesta riippuen joko tehostaa ihonpuhdistusta värähtelyllä ja pienillä silikoninystyillä tai auttaa imeyttämään ihonhoitotuotteita värähtelyn ja eri väristen LED-valojen avulla (UFO-laitteet). Ihon puhdistukseen ei tarvitse käyttää minuuttia kauempaa ja käyttö onnistuu vaikka suihkussa, sillä kaikki FOREO-laitteet ovat vedenkestäviä. Tähän saakka olen kokenut ihoni puhtaaksi ja hyvin hoidetuksi ilman kasvoharjaakin, mutta uteliaisuus laitteita kohtaan on kuitenkin pysynyt yllä.

foreo_luna_3_kokemuksia

Se, mikä kelkan lopullisesti käänsi, ei ollut koulutuslahjuksena saatu herkälle iholle suunattu Luna 3 -laite (sain herkän ihon Luna 2 -kasvoharjan koulutuksesta jo aiemmin keväällä, mutta se on seissyt korkkaamattomana kaapissa – häpeällistä, tiedän!), vaan uuden Luna 3 -laitteen hellävaraisuus, säätömahdollisuudet ja hierontaohjelmat sekä FOREO-uskovaisen kaverin huoleton sivulause siitä, että hän pääsi FOREOn avulla eroon nenän vallanneista talisäikeistä. Tiedättekö ne mustapäätä muistuttavat harmahtavat tukkeumat, jotka palaavat tyhjentämisen jälkeen viimeistään kahden päivän päästä? Ihoni ei kestä talisäikeisiin tehoavia kuorintoja, joten olen ollut näiden kanssa välillä melko hattuuntunut. Lisää tietoa talisäikeistä Virven blogissa täällä.

FOREO-applikaatio ja Luna 3

Luna 3 yhdistetään maksuttomaan FOREO-mobiiliapplikaatioon, jonka kautta siihen rekisteröidään takuu. Omaan appiini olen yhdistänyt takuun vuoksi myös Luna 2 -laitteen. Applikaation kautta säädetään Luna 3 -laitteen 16-portaista värähtelyvoimakkuutta sekä valitaan tarvittaessa jokin neljästä erilaisesta hierontaohjelmasta. Puhelimen näytöllä kulkevat kuvalliset ohjeet yhdessä puhdistusohjelman kanssa sekä video-ohjeet ja selostus hierontaohjelman kanssa. Vaikka kasvoharja ilmoittaakin seuraavaan vaiheeseen siirtymisestä merkkivärähdyksellä, koen ainakin itse vielä FOREO-aloittelijana, että hieronnassa video-ohjeet ovat tarpeelliset ainakin näin aluksi. Luna 3 -laitteessa on toistaiseksi saatavilla neljä kiinteyttävää hierontaohjelmaa: silmänympärysiho, leukalinja, huultenympärys ja kaula. Lisäohjelmia on ilmeisesti tulossa myöhemmin.

foreo_luna_3_app_

Luna 3 toimii myös ilman applikaatiota, mutta laitteen ensimmäinen käynnistys vaatii applikaation kautta avaamisen. Appi on siis ladattava puhelimeen ainakin kerran, mutta sitä ei ole pakko käyttää jokaisen kasvojen pesun yhteydessä. (Vaikka puhelin melko luontevasti kulkeekin nykyihmisen mukana melkein kaikkialle muualle paitsi suihkuun.) Mikäli Luna 3 -kasvoharjaa haluaa käyttää ilman puhelinta, käynnistysnappia painetaan kahdesti, jolloin laite käynnistää automaattisesti puhdistusohjelman sillä voimakkuudella, jota edellisellä kerralla on käytetty.

FOREO Luna 3 -kokemuksia

Olen käyttänyt FOREO Luna 3 -kasvoharjaa nyt vajaan viikon ja pöyristyttävää kyllä, näen ihossa selkeän eron. En osaa selittää miksi T-Sonic-mikrovärähtely tekee iholle näin hyvää, mutta iho on hirveän pehmoinen ja himmeästi kiiltävä (markkinointikielellä heleä), ehkä myös aavistuksen tasaisemman sävyinen. Ja minä olen sentään hoitanut ihoani hyvin tarkasti viimeiset vuodet!

