Vaalean ihon aurinkosuoja

linkit

A niin kuin aurinko! En tiedä oletteko huomanneet, mutta ulkona on muutaman kerran kurkistanut kevät. Se ihan aito ja oikea aurinko, joka paitsi täyttää talvella vajuneet D-vitamiinivarastot ja valaa toivoa valoisammista päivistä, tekee valitettavasti suojaamattomalla iholla myös hallaa. Tiedän, mälsä aihe, mutta tarpeellinen.

Kaiken ihanan ja positiivisen ohella aurinko siis todella vaurioittaa soluja ja vaikka monet näistä muutoksista eivät mihinkään näy, niiden olemassaolo on hyvä tiedostaa. Se toinen puoli ovat sitten ne näkyvät muutokset, kuten esimerkiksi kemiallista kuorintaa rakastavaan ihoon kihahtaneet tummat pigmenttiläiskät. Pigmenttiläiskiä voivat saada aikaan myös raskauden aikana tapahtuvat hormonaaliset muutokset, jotka herkistävät ihoa auringolle, mutta myös näihin auttaa ennaltaehkäisy. Koska pieni pelottelu on tehokkain keino upottaa jonkin uhan todenmukaisuus pysyvästi selkäpiihin, painotan, että pigmenttimuutos voi ilmestyä jo yhden aurinkovoiteettoman ulkoilukerran aikana.

Miksi tämä paasaus ja pelottelu pigmenttiläikillä? Siksi, että haluan toimia varoittavana esimerkkinä. Hurahdin muutama kesä sitten happokuorintoihin ja kuten tyyliini kuuluu, kohtuus unohtui matkatavaroista. Hapot tekivät iholleni hyvää, enkä niihin päätä pahkaa ihastuessani kertakaikkiaan älynnyt suojata ihoani auringolta riittävästi. Tästä seurauksena yhtenä iltapäivänä otsalle ja silmäkulmaan ilmestyivät ruskeat laikut. Buu.

Vaikka pigmenttiläikät on mahdollista neutraloida piiloon violetilla korjausvärillä, niistä ei ymmärtääkseni koskaan pääse kotikonstein kokonaan eroon. Talvella laikut saa vaalenemaan, mutta heti kevään ja auringon palatessa ne alkavat taas hiljalleen tummua kesäasuunsa. Vaikka maailman mittakaavassa kyse on tietysti hyvin vähäpätöisestä asiasta, heristän nyt julkisesti sormea ja muistutan tästä skenaariosta. Sillä jos nämä muutokset on mahdollista välttää, miksi ottaa riski?

Epäilen, että iho jäi aikanaan suojaamatta paitsi tietämättömyyden, myös täydellisten suojatuotteiden puuttumisen vuoksi. Jos tuotteiden käyttömukavuudessa on parantamisen varaa, niiden käyttö saattaa helpommin ”unohtua”. Nyt kun tilanne on pakottanut testailemaan yhtä ja toista SPF50-tuotetta, voin esitellä teille tehokaksikon, jonka voimaan luotan omalla ohuella, vaalealla ja jo vaurioituneella ihollani.

vaalean_ihon_suojaaminen_auringolta

 

Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF50 oli suositus työkaverilta ja vaikka en juuri koskaan osta tuotteita sokkona testaamatta niitä ensin omalle iholle, kehut meikin alle sopimisesta olivat niin vakuuttavia, että kotiutin tuubillisen tätä heleän satiinisen pinnan jättävää suojavoidetta oitis. Käyttökokemusta on nyt noin kuukaudelta, joten uskallan avata sanaisen arkkuni ja suositella tätä lämpimästi. Voide on tuubista pilkistäessään värillistä, mutta sävy ei näy iholla lainkaan. Ei siis edes tällä paperinvalkoisella iholla, joten voitte luottaa lausuntoon. Ohut neste on helppo levittää, se asettuu iholle nopeasti ja jättää jälkeensä ihastuttavan, puolihimmeän pinnan.

Olen kokeillut monenlaisia SPF50-voiteita, mutta likipitäen kaikki muut kokeilemani tuotteet jättävät ihon joko valkoiseksi, rasvaiseksi tai kiristävän kuivaksi. En tunne tuotteiden kemiaa riittävästi analysoidakseni, miksi juuri tämä voide korkeasta suojakertoimestaan huolimatta käyttäytyy iholla näin huomaamattomasti, mutta olen erittäin iloinen, että löysin sen. Nyt suojakertoimen levittäminen iholle tuntuu enemmän ilolta, kuin pakkopullalta.

