MAC Cream Colour Base – helppo monitoimituote meikkiin

linkit

Olen haudutellut luonnoksissa jo tovin esittelyä muuan voidemaisista monitoimituotteista, joihin on syntynyt vakaa luottamussuhde. En löytänyt juttuun haluamaani kulmaa, joten toteutus on jäänyt muhitteluasteelle, mutta kun eilen taas leikittelin yhdellä voidemaisella värillä, joka pudotti tyttömäisellä lopputuloksellaan iästäni ainakin 10 vuotta pois, päätin että nyt on saatava juttu ulos.

Tykkäät MAC Cream Colour Base -tuotteista, jos

 • tykkäät meikata sormilla
 • haluat vähentää meikkipussissa pyörivien tuotteiden määrää
 • haet meikissä kuulaasta lopputulosta
 • haluat käyttää samaa sävyä kasvoilla useammassa kuin yhdessä paikassa

mac_cream_colour_base_meikki

 

Mikä on MAC Cream Colour Base?

MAC Cream Colour Base on voidemainen meikkituote, jota voi käyttää kaikkialla kasvoilla. Se sopii sekä poskille, huulille että silmämeikkiin ja sen erikoispiirre on kauniin kuulas ja helposti ihoon sulautuva lopputulos. Sävyjä on saatavilla heleän metallinhohtoisina korostukseen, mattapintaisen neutraaleina varjostukseen ja kirkkaina väreinä poskien ja huulien punaamiseen.

Jätin tästä artikkelista pois nuo varjostusvärit, sillä niiden sävyt vaativat tarkempaa osumatuntumaa, kun taas poskipuna- ja korostusvärit sopivat laajemmin monenlaisille ihonsävyille. Ihan kaikkia värillisiä Cream Colour Base -sävyjä ei suositella käytettävän silmissä.

mac_cream_colour_base_meikki_

Cream Colour Base -voidevärit sopivat kaikille ihotyypeille ja niissä on vettä hylkivä koostumus. Voidemaisen tuotteen tuntu on sopivalla tavalla kova, jolloin se ei sula kosketuksesta eikä siihen töki vahingossa kuoppia sormilla. Kovuus tekee tuotteesta myös äärimmäisen riittoisan, sillä pigmenttiä on pakattu yhteen nappiin hurjasti. Väri asettuu iholle sulavasti, eikä liikuta esimerkiksi iholle aiemmin levitettyä meikkivoidetta mihinkään, kun tuotteen taputtelee paikoilleen tap-tap-liikkeellä, ilman ihon pinnassa hinkkaamista.

Suosittelen Cream Colour Base -sävyjen levittämiseen sormia, sillä ihon lämpö auttaa sekä sulattamaan tuotteen iholle kauniisti, että asettamaan sen juuri haluttuun paikkaan. Korostustuotteen kanssa vähemmän on enemmän ja tykkään itse sijoittaa korostusvärin ihan poskipään korkeimpaan kohtaan, hyvin pienelle alueelle. Mikäli haluat ehdottomasti käyttää levitykseen sivellintä, valitse lyhytkarvainen ja melko napakka sivellin.

MAC Cream Colour Base -sävyjen käyttö kasvojen korostamiseen

mac_cream_colour_base_korostus

Metallinhohtoisissa sävyissä on jokaisessa melko pehmeä, läpikuultavahko sävy ja niistä melkein kaikki käyvät jopa omalle vitivaalealle iholleni. Kaikkein eniten käytän inan kellertävää sävyä Pearl, jonka mätsää ihooni täydellisesti eikä näytä liian vaalealta tai hohtavalta eikä toisaalta käänny silminnähden miksikään sävyksi. Tämä sävy on se, jonka puoleen useimmin käännyn ja jonka nakkaan mukaan meikkipussiini, jos matkustan. Pienikokoinen, kevyt rasia ja kauniin kuulas lopputulos parilla sormen painalluksella on kaikki mitä korostustuotteelta haluan.

Voimakkaamman korostuksen ystävälle suosittelen joko valkopohjaista ja voimakkaasti hohtavaa sävyä Luna tai shampanjaista ja runsaasti kiiltävää sävyä Shell. (Shell muistuttaa muuten kovasti Kjaer Weis -korostusväriä kulttisävyssä Ravishing, jota Rouva Kameleontin innoittamana kerran pikkuisen hiplailin.)

