Testissä Ziaja Jeju + vinkit nuoren ihon hoitoon

Tuotteet saatu maahantuojalta.

Ziaja on puolalainen kosmetiikkamerkki, jonka kanssa olen tutustunut tämän kevään aikana. Yksinkertaisiin pakkauksiin luottava edullinen kosmetiikkamerkki ei ole aiemmin herätellyt testailuvaistoja, mutta kun työn puolesta karttui keväällä enemmän Ziaja-kokemuksia, aloin hiljalleen lämmetä. Vartalotuotteiden lisäksi olen testaillut mm. saasteilta ja ikääntymisen ensimmäisiltä merkeiltä suojaavaa Acai-sarjaa ja viimeisimpänä tätä tuoretta Jeju-tuotelinjaa.

ziaja_jeju_tuotteet_kokemuksia

Oma, kuiva 30+ ihoni ei ole varsinaisesti Jejun kohderyhmää, mutta onnistuin löytämään tuotteiden joukosta muutaman helmen, jotka saivat vakipaikan notkollaan pursuilevasta hyllystäni – niiden kalliiden ja hienostuneesti pakattujen kilpailijoiden keskeltä.

Ziaja Jeju on nuorelle iholle suunnattu tasapainottava tuotelinja, jonka tähtäimessä on tasapainottaa hormonien kourissa kenkkuilevaa ihoa sekä liialliselta rasvoittumiselta että toisaalta pintakuivuudelta, jotka molemmat ovat teini-iholle tyypillisiä ongelmia. Jeju-tuotteissa on raikkaat, vesimäiset tuoksut ja niiden hinnat ovat maltillisesti joko 7,90€ tai 9,90€. Kaikki Ziaja Jeju -tuotteet ovat vegaanisia ja niitä myy mm. Sokos.

ziaja_jeju_kokemuksia

Ziaja Jeju -tuotteissa käytetään aktiiviaineina puhdistavaa ubame-tammesta saatavaa binchotan-hiiltä, antibakteerista kistus-uutetta ja hopeapoppelin kuoriuutetta sekä suojaavaa kameliaöljyä ja kosteuttavaa ksylitolia. Puhdistustuotteiden lisäksi kattaukseen kuuluu moussemainen kasvovoide sekä kevyesti sävyttävä voide.

testissa_ziaja_jeju

Ihastuin vähän yllättävästi kaikkein eniten rakeiseen Micro-Exfoliating Face Paste -kasvokuorintaan ja puhdistavaan Black Face Mask -kasvonaamioon, jotka eivät lainkaan edusta tyypillistä ihonhoitokäyttäytymistäni. Niillä onnistuin kuitenkin pelastamaan muutamana iltana laiminlyödyn Foreo-puhdistuksen aiheuttaman tukkeumasuman niin tehokkaasti, että faniuduin kerrasta. (Viime keväänä esittelemäni Foreo Luna 3 -kasvoharja oli nyt ensimmäistä kertaa ladattavana (!!), enkä toki 1,5 vuoden jälkeen löytänyt laturia heti ja iltapuhdistukseen jäi muutamaksi päiväksi Foreon mentävä aukko. Kostautui tukkeumasumalla leuassa.)

ziaja_kuorinta_naamio

Koska ihoni on ohut ja herkkä, otin näiden nuorisotuotteiden kanssa multimaskin-tyyppisen lähestymistavan. Kuorintavoidetta hieroin hellin liikkein ainoastaan leukaan ja nenään, joissa suurin osa tukkeumista ja epäpuhtauksista majailee ja puhdistavaa naamiota levitin tuhdin kerroksen otsalle, nenään ja leukaan. Poskille levitin naamion vaikutusajaksi kosteuttavaa voidetta, jonka huuhtelin sitten naamion mukana pois. Puhdistavan mustan naamion voisi pyyhkiä iholta myös misellivedellä, mutta suosin itse ennemmin lämmintä vettä ja kärsivällisyyttä. Mustan naamion geelimäinen koostumus oli helppo levittää, enkä onnistunut sotkemaan sillä yhtään.

ziaja_jeju_misellivesi

Hurjan suureen 390 ml pumppupulloon pakattu puhdistava Micellar Water -misellivesi löysi paikan meikkipöydältäni ja onkin jo vilahtanut muutamassa meikkilivessä. Myös puhdistavaa Face Toner -kasvovesisuihketta olen toisinaan suihkutellut kasvoille aamupesun jälkeen. Kasvovesisuihke kilpailee käyttöväleistä kaikken rakkaimpiin tuotteisiini kuuluvan niasiiniamidisuihkeen kanssa, joten asetelma ei ole täysin reilu – mutta on silti kiva huomata, miten tärkeään osaan kasvovedet ovat viime vuosina nousseet, kun jo kompaktiin kuuden tuotteen linjaan kuuluu suihkutettava kasvovesi.

ziaja_jeju_misellivesi_kokemuksia

Jeju-kasvovesi tosin haastaa kosteuttaviksi ajateltujen kasvovesisuihkeiden konseptin siinä mielessä, että se sisältää myös puhdistavia salisylaatteja, eikä sitä siksi saa joutua silmiin. Valmistaja suosittelee levittämään tämän tuotteen vanulapulla, mutta itse olen suihkinut sen suoraan kasvoille aina toisen silmän kerrallaan peittäen. Pitäisi sijoittaa kestovanulappuihin, mutta se on vielä to do -listalla. Puhdistavaa kasvovesisuihketta voi kokeilla myös vartalolle, mikäli dekolteella tai selässä on epäpuhtauksia, jotka eivät tunnu pelkällä saippuapesulla talttuvan. Kasvovesisuihke tuntuu iholla pehmeältä sumulta.