Kasvoharjan käyttö on helppoa ja nopeaa. Minuutin puhdistusohjelma on ohi nopeammin kuin oma tapani vaahdottaa putsari iholla ja harja on vikkelä huuhtaista juoksevan veden alla. FOREO-kasvoharjan kanssa suositellaan käytettäväksi vaahtoavaa puhdistusainetta, joten olen käyttänyt täällä esittelemääni /skin regimen/ Cleansing Cream -putsaria, joka pysyy kosteana ja vaahtoaa pitkään.

FOREO Luna 3 käyttöohjeet

Kasvoilta poistetaan ensin meikki (suosi veden kanssa emulgoituvaa puhdistusöljyä, se on nopein ja varmin tapa poistaa mikä tahansa meikki ja sopii kaikille ihotyypeille), sitten kasvoille levitetään vaahtoava puhdistustuote ja kasvot pyöritellään kevyesti FOREOn avulla läpi neljässä osiossa: otsa, poski, leuka ja poski. Itse olen yhdistänyt leuan puhdistamiseen nenän ja keskittynyt poskilla leukalinjaan ja kasvojen reuna-alueisiin, sillä en halua ärsyttää couperoottista poskien ihoa liiaksi. Käyttämäni värähtelyvoimakkuus on asteikon matalassa päässä ja toistaiseksi olen ollut tyytyväinen voimakkuuteen 2, mutta uskoisin, että voimakkuutta voi korottaa ihon tottuessa käsittelyyn. Mitä suurempi voimakkuustaso on käytössä, sitä voimakkaampi puhdistuskäsittely iholle on. Herkän ihon kanssa on järkevää edetä mieluummin liian varovaisesti kuin lähteä täysillä täristellen sotaan.

foreo_luna_3_kokemuksia_viilankantolupa

Puhdistusohjelman päätyttyä huljutan kasvoharjan juoksevan veden alla, huuhtelen puhdistustuotteen kasvoilta, taputtelen kasvot pyyhkellä kuiviksi ja suihkutan kasvoille kasvoveden. Kasvoveden jälkeen levitän iholle kosteuttavan seerumin ja imeytän sen iholle joko käsin hieromalla tai Luna 3 -harjan takapuolella sijaitsevalla anti-age-hoitopinnalla. Muutaman kerran olen kokeillut myös silmänympärysiholle ja leukalinjalle suunnattuja hierontaohjelmia ja vaikka ohjelmistossa on selostuksen osalta vielä vähän bugeja, laitteen hierontaohjelma ja video-ohjeet täsmäävät, joten ensimmäisen kerran jälkeen en ole käyttänyt hierontaohjelmissa selostusta. Silmänympärysihon hieronta poistaa tehokkaasti turvotusta ja tästä näyttäisi tulevan luonteva osa aamurutiinia, kun yön kerryttämät nesteet saa kätevästi silmien alta liikkeelle. Suvussamme kulkee myös taipumus leukalinjapusseihin, joten näen kyllä edottomasti yhteisen tulevaisuuden myös tämän leukalinjan hierontaohjelman kanssa.

FOREO Luna 2 vs. Luna 3

Innostuttuani Luna 3 -kasvoharjasta, korkkasin käyttöön myös Luna 2 -harjan. Luna 2 -kasvoharja on perinteisempi kasvojen puhdistukseen ja tuotteiden imeyttämiseen käytettävä laite, jota ei voi ohjata puhelimella. Luna 2 on muutaman kympin edullisempi kuin Luna 3, mutta kolmosessa tekniikka ja hellävaraisuus on viety hieman pidemmälle.

