Ihana arkijippo – suihkuöljystä keittiösaippua

°Sisältää mainoslinkkejä

Ystäväni meinasivat taannoin tikahtua nauruun, kun kerroin harkitsevani keittiöön erillistä käsisaippuaa. ”Siis sullako ei muka ole keittiösaippuaa? Jopa mulla on ollut sellainen monta vuotta!”, kummeksui eräs kosmetiikkaa niukemmin kuluttava ystäväni. Muut paikallaolijat myötäilivät nyökytellen ja totesin olevani tästä junasta kertakaikkisen myöhässä.

Aloitetaan faktoista. Meidän keittiössämme käsitellään rehuksi luokiteltavaa raakaa naudan mahaa ja kynteni ovat lyhyinäkin melko pitkät. Huono yhdistelmä hampurilaisravintolan keittiössä kouliintuneelle käsipesufanaatikolle, jonka kädet ovat alinomaa juoksevan veden ja keittiöpyyhkeen välissä. Ohut ja helposti kuivuva iho viimeistelevät katastrofin, jonka keskiössä olen viimeiset vuodet pyykännyt käsiäni astianpesuaineella.

Kumma juttu, että kädet niin tuppaavat talvisaikaan kuivumaan.

Viimeisen sysäyksen muutokseen antoi kuitenkin maltillisissa mittasuhteissa alkanut kosmetiikkavarastojen karsintaprojekti ja kun nämä kaksi kipinää viimein kohtasivat toisensa tyhjyyttään kumisevassa otsalohkossa, ymmärsin etsiä itselleni keittiöön  omista kosmetiikkajemmoistani käsisaippuaa.

Tarinan seuraava osa ei mairittele sen pääosaan roolitettua sankaria, mutta tärkein valintakriteerini keittiöön asemoitavalle käsisaippualle oli pumppupullo. Pumppupullolle alisteisena toiveena kohnasin laatikostosta jotain mahdollisimman kosteuttavaa ja kuinka ollakaan nämä kaksi piirrettä kohtasivat tuotteessa, josta on semmin tullut kenties paras keittiövälineeni heti tomaatinkannanpoistajan jälkeen.

Rituals Fortune Oil Cedarwood & Orange Caring Shower Oil -suihkuöljy

Rituals Fortune Oil Cedarwood & Orange Caring Shower Oil on siis alkuperäiseltä tarkoitukseltaan vartalolle iholle tarkoitettu ravitseva suihkuöljy, mutta toimii vallan erinomaisesti myös tässä yllä kuvaamassani, kauniisti sanottuna haasteellisessa toimintaympäristössä.

Kuivalle iholle (miellyttävästi pumppua painamalla) annosteltu suihkuöljy irroittaa käsistä hankalaakin likaa, mutta emulgoituu veden kanssa pehmeän maitomaiseksi emulsioksi, huuhtoutuu helposti pois, eikä kuivata käsiä. Tämä nimenomainen seetripuuta ja appelsiinia yhdistävä öljy jättää pehmeän ja puhtaan ihon lisäksi jälkeensä ihanan raikkaan appelsiinin tuoksun, joka peittää alleen yhtä jos toista epämiellyttävää. (En tiedä mitä teillä keittiössä kokataan, mutta meillä tuntuu että keittiössä ei käsitellä yhtään mitään miellyttävän tuoksuista.)

Rituals Fortune Oil Cedarwood & Orange Caring Shower Oil

Muun hyvän lisäksi suihkuöljy on keittiösaippuana superriittoisa, sillä kuten kuvien sävyistä ja rekvisiitasta on mahdollista päätellä, tämä tapaus on ollut käytössä jo epätavallisen kauan. Juuri nyt kahdesta epätoivon kipinästä roihahtanut arkirakkaus nikottelee jo viimeisiään, mutta ellen tuosta viereisestä jemmakaapista löydä toista samanlaista tilalle, aion ehdottomasti yhyttää sellaisen lähimmästä myyntipisteestä. Lämmin, appelsiinintuoksuinen suositus tälle tyypille!