Okei, oivallinen suojavoide on löytynyt. Mitäs sitten? Koska ruskeaksi tummuva otsa ottaa henkilökohtaisella tasolla pattiin melko voimakkaasti, haluan tehdä kaikkeni estääkseni pigmentin tummumisen, joten suojaan vielä nämä melaniinivilliintymät erikseen jauhemaisella aurinkosuojapuuterilla. Tämä Jane Iredale Powder Me* -suojapuuteri tuo iholle välittömästi SPF30-suojan ja toimii myös pikapika-aurinkosuojana, kun nassu on vielä voitelematta ja ulos aurinkoon on esimerkiksi koirien remmiasioiden vuoksi hyökättävä välittömästi. Tuote on vuosikausia vanha, mutta sitä tuntuu edelleen purkissa piisaavan, joten jatkan tupsuttelua.  Tuote töpötellään iholle sienellä, jonka läpi puuteri pölisee tasaisesti. Kuljetan purkkia käsilaukussa, jotta helppo, myös meikin päälle lisättävä aurinkosuoja on aina käden ulottuvilla.

vaalea_iho_korkea_suojakerroin

Kun yhdistän ihanaa heleyttä tuovan suojavoiteen ja tämän töpöteltävän puuterisuojan, lumikki-iho pysyy suojassa auringon haitoilta, pigmenttiläikät eivät tummu ja voin kesällä keskittyä poistumaan ovesta nopeasti ja levollisin mielin.

Darphin-tuotteita myy mm. °Lookfantastic.fi.

Millaisia aurinkosuojarituaaleja teillä on?

* Saatu blogin kautta 

12 Comments Lisää omasi

 1. Jonna sanoo:

  Powder Me on ollut mun lemppari jo vuosikausia, meillä myös mies tykkää siitä. Se onkin tuote mitä tuputellaan miehen päänahkaan (ajelee kaljuksi) aurinkoisina päivänä, ettei pala, jos ottaa lakin pois.Pitää tota puuteria kivemman tuntuisena kuin, että jos rasvaa laittaisi. Menee jonkun aikaa kun sen pistää huiskin sen isolla puuterisiveltimellä sille, mutta ei tarvi kyllä päivän aikana lisäillä, pysyy tosi hyvin vaikka vähän hikoaisi. Parasta on se, että se säilyy ainakin sen 2-3 vuotta avattuna. :D

  1. Joo, olen huomannut saman! Tuotetuntu iholla on sen verran huomaamaton, että siippakin ottaa mukisematta nenulleen. :) Ja tuoooo 2-3 vuotta on kyllä viheltänyt mennessään jo kauan sitten, haha! Tämä on joskus ihan blogin alkuaikoina saatu, mutta en valitettavasti edes muista mistä. Sannihan tätä jo vuonna 2014 pohti blogissaan, että piankohan menee vanhaksi, että tuota..klup. :D Satavarma en tiettykään ole, mutta muistelen, että olisi samassa blogimiitissä joskus aikoinaan saatu.

 2. Salka sanoo:

  Darphinin tuote menee himotuslistalle, itsellä on ihan vain muutama aurinkovoide josta olen kasvoilla tykännyt ja se on aivan liian vähän..Mutta Elizabeth Ardenilla on ihana fysikaalisen filtterin omaava aurinkovoide,
  Elizabeth Arden Prevage City Smart with DNA Repair Complex https://inthislightandonthisevening.blogspot.fi/2017/05/luku-728-here-comes-sun-eli_2.html. Se on yksi niistä, mistä olen tykännyt :)

  1. Okei, hei hyvä tietää! Tuntuu että tässä kategoriassa on harvoin liikaa vaihtoehtoja. :)

 3. Mari sanoo:

  Mun uus löytö on cosrx aloe soothing sun cream ja suojakertoimella 50. Kevyt ja ei mitenkään niljakas meikin alle. Iherbistä tilasin ja alle 10 e.

  1. Ahaa, okei! Kiitos vinkistä, tämä jää tähän talteen! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.