ziaja_jeju_suihke

Ainoat tuotteet, joille kuivalla ja vaalealla 30+ ihollani ei ollut käyttöä, olivat kuohkea Face Cream-Mousse SPF10 -kasvovoide sekä kevyesti sävyttävä No Makeup Foundation -voide. Tykkään ajatuksesta, että jo nuoren ihon kosteusvoiteessa on aurinkosuojakerroin, mutta toki kesäaikaan iho pitää suojata korkeammalla kertoimella kuin SPF10. Mutta muulloinkin kuin kesällä iho on hyvä suojata auringolta edes kevyesti, iso peukku tälle suunnannäytölle!

ziaja_jeju_testissa

Sävyttävää kasvovoidetta en saanut nätisti sopimaan ihoni sävyyn enkä huokosiin, mutta arvelen, että ihon sävyn tasoittamista vasta harjoittelevalle nuorelle ohuesta koostumuksesta ja hennosta pigmentistä saattaa olla etua. Itsehän aloitin meikkaamisen jollain hirveällä täyspeittävällä jankilla, joka ei sulautunut iholleni yhtään ja tuoksui etikassa liotetulle hapansilakalle.

Muistilista nuoren ihon hoitoon

Nuori iho voi olla kaikkea pintakuivasta ja herkästä paksuun ja kiiltävään epäpuhtausongelmaan eivätkä sosiaaliset paineet millään lailla helpota ihon kanssa kamppailevaa mieltä. Nuoren ihon hoidossa tärkeintä on järjestelmällisyys ja ihon tarpeisiin sopivat tuotteet. Iho voi olla samaan aikaan sekä epäpuhdas että kuiva, eikä silloin kannata kuivattaa ihoa liian voimakkailla tuotteilla lisää.

Päivittäinen puhdistus ja kosteutus riittävät useimpien tarpeisiin ja niitä on hyvä harjoitella aikuisen johdolla, jotta tuotteet ja niiden idea käyvät tutuiksi.

Iholle kertyy päivän mittaan hikeä, talia, kuollutta ihosolukkoa, saasteita, pölyä ja likaa ja jos näitä ei pese pois, ihohuokoset voivat tukkeutua ja tämä voi pahimmillaan aiheuttaa tulehdustilan. Hormonaaliseen akneen kannattaa aina hakea apua ihotautilääkäriltä, mutta pienemmän mittakaavan iho-ongelmia voi välttää seuraavan muistilistan avulla:

 • Pese kasvot joka ilta. Helpoin tapa on misellivesi ja vanulappu, jolla ihoa pyyhitään niin pitkään, että lappu ei enää ”likaannu”.
 • Mikäli käytät iholla meikkiä, puhdista ensin meikki ja tee vasta sitten varsinainen ihon puhdistus. Yksi tuote tai pesukerta ei millään kata molempia. Lisää aiheesta tässä postauksessa.
 • Kosteuta iho puhdistuksen jälkeen. Hellävaraisetkin puhdistustuotteet vievät iholta vähän kosteutta, joka on tärkeää palauttaa. Vesimäinen kosteus toimii monella iholla parhaiten, mutta oikein kuivaa ihoa voi ravita myös ohuilla öljyillä. (Ei kookosöljyä herkästi tukkeutuvalle teini-iholle, vaikka sillä melkein kaiken muun maailmassa voikin tehdä.)
 • Käytä kasvoille omaa, erillistä pyyhettä ja vaihda se kerran viikossa
 • Vaihda tyynyliina kerran viikossa ja vältä kuukahtamasta sänkyyn likaisella tai pystyyn geelatulla tukalla
 • Juo päivän aikana ES:n ja Mehukatin lisäksi myös vettä ja harkitse lautasmallin mukaista ateriointia. (Kaikella rakkaudella pallerot! Jos huolehdit näistä jo, LOISTAVAA! Jos et, niin muista että myös ravinto vaikuttaa ihon kuntoon.)
 • Epäpuhtauksia ei saa nyppiä, näprätä, puristella tai sorkkia. TRUST ME, viimeisten 18 vuoden aikana yksikään näppy ei ole tullut näistä toimista paremmaksi.
 • Jos haluat tehostaa ihonhoitoa kuorinnalla tai naamiolla, kerta viikossa riittää. Ylilyönnit ovat harvoin eduksi ihonhoidon kaltaisissa kestävyyslajeissa.
 • Lisäpisteitä ihonhoitobingossa:
  • pese ja kosteuta kasvot myös aamuisin +5
  • älä tupakoi +10
  • älä sorru kuivattaviin aknetuotteisiin, mikäli kasvoissa on muutama näppy >> nämä voivat horjuttaa ihon tasapainoa niin, että iho alkaa kuivuutta kompensoidakseen pukata lisää talia ja hetken päästä epäpuhtauksia saattaa olla moninkertaisesti lisää. Malttia! +15
  • yksittäisiin epäpuhtauksiin voi kokeilla täsmätuotetta kuten kuivattavaa savinaamiota yöksi. Ei hammastahnaa, aspiriinia tai muitakaan milleniaalien muinaisia temppuja. +2

 

Miten sinä hoidit ihoasi nuorena? Vinkit ja vältettävät jakoon kommenteissa!

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.