Värikkäät kesäkynnet abstraktisti sutimalla – tee näin

Violetti, pinkki ja oranssi sopivat todistetusti hyvin yhteen hiuksissa, mutta miltä ne näyttävät kynsillä? Eilen testasin pitkästä aikaa abstraktia lakkaustekniikkaa, jossa värit suditaan kynsille sattumanvaraisesti ja vaikka kokonaisuus jäi inan levottomammaksi kuin ajattelin, se sopii toisaalta tämänhetkiseen mielentilaan. Vai olenko ainoa, jonka vatsanpohjassa kesä jo kutittelee?

abstrakti_manikyyri_2020

Nämä värikkäät kesäkynnet on tehty CND SHELLAC -kestolakkauksella, mutta tekniikka toimii hyvin myös tavallisella kynsilakalla. Varaa lähelle kynsiviila, kynsilakanpoistoaine, pumpulia, aluslakka, 3-4 värilakkaa ja tuhti päällyslakka.

Näin teet värikkäät kesäkynnet helposti suttaamalla:

 1. Lyhennä ja viilaa kynnet muotoon. Ei haittaa jos kaikki kynnet eivät ole yhtä pitkiä, mutta viilaa pois terävät reunat ja mahdolliset liuskat. Viilaamista helpottaa, jos pidät viilaa kynnen alla 45° kulmassa, niin saat samalla viilattua molemmat kulmat, eikä kynnen rakenne heikkene. Jos viila on riittävän hienojakoinen (vähintään 240 grit), voit viilata myös edestakaisin.
 2. Puhdista kynnen pinta kynsilakanpoistoaineella kevyesti hieroen. Ole tarkkana kynnen sivuilla! Suosittelen lakkaamaan yhden käden kerrallaan, niin vahinkoruttujen todennäköisyys pienenee. Alkupuhdistuksen voit tehdä heti molempiin käsiin.
 3. Levitä kynsille aluslakka. Muista levittää lakkaa myös kynnen kärkeen, niin lopputulos säilyy kauniina pidempään. Jos aloitat lakkaamisen kynnen kärjen sivuttaisella ”sulkemisella”, kärkeen ei myöskään jää paksua lakkapaakkua.
 4. Ravista kynsilakat hyvin ja kierrä kaikista korkki auki.
 5. Aloita valitsemallasi värillä: Pyyhkäise sivellin melkein kuivaksi pullon kaulan sisäpintaa vasten ja sipaise lakkaa kynnelle johonkin. Toista. Kun olet sutinut ensimmäistä väriä kaikkiin viiteen kynteen, kierrä korkki kevyesti kiinni.
 6. Ota seuraava väri ja toista. Vaihda levityssuuntaa, kulmaa, painallusvoimakkuutta tai siveltimen asentoa, niin lopputuloksesta tulee elävä. Nyt ei haeta symmetriaa eikä tasapainoa! Väriä saa olla eri määrä ja eri paikoissa, se tekee kokonaisuudesta vain paremman.
 7. Kun olet saanut kaikki värit kynsille niin että näkyviin jää myös paljasta kynttä, anna värien kuivahtaa ihan hetki, mikäli ne näyttävät märältä. Levitä sitten reilu kerros päällyslakkaa (muista sulkea kärki sivuttaisella liikkeellä!) ja anna kuivua rauhassa.
 8. Toista toiseen käteen, kuivattele ja ihaile. Varaa riittävästi aikaa lakkauksen kuivatteluun, ainakin vartti! Eikä mitään ihan vähän vaan tosta nopeasti kokeilen -viritelmiä, vaan jalat suosiolla kohti kattoa ja kädet lepäämään rinnalle.

Mikäli innostut testaamaan värikästä suttulakkausta ja julkaisemaan siitä kuvan vaikkapa Instagramissa, ilahdun suuresti jos merkitset minut julkaisuun @viilankantolupa niin näen kaikki luomukset. Omiin kynsiin tökkäsin pikkuisen kultaista kynsifoliota, mutta luomus oli täysin katu-uskottava ilmankin. Lisämaustetta saisi vielä esimerkiksi mattapintaisesta päällyslakasta.

Mikäli kaipaat vaikeampaa lakkaushaastetta, suosittelen tätä muutaman vuoden takaista pillipuhaltelua, joka meinasi migreenin lisäksi laukaista avioeroprosessin. Hauskaa oli! Sama tyyli onnistuu myös minimalistisemmin, kuten esimerkiksi näissä kynsissä nudella ja mustalla.

varikas_lakkaus_2020

Ja hei entäpäs ne värit, miten niitä yhdistellään? Väriyhdistelmiä voi poimia talteen mistä vain: sievä kukkakimppu, nätti nettisivu, houkutteleva kosmetiikkapurkki tai mikä tahansa pakkaus, jonka visuaalisuus vetoaa sinuun. Sopivia väriyhdistelmiä voi poimia myös valmiina esimerkiksi suunnittelijoille kohdennetulta Color Hunt -sivustolta, jossa on kymmenittäin valmiita värimalleja.

Lakkailuiloa!

Kynnet
CND SHELLAC Gypsy + Ecstasy + Video Violet + Palm Deco

2 Comments Lisää omasi

 1. Ehdottomasti kokeiluun, abstraktikynsistä tykkään muutenkin ja sutiminen on tekniikkana niin ihastuttavan helppo…se on just hyvä tilanteisiin kun ei kerkiä koristella kummemmin tai haluat vaikka uudistaa vanhan lakkauksen koristeluilla. Tai sitten pelkästään tai folioilla…<3

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, oivallinen just kiireeseen kun ei tarvi niin tarkkaan sihdata ja nypeltää. :) Mä jäin niin jumiin niihin folioihin, että jouduin hiukan vieroittamaan itseäni että joskus tekisin jotain muuta myös. Hankalaa, mutta tsemppaan! :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.