MAC Pro -tuotteet nyt Elevenillä – kokoa oma MAC-paletti!

°Sisältää mainoslinkkejä

Mainostauko, nyt haluan hehkuttaa! Ihan juuri äsken pääsin todistamaan °Elevenin etusivulla jännittävää ensikohtaamista, kun uusien tuotteiden listaukseen ilmestyi yhtäkkiä pitkä rivi MACin Pro-tuotteita, eli tyhjiä palettipohjia sekä täyttönappeja luomiväreistä, poskipunista ja Studio Finish -peitevoiteista. Aijettä, tätä on odotettu!

mac_terry_barber_palette

Itsehän olen kerännyt MACin luomivärejä jo monta vuotta, enkä löytänyt pro-valikoimasta kuin kourallisen luomivärinappeja, joita en vielä omista – mutta niistä keräilin osan samalta istumalta ostoskoriin ja jään odottamaan paketin saapumista, jotta pääsen leikkimään uusilla sävyillä. Ilokseni luomivärivalikoimassa näytti olevan myös sellaisia sävyjä, joiden luulin aikoinaan joutuneen lopullisesti vasaran alle, kuten neutraalit kaikillesopii-sävyt Tete-a-Tint ja Kid, mutta toki olen ollut poissa ympyröistä jo useamman vuoden – saattaa olla, että nämä ihanuudet ovat täälläkin palanneet valikoimaan jo aiemmin.

Luomivärien lisäksi bongailin tuttuja, jo kadotetuiksi luulemiani, nimiä poskipunanapeista:  neutraalin lämmin Pinch’O Peach ja viileä varjostussävy Taupe ovat loistovalintoja skandinaavisen vaalealle hipiälle. Nämä kummatkin jo omistan, mutta jäin haaveilemaan ihkauusista superkirkkaista pinkeistä ja punaisista poskipunista, joille tällä omalla kalponassulla ei ihan hirveästi ole käyttöä – paitsi ehkä luomivärinä, haa!

mac_matte_brown_eyeshadow

Erityinen ilon läikähdys oli tuotteiden hinnoittelu, sillä vaikka verkkokauppojen hinnat yleisesti ovat ihan rakenteellisista syistä kivijalkaliikkeitä matalammat, Elevenin hinnoittelu on vielä useita kilpailevia verkkokauppojakin edullisempi. Vaikka luomivärien (ja etenkin luomiväripalettien) ostaminen on allekirjoittaneelta nyt likipitäen kielletty, voin silti lämpimästi kannustaa teitä tutkimaan valikoimaa ja rakentelemaan omia paletteja. Paletit löydät sivellinten kanssa Eleveniltä °täältä ja luomivärit °täältä.

Yhdeltä ja samalta sivulta löydät sekä paletit että luomivärinapit °Bangerhead-verkkokaupasta.

mac_eyeshadows

Miten täydellinen meikkipaletti kootaan?

Valitse tarpeisiisi sopiva pohja (”Palette”) ja siihen napeille sopiva aihio (”Insert”) ja poimi sitten valitsemasi sävyt ostoskoriin (googlen kuvahaku on iso apu sävyjen valinnassa, hae nimellä ”MAC xxxxx” ja vertaa kuvia). Luomivärit ja peitevoiteet ovat pieniä nappeja ja poskipunat isoja nappeja ja ne kaikki kiinnittyvät palettiin magneetilla, joka on valmiiksi liimattu napin pohjaan. Magneettikiinnitteisiä nappeja on helppo siirrellä ja vaihdella, jolloin paletti elää aina kulloistenkin tarpeiden mukaan. Täydellistä!

Mikäli haluat lisätä palettiin jo omistamiasi, tavallisia rasiaan pakattuja luomivärejä, lue ohjeet värinapin irroittamiseen aiemmasta artikkelistani, täältä. (Toim. huom.  Näihin uudempiin magneettipaletteihin napit kannattaa kiinnittää magneetilla, ei tarralla, mutta irroittaminen toimii samalla tavalla edelleen.)

Mikäli tarvitsette suosituksia sävyvalintoihin tai jonkin tietyn sävyn yhyttämiseen, yritän mielelläni auttaa kommenttiboksissa niin pitkälle kuin osaan. Tässä kompakti suosituslista omista lempparisävyistäni, toivottavasti siitä on teille apua.

Mattasävyt:
Blanc Type (hyvin vaalea mattavaalea, ei valkoinen)
Blackberry (keskitumma malva, oiva varjostussävy vihreille silmille, toimii myös yksinään)
Charcoal Brown (neutraali vaaleahko ruskea, sopii myös useimmille kulmille)
Embark (punertava tumma ruskea, hirmu nätti sävy varjostukseen sinisille silmille)
Omega (universaali vaaleanruskea, sopii vaaleille kulmille, loistava häivytyssävy)
Quarry (haalea malva, häivyttely- ja siirtymäsävy varovaisille meikkaajille)
Tete-A-Tint (haalea persikka, lisää pehmeää lämpöä mihin tahansa silmämeikkiin)
Texture (lämmin keskiruskea, monikäyttöinen sävy yksinään tai muiden kanssa, käytän usein alaluomen ripsirajan varjostukseen)

Hohtavat sävyt:
All That Glitters (hempeä ruusukulta, pehmeä, ei varise, universaali koko luomen sävy)
Amber Lights (kupariin taittava pronssinen kulta, huippusävy juhlameikissä)
Cranberry (hohtava karpalonpunainen, ei kirkuvan räikeä vaan helppokäyttöinen)
Expensive Pink (voimakkaampi ruusukulta, sopii KAIKILLE ihonsävyille, ihana!)
Naked Lunch (hohtava persikkainen neutraali vaalea, käy koko luomelle ja kulmaluulle)
Satin Taupe (viileä harmaanruskea, helppo koko luomen sävy arkeen ja juhlaan)
Steamy (vaalea turkoosi, peittävä sellaisenaan mutta antaa ihanan koppakuoriaisefektin muiden sävyjen päälle kerrostettuna)

Satiiniset sävyt:
Arena (vaalea beige, hennosti satiinisen hohtava, loistava sävy koko luomelle)
Brule (neutraali vaalea, aavistuksen tummempi kuin Blanc Type)
Brun (neutraali tumma ruskea, liki mattainen, sopii myös kulmille ja rajauksiin)
Girlie (murrettu vaaleanpunainen, loistava sävy pehmeisiin silmämeikkeihin)
Haux (vaalea malva/murrettu vanha roosa, sopii viileisiin ja lämpimiin meikkeihin)
Print (neutraali/viileä tumma harmaa, klassikkosävy viileisiin meikkeihin)

Ihanaa viikonloppua, fiilistelemisiin!

 

 

3 Comments Lisää omasi

  1. Marjut sanoo:

    Tämä on jo vanha juttu, mutta paljon apua, kiitos 🙂 Täytyy perehtyä muihin MAC-postauksiin, itse olen keräilyihin hurahtanut vasta reilu vuosi sitten, vaikka paljon trendikkäämpiä uutuksia tullut markkinoille.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Hei loistavaa, kiva että oli apua! Perusjutut säilyy kyllä, vaikka trendituotteet vaihtuu ympärillä tiiviiseen tahtiin. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.