foreo_luna_3_or_2_comparison

Vertailukuvista näkee Luna 3 -laitteen edistysaskeleet:
– pidemmät harjakset ovat hellävaraisemmat iholle
– hoitopinta-ala on suurempi
– laite on pienempi ja kevyempi

foreo_luna_3_kasvoharja_vai_luna_2

Luna 3 -laitteen akku kestää yhdellä latauksella 650 käyttökertaa ja Luna 2 -laitteen 450 käyttökertaa. Molemmissa on takapuolella hierontaan käytettävä anti-age-hierontapinta, molemmista on saatavissa eri versioita eri ihotyypeille (kakkosessa neljä vaihtoehtoa ja kolmosessa kolme) ja molempiin sisältyy kahden vuoden takuu, joka pitää rekisteröidä joko netissä tai FOREOn applikaatiossa. Luna 3 -laitteessa on myös hauska Find my LUNA -toiminto, jonka avulla laite alkaa pitää kovaa pärinää, jolloin se on nopea paikallistaa.

foreo_luna_3_find_my_luna

Molemmat kokeilemani versiot ovat herkälle iholle suunnattuja, mutta Luna 3 -laitteen silikoniharjakset ovat merkittävästi pehmeämmät ja taipuisammat. Itse koen myös Luna 3 -laitteen ohjattavuuden puhelimella tosi helpoksi ja Luna 2 -laitteen nappuloita taas painelen suihkussa välillä ihan summamutikassa, kun en muista mitä milläkin paineluyhdistelmillä säädettiin. Näitä kahta vertaamalla on helppo sanoa, että Luna 3 on ehdottomasti parempi valinta, mutta toisaalta käytän itse vielä iPhone 5:ä ja ymmärrän, että toisinaan valinnat tehdään budjetin kautta. Luna 3 ei ole kannattava ostos myöskään älypuhelimia vieroksuvalle käyttäjälle, sillä ilman sovellusta tästä kasvolaitteesta ei saa kaikkia tehoja irti.

FOREO Luna 3 -kasvoharjan edut tiivistetysti:
– Nopea, helppo ja monipuolinen tapa hoitaa ihoa
– Hygieeninen, helppo puhdistaa
– Pitkäkestoinen akku
– Vedenkestävä
– Tulokset näkyvät nopeasti

testissa_foreo_luna_3_ja_luna_2

Kenelle FOREO Luna 3 sopii?

Sanoisin, että Luna 3 -kasvoharja sopii kaikille, jotka haluavat panostaa ihonhoitoon hiukan tavallista enemmän. Luna 3 -laitteella voi tehostaa ihon puhdistusta ja hoitotuotteiden imeytymistä sekä ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä hierontaohjelmien avulla. FOREO-kasvoharjat tuovat hellävaraista apua etenkin samealle ja epäpuhtaalle iholle, mutta oman kokemukseni perusteella herkälle iholle suunnitellut laitteet eivät ärsytä herkkääkään ihoa ja saavat sen näyttämään paremmalta jo lyhyen käytön jälkeen.

Värähtelevä kasvoharja on osa ihonhoidon tulevaisuutta, johon kannattaa tarttua silloin, kun ihonhoidostaan haluaa ottaa kaiken tehon irti. Itsekin luulin tekeväni jo suunnilleen kaiken, mitä ihon hyvinvoinnin eteen ravintoa lukuunottamatta on tehtävissä, mutta niin vain muutti FOREO näkemykseni tästä.

Foreo-laitteita myy mm. °Eleven.

Oletko kokeillut FOREOn ihonhoitolaitteita? Mielipiteitä puolesta tai vastaan? Suosikkeja?

 

3 Comments Lisää omasi

  1. Sonja sanoo:

    Toi Luna 3 vaikuttaa niin ihanalta! Ostin viime vuonna I love Me-messujen yhteydessä Eleveniltä Luna Mini 2 laitteen ja sitä ennen mulla on ollut Luna Play Plus. Oon haaveillut Ufosta, mutta tämä kolmenenkin kuulostaa tosi ihanalta! :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Joo tässä yhdistyivät kyllä monet hyvät ominaisuudet. Hellävaraisuus on must ja hierontaohjelmat ehdotonta plussaa. UFO on kyllä ehdottomasti mullakin seuraava mielenkiinnon kohde. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.