Erittäin monikäyttöinen sävy on myös hennosti ruusukultainen Hush, joka hohtaa tasaisen metallisena, ilman yksittäisiä erottuvia hippuja. Korostussävyistä eniten väriä tuo iholle sävy Improper Copper, joka on hurmaavan nätti tummemmalla tai ruskettuneella iholla.

Kuvassa vasemmalta oikealle Shell, Pearl ja Luna. Näistä tuo keskimmäinen on siis se, jota itse ehdottomasti eniten käytän.

mac_cream_colour_base_swatch_blog

Tässä meikissä poskipään korkeimmasta kohdasta kulmaluulle kallistuu käänteinen C-kirjain sävyssä Pearl.

mac_cream_colour_base_pearl_skin

MAC Cream Colour Base -sävyjen käyttö huulilla ja poskipunana

Värillisissä Cream Colour Base -napeissa on hurjasti pigmenttiä ja yhtä nappia kannattaa asennoitua käyttämään pitkään. Täppää väriä kevyesti sormenpäähän ja painaa enin väri sormesta esimerkiksi kämmenselkään ennen kasvoille viemistä. Huulilla sävy voi toki olla voimakkaampi, mutta kannustan silti aloittamaan varovaisella määrällä myös huulissa ja taputtelemaan värin paikoilleen sormin.

mac_premeditated_cream_colour_base

Kun käytän Cream Colour Base -väriä poskipunana, kosketan värin pintaa nimettömällä, painan nimettömän kertaalleen kämmenselkään ja alan sitten hellästi painella väriä poskille haluamaani kohtaan. Mikäli näyttää siltä, että väriä on silti tulossa liikaa, vaihdan häivyttämiseen keskisormen ja taputtelen värin reunoja pehmeämmäksi puhtaalla sormella.

Sävyt ovat ärtsyjä ja saattavat vaikuttaa pelottavalta valinnalta vaalealle iholle, mutta lupaan, että lopputulos palkitsee. Jopa voimakas tomaatinpunainen Premeditated pehmenee arkikelpoiseksi kun kerros on riittävän ohut. Voidemainen poskipuna häivyttyy pigmentistä huolimatta kiltisti ja lopputulos jää kauniin heleäksi. Kun murretut ja mattaiset sävyt vaihtaa ensimmäistä kertaa heleään ja kirkkaaseen sävyyn, lopputulos näyttää raikkaalta ja kevyeltä. Itse näen peilistä ilmiön, jota kutsun tyttöytymiseksi, eikä se toki sovi kaikille tai kaikkiin tilanteisiin, mutta jestas miten paljon raikas ja kuulas poskipuna nuorentaakaan ilmettä.

Tässä meikissä poskilla on hento kerros voimakasta Madly Magenta -violettia. Huulilla sama sävy näytillä tässä aiemmassa postauksessa. (Jos lupaatte ettette tuomitse, niin voidaan samalla suoda nopea maininta tuotteiden pitkä säilyvyydelle, sillä samat tuotteet ovat ansiokkaasti koristaneet kasvojani jo vuonna 2015.)

mac_madly_magenta_poskipuna

Kun poskille on löytynyt ja töpötelty hyvä sävy, täppää se sama nimetön väriin uudelleen ja töpötä väriä huulten keskiosaan. Heleys ja keveys on tässä tyylissä erittäin jees, joten älä turhaan stressaa tarkkojen reunojen piirtämisestä tai värin peittävyydestä. Jos huulet ovat taipuvaiset kuivuuteen, sipaise pohjalle tai suoraan värin päälle kerros huulirasvaa ja saat lopputuloksesta entistä mehukkaamman.

Pysyvyys on sekä poskilla että huulilla yllättävän hyvä, jos ottaa huomioon etten käytä kasvomeikissä puuteria tai huulilla pohjustajaa tai kynää. Syömisen jälkeen väriä kannattaa toki lisätä huulille, mutta poskipunaksi levitettyä väriä en vielä kertaakaan ole päivän aikana joutunut lisäämään.

Kuvassa vasemmalta oikealle Premeditated, Virgin Isle, Madly Magenta ja Pink Shock.

mac_cream_colour_base_varitmac_cream_colour_base_swatch_viilankantolupa_blog

Alemmassa kuvassa värejä on häivytetty taputtelemalla muutaman kerran. Näettekö, miten ihanan pehmeäksi sävyt liukuvat?

