Maanantaimanikyyri

Uusi viikko, uudet kynnet. Otin viimeisen kesälomaviikon projektiksi järjestellä kauneushuonettani vähän siivompaan ruotuun, mutta homma tyssäsi heti ensimmäisessä käänteessä testattavien tuotteiden pussukkaan. Jos samassa nyssäkässä on sekä syksyn uutuuslakkoja että käsikuorintaa, olisi kohtalolle irvailua olla vetämättä niistä johtopäätöksiä. Siivoushommat tauolle ja kynsipussi kehiin.

Poistin taivaallisen kauniin, pelkkää metallihippua olevan Amazeballsin kahden vaiheen tekniikalla. Hauduttelin ensin enimmät lakat pois Sephoran vanhalla poistopurkilla, joka jättää jo jälkeensä mustaa vaahtomuovimurua ja punaisen hennarenkaan ja viimeistelin sitten ranteita myöten hileiset sormet tavallisella kynsilakanpoistoaineella.

Lähes kivuttoman lakanpoisto-operaation jälkeen truuttasin kämmenelle Yves Rocherin uutta öljypohjaista Exfoliating Botanical  Care Oil -käsikuorintaa* ja hieroskelin tyytyväisenä hymisten kädet ranteista kynnenalusiin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen lorautin sekaan tipan vettä jolloin kuorinta emulgoitui (samaan tapaan kuin meikinpoistoöljyt tekevät) ja viimeistelyhieronnan jälkeen huuhtelin seoksen pois lämpimällä vedellä.

Kuorintakylpy pehmitti sopivasti kynsinauhat, joten työntelin ne irti kynnen pinnasta ja saksin löysät pois leikkureilla. Tähän saksiosioon en kannusta ketään omin päin lähtemään, se on vanhalle kynsimuotoilijalle sitkassa istuva tapa, josta olisi hyvä hankkiutua eroon. Kun on kerran pitänyt rakennekynsiä ja saanut kaupanpäällisiksi virheettömät kynsinauhat, on vaan yllättävän vaikea tottua tikkuihin ja kuivuuteen. Älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan olkaa henkisesti vahvempia.

Työntelyn ja saksimisen jälkeen kävin kynnen tyven läpi pehmeällä kiillotusviilalla. Tämä vaihe on myöskin ylimääräisyys, johon kenelläkään ei ole tarvis koukuttautua. Mutta minkäs teet, kun kerran menet kokeilemaan ja ihastut. En siis hio kynnen pintaa, vaan painan viilan ihan kiinni kynsivalliin ja kahdella vedolla per kynsi louskaisen pois ne ylimääräiset kynsinauhanjämät, mitkä lusikalta ja leikkureilta ovat jääneet tavoittamatta. Kynsinauhaviila saattaa olla yksi kauneusrutiinini turhamaisimmista asioista. Tunnustatko omasi?

Kaiken kynsinauhoihin liittyvän piipertämisen jälkeen viimeistelen kynsien muodon pehmustetulla viilalla ja pyyhkäisen pölyt ja öljynjämät pois aiemmin käyttämälläni pumpulilapulla, joka on jo miltei poistoaineensa haihduttanut.

Kaksi kerrosta hoitolakkaa ja niiden päälle heikoimpiin kynsiin kerros pikakuivattajaa. Pikakuivattajan lisääminen värilakan alle on kolmas asia, jota omista tekemisistäni huolimatta kehotan välttämään. Olen ominut tavan aikataulujen sanelemana. Monasti lakanpoiston jälkeen ei ole aikaa väkertää täysivartista manikyyriä, joten saadakseni kynsille ensisuojan, suojaan hoitolakan kerroksella pikakuivattajaa. Se antaa kynsille vähän lisätukea ja kivan liukkaan pinnan ja sen päälle voin heti ehtiessäni vetäistä värilakan. Jos lakkauksesi käyttäytyy tai näyttäytyy tämän tekniikan kanssa erikoisesti, voit hyvillä mielin syyttää väliin laskettua pikakuivattajaa.

Väriksi valitsin Lumenelta saamani Gel Effect Frosted Matt #34 Pilvipouta -uutuuslakan*, jonka kanssa operoin suu mutrussa. Peittävää jälkeä ei kertakaikkiaan meinannut syntyä millään. En edes muista milloin olisin joutunut laittamaan kynsilakkaa kolme kerrosta! Tavallisten Gel Effectien kanssa olen pärjännyt yhdellä kerroksella, joten taivun epäilemään, että käsissäni on maanantaikappale. Sävy on hirmu nätti puuterinen alusvaatebeige ja lakan eduksi on sanottava että käytetyt kolme kerrosta kuivuivat kyllä kiitettävän nopeasti, mutta ihan sydänystäviä meistä ei ekalla tapaamisella vielä tullut. Onko joku muu ehtinyt jo kokeilla näitä?

