Mujin kynäkerrostalo

Organisointia rakastavana ihmisenä etsin jatkuvasti uusia tapoja sortteerata meikkinurkkaukseni tehokkaammin. Tiettyjen asioiden tulee olla tietyllä tavalla ja vaikka visiotani on hyvin hankala selittää muille, ääni päässäni kertoo onko hyvä vai ei. Kuulostaa varmaan uhkaavalta, mutta tulemme hänen kanssaan toimeen.

Mujilla on pökerryttävä valikoima yksinkertaisia säilytysratkaisuja ja Tukholman reissultani rehasin kotiin tällaisen läpinäkyvän nelilaatikkoisen tornin. Olen tähän saakka säilytellyt meikkikyniä erinäisissä lasipurkeissa, mutta kun pöydästä uhkasi loppua pinta-ala, oli siirryttävä tornitaloajatteluun. Eikä tässä ketään syrjitä, mutta alimpaan kerrokseen voidaan asuttaa ne laitapuolen kulkijat ja ullakkohuoneisto jätetään niille, jotka sen ovat ansainneet.

Torni on syvyydeltään juuri sopivasti kynän mittainen ja yhteen laatikkoon mahtuu suunnilleen nyrkillinen tavaraa. Ylimpään lokeroon sijoitin kaikki huultenrajauskynät ja toiseen kajalit, kolmanteen ängin pienen karsinnan jälkeen kaikki luomivärikynät sekä eyelinerit ja alimpaan laatikkoon puskin edellisistä ylijääneet harvempikäyttöiset kynät.

Laatikosto on osoittautunut äärimmäisen käteväksi järjestelmäksi. Läpinäkyvyys helpottaa oikean värin etsimistä, käytön jälkeen kynä on helppo tuikata edessä olevasta reiästä takaisin sisään ja kaiken hyvän lisäksi tornin katolla on ylimääräistä laskutilaa. Jonain päivänä kun saan aikaiseksi siistiä meikkipöytäni kuvauskuntoon, nappaan pari otosta kynäkerrostalosta omilla kulmillaan.

Lokerikon tarkat mitat ovat valmistajan sivujen mukaan 6,7 cm x 17,5 cm x 25 cm. Muistelen joskus lukeneeni, että Mujia saisi Helsingin Stockalta, mutta ainakaan nettisivujen brändilistauksessa Mujia ei näkynyt. Paremmin tietävät voivat halutessaan hihkaista, saako näitä kultakimpaleita helpommalla jostain muualta kuin lahden takaa tai nettikaupasta tilaamalla.

Lauhkeaa alkuviikkoa!

Taustalla soi: Elena

12 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Tämähän onkin hyvä keksintö! Hyvä, että erilaisia ja varsinkin käteviä säilytysratkaisuja tulee jatkuvasti lisää. Ja juuri tuollainen väreittäin ryhmittely kerrostaloon on kätevä tapa. Tuosta pystyy helposti poimimaan haluamansa kynän käyttöön.
  Enää puuttuu vain se tila, mihin tämän kerrostalon saisi meillä sijoitettua. Ainoa mahdollinen sellainen olisi kylpyhuone, joka on aivan liian lämmin meikkien säilytykseen…
  Olen siis kade, mutta onnellinen puolestasi. :)

  1. No ei muuta kuin haavetta kohti. :) Pieni meikkinurkkaus ei kumminkaan ole sieltä kaikkein mahdottomimmasta päästä toivoa. Koskaan ei tiedä, vaikka joulupukki kuulisi toiveen ja auttaisi järjestämään asiat.. ;)

   1. Tipi sanoo:

    Meikkinurkan optimaalinen paikka on tällä hetkellä varattuna. Siirryin tekemään etätöitä, joten ei auta.
    Odottelen sitä lottovoittoa, ostan ison huushollin (ja perustan kissojen löytökodin) ja sinne sitten yksi huone vain meikeille. Lääh.

    1. Ihmislapsella on oltava unelmia. :)

 2. Mää mujit ovat aivan ihania. Olen menossa ennen joulua Tukholmaan ja sieltä on tarkoitus taas joku purkki ostaa. Mulla on korurasia ennestään, mutta himoittais se korkeampi versio. Sitten vois ostaa sen täyteen koruja :).

  Nää sun meikkivarastot ovat niin mielettömiä. Joskus luin että ostit jotain joita ei saa käyttää, suoraan varastoitavaksi. Olisi kiva joskus nähdä tämä varasto. Se tuskin on myöskään pieni.

  1. No onhan siellä jotain… :D Katsotaan, sanoi putkimies. En lupaa mitään. :)

   Suunnitelmasi koruvaraston laajentamisesta kuulostaa täysin vedenpitävältä. :)

 3. JonnaH. sanoo:

  Mäkin haluun!

  1. Ei muuta kuin kirjettä Korvatunturille sitten vaan. :) Nyt on hyvä hetki vuodesta haluta tällaisia pieniä piristyksiä. :)

 4. Minä tykkään tällaisesta eleettömästä suoralinjaisesta skandinaavisesta tyylistä ja olen odottanut hetkeä saada näitä Mujin laatikoita kynsilakkojeni kerrostaloon sisäasunnoiksi :) Kuulostelen siis minäkin innokkaasti saako näitä kotosuomesta esim. Stockalta..?

  1. Kuulostellaan.. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.