Voiko MAC Cream Colour Base -värejä käyttää myös silmissä?

Kyllä ja ei. Teoriassa Cream Colour Base -koostumus sopii myös silmämeikkiin, mutta jätä sävyt Improper Copper, Pink Shock ja Premeditated pois silmämeikistä (tieto valmistajalta). Käytännössä en ole ihan 100% vakuuttunut siitä kestääkö tämäntyyppinen koostumus silmämeikissä koko päivää, mutta mikäli luomet eivät ole raskaat tai rasvoittuvat, kannustan ilman muuta kokeilemaan. Sisänurkan korostuksessa koostumus toimii ja kestää, mutta koko luomelle levitettynä olen omilla luomillani hiukan skeptinen edes pohjustajan tuoman lisäkeston riittävyyteen. Kertokaa, jos olette eri mieltä!

mac_madly_magenta_cream_colour_base

MAC Cream Colour Base -korostussävyjä myy mm. °Bangerhead (nätisti samalla sivulla sekä yksittäisnapit että paletit ja niihin sopivat täyttönapit) ja °eleven.fi, jossa mm. oma suosikkini °Pearl sekä vaaleampi ja vielä hohtavampi °Luna nyt -30% (Poistumassako? Iiiks). Jos satut omistamaan paletin, johon täyttönapin voi napsauttaa, saat °Eleveniltä kaikki CCB-korostussävyt täyttönappeina nyt 9,06€ eli melko halvalla.

Värillisiä CCB-nappeja ei valitettavasti myydä enää Suomessa, mutta pitäkää nimi korvan takana, jos satutte joskus sitten matkoilla vaikka törmäämään.

Sykkiikö sydämenne sormimeikkaamiselle tai voidemaisille tuotteille ylipäätään? Onko tap-tap-taputtelu ihan poissuljettu meikkitekniikka vai jotain, mitä saattaisit joskus kokeilla?

 

6 Comments Lisää omasi

 1. Iih oletpa ihanan freesin näköinen noissa kuvissa! Olen näistä kuullut monta kertaa, mutten aiemmin tiennyt mistä oli kyse. Kiitos postauksesta! <3

  -Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Aaaa, kiitos! Olipa kivasti sanottu. :) <3 Ehdottomasti tutustumisen arvoisia tyyppejä!

 2. Kaitlin sanoo:

  Okei mulla olis pieni toive, toivottavasti ei oo liian outo :D

  Kah kun mulla on hyvin samanmalliset kasvot kuin sulla, kapeahkot ja korkealla otsalla, ja oon koko elämäni miettiny että mihin kohtaan tähän lärviin pitäis iskeä poskipuna, kun netti on täynnä ohjeita ovaalin ja pyöreänmallisten kasvojen meikkaamisesta, mutta tuntuu ettei ne vaan oikein wörki mulla koska se poskipuna näyttää ihan hassulta, niin voitko tehdä jonkun tutoriaalin for dummies kuinka meikata, varjostaa ja korostaa tän malliset kasvot?

  <3

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oi, kiitän luottamuksesta! Mä itse koen, että mun kasvot on enemmän pyöreät kuin kapeat, mutta otsa on kyllä korkea. Osaatko sanoa tarkemmin, millä tavalla poskipuna näyttää hassulta? Voisin ehdottomasti yrittää tämän aiheen parissa ja kokeilla onnistunko kuvaamaan aiheesta jonkinlaista materiaalia. :)

   1. Kaitlin sanoo:

    No siis, kun sanotaan että hymyile ja laita punaa siihen posken korkeimmalle kohdalle, näytän ihan jurrissa olevalta, ja sitten taas tonne poskiluun päälle laitettuna en tiedä kuinka pitkälle sitä pitäisi häivyttää nenää kohti, tuntuu että kaikki mitä kokeilen näyttää ”väärältä”, ja kaikkien muiden poskipunat taas ah niin täydellisen sopivilta heidän kasvoilleen että oon ihan confused, onko mulla vääränlainen naamavärkki, vaiko tekniikka :D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Ahhhaha, vääränlainen naamavärkki, jestas! :D Käytätkö poskipunan lisäksi korostustuotteita tai varjostusta? Millainen sivellin?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.