Monivaiheiselta kuulostava manikyyrirutiini on piiperryksestään huolimatta yksi rentouttavimmista kauneudenhoitoriiteistäni, varsinkin kun sillä saa tauotettua jotain puuduttavaa projektia. Ja etenkin, kun sen voi suorittaa tikkunekku suupielessä.

Pumpulisen pehmeää uutta viikkoa, nautiskelkaa syksyn tuoksusta!

*saatu/gifted*

* * * *

Above I share an in-detail description of my manicure routine, which includes two removers, an oil scrub, some pushing and nipping (latter not recommended!), finishing the cuticles with a soft buffer (not recommended either), two coats of nail strengthener, a coating of Seche Vite and then three difficult layers with the colour pictured. I’ve had better luck with previous Gel Effects, so I’m hesitant to say this new formula might not be as good. Or I might just have a dud bottle, who knows. How’s your manicure routine? Anyone else using a motivational lollie?

13 Comments Lisää omasi

 1. Meeri sanoo:

  Ei se välttämättä maanataikappale ole. Nämä valkopohjaiset vaaleat vaan ovat vähän omapäisempiä tapauksia :)

  1. Kaikkiko? Etteikö yhtään poikkeusta mahtuisi tusinaan? Vääryys!

   1. Meeri sanoo:

    Ainahan muutama poikkeus mahtuu joukkoon, mutta kyllä ne taitaa olla harvassa :D Opilla on viime aikoina tullut muutama hyvä valkopohjainen creme, ja Essiellä myös.

    1. Okei, hyvä tietää! Mä olen valmis hassaamaan aika mojovia summia kosmetiikkaan, mutta jostain syystä kynsilakat kuuluvat pihistelyvyöhykkeeseeni. Pidän kuitenkin vinkin mielessä, kiitos! :)

    2. bubbs sanoo:

     Sävynimiä kehiin! Metsästän ikuisesti täydellistä tällaista, eikä toistaiseksi ole tärpännyt likimainkaan, ja hutiostosten kokoelma alkaa käydä mittavaksi.

     Tämä Lumenekin on nyt kyllä nätti kuin västäräkki. Pakko varmaan ostaa kuitenkin tämäkin. Jos mulla sattuisi toimimaan täydellisesti?

     1. Nih, Meeri! Kansa vaatii toimintaa!

      Jos koostumuksen kanssa malttaa puljata, saa tästäkin kyllä söötin värin kynsille. Taikka voihan se olla niinkii, että siul se toimii ku veeärrän vessa. Siinä tapauksessa yritän käyttäytyä kuin aikuinen ja päästä katkeruudestani yli.

     2. Meeri sanoo:

      Niin no, jos vaatimuksena on yhdellä kerroksella tasainen lopputulos, niin kovin vaaleat cremet voi unohtaa. MUTTA ainakin Opin You´re so vainilla toimi minulla kahdella kerroksella, kun huolellisesti lakkaa :) Ja myös China glazen Friends forever right peitti mukavasti kahdella. Sittenhän se riippuu myös siitä millaista sutia tykkää käyttää. Tämä kynsienlakkaus on rakettitiedettä, enkä minä ole ehtinyt harrastaa kuin vasta kaksi (vai kolme?) vuotta, joten olen vielä noviisi joissain asioissa :) Joku kynsibloggari, apua!

 2. hiikka sanoo:

  Yääääh… tuo oli Lumenen gel effecteistä se ainut joka kiinnosti…tuo puuttuu kokoelmasta. Sinun syy, nyt itken verikyyneliä illan. Tosin jos olisin ostanut ja huomannut, olisin vetänyt varmaan lakkapullon seinään (ja itkenyt sen jälkeen siivotessä) Ja nuo Botanical sarjan tuotteet omaavat minusta oudon muovisen hajun, ei ne kovin huonoja olleet, mutta ominaistuoksun yli en pääse.

  1. Voithan tehdä niin kuin bubbs tuoss yllä ehdotti, haastat kohtalon kaksintaisteluun ja katsot mitä tapahtuu. :)

   Täytyy sanoa, etten huomannut kuorinnassa kyllä minkäänlaista tuoksua. Ehkä olin impannut liiaksi poistoaineita koneistoon.

 3. Kissis sanoo:

  Mä just kokeilin Pilvipoutaa ekan kerran ja juu, kolme kerrosta se vaatii! Mutta tykkään älyttömästi! Ihan mieletön tää mattapinta. <3 Pikakuivattaja ei tän gel effectin päälle sit sovikaan, vaan syö aika tehokkaasti lakan. :(

  1. Se pinta on ihan hauska, mutta ei täytä vielä mun kriteerejä matasta. Sellainen jännä välimuoto. Mä en edes kokeillut päällyslakalla, täytyypä pitää mielessä tuo varoitus. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.