Onko joku muu kehdannut kasvaa aikuiseksi ilman erillistä keittiösaippuaa? Tiedätkö, mikä on tomaatinkannanpoistaja? (Jos et, niin googlaa! Parasta!)

Rituals-tuotteita myy mm. °Lyko.

14 Comments Lisää omasi

 1. Tiiti sanoo:

  Toi tomaatinkannanpoistaja on kyllä myös niiiin sieltä hampurilaisravintolan keittiöstä…
  Edes mulla ei oo sellaista vaikka meillä kaikenlaista on tuon entisen kokin vuoksi. 😁 Vaikka se keittiösaippua onkin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hahaa, naulan kantaan! Siihen kun kerran tykästyy, on ihan mahdotonta olla ilman! :D

 2. Kuorotipu sanoo:

  Ooo! Sain juuri käyttötarkoituksen kahdelle pienelle suihkuöljylle, jotka syystä x eivät vaan koskaan päädy iholle. Molemmat toki korkattu ja kylppärissä säilötty, niin ei voi kiertoonkaan laittaa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jes, mahtavaa! 😍

 3. Kata sanoo:

  Miten mulle tuli tästä ekana mieleen ystäväni, joka ensin valitteli kuivaa naamaansa ja seuraavaksi kertoi pesevänsä sen käsisaippualla. Miksihän se mahtoi olla niin kuiva, mietitäänpä hetki.. 😀

  Keittiösaippua on, tomaatinkannanpoistajaa ei, ja tiedän täsmälleen mille naudan maha haisee. 😀 Joka tapauksessa annan 10/10 tästä innovaatiosta, koska asunnossamme on perienglantilaisittain kylpyamme, jossa meinaan vetää säännöllisesti lipat öljyttäkin, ja täten olen kovin arka käyttämään suihkuöljyjä. Niitä on kuitenkin kaapin perälle kertynyt jonkin verran, joten näinpä voinkin ne käyttää pois ja talvikuivat kädet toivottavasti hoituvat siinä sivussa! Kiitän ja kumarran!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei loistavaa, tää innovaatiohan eskaloitui välittömästi!:D Mahtavaa kuulla, että en ole arki-iloineni yksin! <3 Mä sain siipalta huutia joskus ikuisuus sitten, kun olin hulauttanut vauvan kylpyveteen öljyä, kun jossain niin käskettiin tehdä. Se seuraava kylpy oli ollut kuulemma enempi eloonjäämistaistelua kuin yhteinen rentoutumishetki. :'D

 4. Nena Sofia sanoo:

  Mä välttelen kaikkia turhia keittiöhärpäkkeitä, enkä missään nimessä aio Googlettaa tomaatinkannanpoistajaa. Ehkä.

  Okei, joo, Googlasin sen. Mutta en varmana osta!

  Sen sijaan suihkuöljy kuulostaa erittäin hyvältä ratkaisulta keittiösaippuaksi, voisin hyvinkin testata :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Suihkuöljyä keittiöön, purkkijemmat matalaksi! Kansa barrikadeille!

 5. Mä olen elänyt tähän asti ilman keittiösaippuaa, mutta olen kyllä harkinnut sellaisen ostamista. Lapsuudenkodissa ei ollut keittiössä saippuaa, joten varmaan se kumpuaa sieltä. Mutta tykkään suihkuöljyistä, ne ova ihan parasta talvella :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Suihkuöljyt ovat erinomainen keksintö, samaa mieltä! :)

 6. Mohn sanoo:

  Keittiösaippua löytyy, ollut ehkä muutaman vuoden, on kätevä! Suihkuöljy/-voide käsisaippuana löytyy sekin mutta vessasta, on ollut sekin jo rontti vuoden verran käytössä, todella käyttökelpoinen tuote kuivakätiselle käsienpesuun! Tomaatinkannanpoistajaa ei ole enkä ole ollut tietoinen, että sellaisia on edes olemassa ja nyt on pakko todeta, että mä TARVITSEN sellaisen elämääni!! Kiitos miljoonasti vinkistä! :-)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tomaatinkannanpoistaja BEST! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.